banner488

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan “Partimiz Çine’de tescillendi”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan,CHP Çine İlçe Örgütüne teşşekkür etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan “Partimiz Çine’de tescillendi”
banner496

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın ili programı kapsamında Çine’ye gelerek CHP Çine İlçe Örgütü ziyaret etti. CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin, Çine Belediye Meclis Üyeleri ile partililer de ziyarete katıldı.

Tezcan, “Hayırlı uğurlu olsun tebrik ediyoruz, bütün örgütü, sizleri seçilen arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Çine en fazla köyü olan ilçemiz, bu seçimde de Büyükşehir yapmasının sebebi AKP’nin köyleri de sisteme dahil edip alamadığı yerleri almayı planlıyordu. Ama Çine’de ters döndü. Bazı yerlerde Aydın’da Kuyucak’ta amacına ulaştı ulaştı, Mersin, Antalya, Ankara buraları kaybetmemizin sebebi yeni Büyükşehir olması. Eski sınırlarında oy kullanılıyor olsaydı Mersin’de, Antalya’da, Ankara’da geçen seçime göre eski Büyükşehir sınırlarına göre oralarda öndeydi. Orda sonuca ulaştı. Ama artık Çine’de bundan sonra iyice tescillendi, Cumhuriyet Halk Partisi varlığı hizmetle tescillenen bir varlık” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili açıklamasında, “Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili partimizde toplantı yapılacak, değerlendirmeler yapılacak ve Cumhuriyetçi Halk Partisi olarak mutlaka bir aday çıkaracağız. Fakat bu adayı çıkarırken parti dışından destek alabilecek hassasiyette bir aday çıkarmaya çalışıyoruz. Bunu yapamazsak yüzde 28 oyla Cumhurbaşkanı seçilmek mümkün değil.  O yüzden bizim dışımızdaki kesimlerinde desteğini alabilecek, hatta AKP tabanından bile destek alabilecek, oy alabilecek bir Cumhurbaşkanı figürüyle çıkmamız lazım. Temel yaklaşımımız şu Türkiye siyaseti çok ciddi çatışma kültürüne doğru sürükleniyor. Onu da iktidar yapıyor, Recep Tayyip Erdoğan bizzat bir çatışma kültürü üzerine siyaset tekniği vurguluyor. Bunu da kendi oylarını kontrolde tutmak için yapıyor.  Böyle bir nokta da daha kucaklayıcı, daha sükunet sahibi, sükuneti sağlayacak, barışı sağlayacak, dayanışmayı sağlayacak bir Cumhurbaşkanı figürüne ihtiyaç var. Bu anlamda diğer partilerinde destekleyeceği, her türlü desteği vereceği Cumhurbaşkanı adayı konusunda hassas bir çalışma var. Eğer burada bütün muhalefet ve iktidara oy veren toplumum bir kesimi de daha Türkiye’nin geleceğine dönük, daha barış içerisinde bir yapıyı özlüyor ise, istiyorsa ve buna göre sonuç alınacaktır. İyi bir Cumhurbaşkanı Adalı çıkacak ve ülkede bu çatışmayı yaratanların hedeflerine ulaşamayacağını, sonuç alamayacaklar. Biz iyi bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaracağız. Bunu söylerken de herkesin Cumhurbaşkanı olsun diyoruz. Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin, sadece MHP’nin, AKP’nin Cumhurbaşkanı değil olabilir mi olabilir. Zaten Cumhurbaşkanı’nın görevinin tarifi o devletin düzenli, dengeli çalışmasını sağlar diyor Anayasa Cumhurbaşkanı’nı öyle tarif etmiş. Devleti sadece bir partinin penceresinden çalıştıracak kişi o dengeyi kurabilir mi? Kuramaz bunu anlatacağız buna uygun bir figürle çıkacağız. Tabi Tayyip’de şunu isteyecek aynı bundan önce olduğu gibi konsilize edelim ben kendi yüzde 45 alayım ondan sonra da BDP’de bir yüzde 6 var, 7 var bu anlaşmalarla onları alayım eğer BDP’yi alamazsam dönerim milliyetçi bir söylem tuttururum dönerim MHP’nin tabanından bir kesim  oy alırım yüzde 51’i bulurum diye bir oyun oynuyor, planlaması bu. Bu oyunu bozmamız lazım yani ne ordan ne öbür taraftan ittifak kurabileceği ortamı, fırsatı vermemek lazım. Kucaklayan herkesin dilini anlaya bilen, herkese derdini anlata bilen bir Cumhurbaşkanı figürüyle çıkmamız lazım. Yurtdışında 2,5 milyon seçmen oy kullanacak önemli onunla ilgili çalışmalar yapılıyor. 54 ülke 103 temsilcilikli oy kullanılacak. Sandık çalışmasına çok sıkı sarılmamız lazım.

Birde beklediğimiz sonucu alamadık yüzde 28 bir siyasi partinin yetineceği bir sonuç değil, ne genel merkez ne parti örgütlerimiz yüzde 28 yeterlidir demiyor. Bu bizim kaybettik psikolojisine kapılmamızı gerektirmiyor yüzde 2 oylarımızı artırdık bir artış trendindeyiz , AKP yüzde 5 oylarını düşürdü yüzde 49.8 den yüzde 45 indi bu ciddi bir iniştir. Bütün devlet imkanlarını kullanan bir partinin iniş trendine girdiğini gösterir. Bizim yenilmişlik psikolojisine girmemizi gerektiren bir durum yok. Yüzde 26 dan yüzde 28 çıktık bu şartlarda. Ama biz iyi sonuç aldık dememizi gerektiren bir tabloda yok, soğukkanlılıkla bu tabloya bakacağız eksiklerimizi tamamlayacağız. Sabırlı ağır ağır istikrarlı bir çalışmayla sonuç alınıyor, Çine’nin başarısının düşünün işte Hasan Yörük, Tahir Yaman bunlar eski ilçe başkanlarımız hizmetle, insanlarla ilişkiler kurarak devam etti iktidarı pekiştirdik ,sağlamlaştırdık. Köyler şimdi bizim etki alanımızın dışındaydı ama ne oldu Salih Dinçer dönemi, son dönem hep beraber herkes bir araya geldi kaç senenin 15 yılın cabasıyla biz Çine’yi eski Adalet Partisi’nin karesi diye kabul edilen Çine’de biz bugün tartışmamız birinci parti noktasındayız, köyler dahil edildiği zaman. Bunlar sabırlı çalışma işinin sonucudur”  diye belirtti.

Bülent Tezcan seçimlerde itiraz edilen bölgelere değinerek şunları ifade etti,” Bir insan kendi hırsızlığından, kendi kusurundan yararlanabilir mi? Türkiye’de parti devleti var artık. Biz bu seçimde bütün devlet imkanlarını tamamıyla mücadele yaşadık. Belki buralarda belediye bizde olduğundan bu kadar etkili olamamış olabilirler ama Türkiye’nin birçok yerinde Kaymakamlar, Valiler, Emniyet Müdürleri, Jandarma komutanları bir araya geldiler hepsi birlikte sandıkları kontrol ettiler, iktidar için. Hiç kimse çıkıp da tek parti dönemine bir şey söylemedi, tek parti döneminden daha kötü bir seçim güvenliği yaşadık bu seçimde. Önümüzde bir genel seçim var, bu hızla genel seçime gideceğiz, bu trend devam edecek, hiç tereddüt etmeyin AKP inişte bundan sonra toparlanamaz” .

Seçim sistemiyle ilgili bilgi veren Tezcan, “ Parmak çoğunluklarında değiştirebilirler seçim sistemini, bizim düşüncemiz belli bir barajı kaldıralım, biz baraj istemiyoruz. Demokratik temsiliyette aslı olan, temsili demokraside temsilde adalet diyorsa her vatandaşın oyu parlamentoya yansımak zorunda onun içinde baraj sistemi kaldırılsın. İkincisi herkesin oyunun meclise yansıyacağı bir seçim sistemi birlikte kuralım bunların yapmaya çalıştıkları o değil, bunların yapmaya çalıştıkları daha az oyla daha çok milletvekili nasıl çıkarırım, milletvekilliği hırsızlığını nasıl yaparız peşindeler. Yeni bir seçim sistemi önerisiyle çıkacağız “ diyerek sözlerini bitirdi.  







Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 14:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472