banner488

CHP Çine ilçe örgütü, danışma toplantısı düzenledi

2015 Yerel Seçimleri “hesap görme günüdür”

CHP Çine ilçe örgütü, danışma toplantısı düzenledi
banner496

Çine Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen danışma toplantısına, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Örgütü Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Aydın İl Örgütü başkan yardımcılarından Serhan Seyhan ve Hüseyin Eröz Kocabıyık, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin, yönetim kurulu üyeleri, CHP Çine Belediye Meclis Üyeleri, , Eğitim Sen Çine Şube Başkanı Ferit Laçin, ADD Çine Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar ve yöneticiler, Çine Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Necip Gülten, muhtarlar ve partililer katıldı.

CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin seçimlerden sonra ilk danışma kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.    

Toplantıda açılış konuşmasını yapan CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin, “ Toplantının amacı danışma kurulları Belediye Meclis Üyelerine, İlçe yönetim Üyelerine, partiye kayıtlı muhtarlardan, Sivil Toplum Kurumu meclis üyelerinden ve partiye kayıtlı olmamasına rağmen bizim samimi, sıcak, yakın, arkadaş, ağabey gördüğümüz sıfattaki insanlarında katılımı ile adı üstünde danışma kurulu. Toplantının sonunda bir sonuç çıkarılarak Cumhuriyet Halk Partisi’ne katkı sağlama amacımız var. Bu toplantının birinci gündem maddesi yapılmış olan Büyükşehir Yerel Seçimleri ile ilgili olacak. Bir bakımdan neler getirdi, neler götürüyor, şu anda ki durumumuz ne bununla ilgili görüşlerimizi dile getireceğiz. Büyükşehir kurulduğunda geçmişteki yerel yönetimden çok farklı bir durumla, özellikle sistem değişti, muhtarlar tamamen boşta kaldı, bir yetki karmaşası ile karşı karşıya kalındı, İlçe belediyeleri direk halkın, vatandaşın talepleri ile bir anda yoğunlaştı, bütçe sıkıntıları derken, hakikaten ilk görüşte bir sıkıntı vardı. Ama bu zaman içerisinde aşılacak, buna inancımız var. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve yönetimi bu durumun doğal olduğunu söylüyorlar ama 2015 yılında yaşanan rahatsızlıkların, sorunların aşılacağı konusunda gelişmelerle ilgili düşüncelerimiz var” dedi.

2015 Yerel Seçimleri “hesap görme günüdür”

Danışma kurulu toplantılarının amacı tüm partililerimizle görüş alış verişinde bulunmaktır diyen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Örgütü Başkanı Hikmet Saatçi, “İlçe başkanlarımızla yaptığımız toplantıda, ilçe danışman kurulu toplantılarının yapılması, bunun sonucunda İl’de de bir danışman kurulu toplantısı yapılarak 2015 seçimlerinde nasıl çalışılması gerektiğini, neler yaparsak Aydın’da ve Türkiye’de başarılı olabileceğimizi görebilmek için toplantıların yapılması için karar vermiştik. Bu yapılan ilçe danışma kurulu toplantıları sizlerin görüşlerini alarak 2015 yerel seçimlerine nasıl hazırlanmalıyız, ne yapmalıyız ki başarılı olmalıyız bu anlamda görüş alış verişinde bulunmak içindir. 2015 yerel seçimleri diyoruz gerçekten çok önemli, 2015 seçimleri Milletvekillerini seçmek istediğimiz bir seçim değil, 2015 Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmak için uğraş verdiğini ve bunu hedef koyduğu 1923 hedefini koyduğu Cumhuriyeti var olma, yok olma hesabının yapıldığı bir seçim olarak görmektedir.  2015 seçimlerinde Ahmet’in, Mehmet’in Milletvekili olması bizi bağlamıyor. Nasıl olsa seçilecek arkadaşlarımız Cumhuriyet Halk Partili ama bizim hesabımız Cumhuriyeti hesaplı, hesapta olanlarla hesap görme günümüzdür. Bu anlamda bizler 2015’de herkesin eteğindeki taşı dökerek nasıl başarılı oluruz hesabını yapmak zorundayız. Biz Cumhuriyeti yıldırmayacağız, 23 hesabı olan AKP’nin 23 hesabını yıkmak zorundayız. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz, Atatürk’ün kurduğu bir partiyiz, biz Cumhuriyet kuran bir partiyiz, 2015’de başarılı olmak zorundayız. Eğer başarılı olamazsak bırakın bizleri, çocuklarımızın, torunlarımızın yaşayamayacağı, bize yaşam hakkı tanımayacakları bir ülke ile karşı karşıya kalacağız. Birlik olalım, beraber olalım, el ele olalım, omuz omuza olalım bu seçimi ne yaparsak yapalım bu seçimi en üst noktada bitirelim. Bunu en temelimizde ki ve en yükseğimizde ki Cumhuriyet Halk Parti örgütleri bilinci içindedir. Bende bilinçliler içinde olarak söylüyorum sizlerden ricam bu seçimi hep beraber başarı ile bitireceğimize inanıyorum” şeklinde Casinomaxi konuştu.

“Genel Merkez ve Genel Başkanımız, Çine ve Aydın’ın başarısını irdelemelidir.”

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, “ Danışma toplantımızın ana konusu 2015 seçimlerinde nasıl başarılı olabileceğimiz, neler yaparsak başarılı oluruz. 1999’da ilçe belediyesini Cumhuriyet Halk Partisi olarak aldık. Her dönem oy oranımızı yükselterek bugünlere geldik. Genelde bunu yapabildik mi? Çine’de ve Aydın’da son iki dönemde bunu yaptık. Genelde bunu yapamadık. Genel Başkanımız aslında Çine’de ve Aydın’da nasıl oy oranları artırıldığını gelip görmelerini isteriz. Özellikle Kadın Kollarımıza, Gençlik Kollarımızla hep beraber sizlerinde bildiği gibi girmediğimiz ev kalmadı, sıkmadığımız el kalmadı. Bazı evlere iki defa girdiğimiz oldu. Muhakkak herkesle birebir görüştük. Bunu Ankara’nın görmesi gerekiyor, bizim bence en büyük eksiğimiz bu. İnsanlarla hep iç içe olmak zorundayız. Geçtiğimiz seçimlerden sonra bir aksaklığımız oldu, biz sıfırdan Büyükşehir Belediyesini kuruyoruz, Efeler Belediyesini kuruyoruz, Çine Belediyesi görevlerini yeni yeni anlamaya başlıyoruz, biraz sabır edeceğiz. Genel Merkezin Çine ve Aydın’daki oy oranının artışını görüp bunu genele nasıl yayabiliriz. Aydın ve Çine olmayabilir Türkiye genelinde başarılı olan il ve ilçelere giderek durumu irdelemesi gerekir” dedi.

“Ankara’ da durum farklı neden böyle oluyor, Anladınız mı?”

CHP’li olarak muhalefet yapmak istemediğini vurgulayan Solmaz Ece, “Biz burada bir aile olduğumuzu düşünerek söz almak istedim. Hizmetler mutlaka gelecektir. Ekonomik sıkıntılar aşılacaktır, deneyimler kazanıldıkça birçok şey yoluna girecektir. Benim esas parmak basmak istediğim nokta İl Başkanımız buradayken, (Hikmet Saatçi’ye dönerek hitap etti) Başkanım özellikle Ankara’ya iletilmesi anlamında, tabanda belli bir birlik var, hepimiz aynı şeyi düşünüyoruz, vatanın bölünmez bütünlüğüdür, benim düşündüğümü bütün CHP’liler düşünüyor. Ama Genel’de Ankara’da durum farklı, neden böyle oluyor? Anladınız mı?” diyerek vurguladı. Ardından toplantı basına kapalı devam etti.






Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2014, 09:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472