banner488

CHP Çine İlçe’ de Şahin, 4. Dönem Başkan Seçildi

CHP Çine İlçe’ de Şahin, 4. Dönem Başkan Seçildi
banner269

Çine Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı 37. Olağan Kongresi Çine Belediye Kültür Merkezi’nde yapıldı. Kongreye tek liste ile katılan mevcut başkan Tayfun Şahin, 4.dönem başkan seçildi.

Çine Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı olağan kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrenin Divan Başkanlığı'na, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, katip üyeliğine Olgun Balcı ve Gülgün Ok seçildi. Kongrede protokol üyeleri CHP Aydın Milletvekilleri, Belediye Başkaları konuşmalarında CHP Çine İlçe Kongresinin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Faaliyet raporunun okunmasının ardından tek liste ile gidilen seçimde CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin 4. Dönem başkan seçil ve yeni yönetim tanıtıldı. Yapılan kongreye Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, mahalle muhtarları ve partililer katıldı.

Türkiye’nin Umudu CHP

CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, "Bugün bizim düğünümüz. Bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Her zaman büyük desteğinizi gördüm. CHP'ye Çine'de başarı kazandırmak için hep çalıştık. 10 kişi ile demokrasi şöleni yani kongreler yapan partimizi bugün kitlesel parti haline getirdik. Bu tablo şunu gösteriyor, Türkiye'nin gelecekteki umudu Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Her gün genişleyen kalabalıklaşan bir parti olduk. Partimizde görev yapan herkese teşekkür ediyorum. Yine güzel bir kadro oluşturduk" dedi.

Her Kuşun Eti Yenmiyor

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Yıl 1999 ilçe başkanımız Tahir Yaman, Belediye Başkanı adayımız Osman Aydın, Çine sağın kalesi ve seçime gidiliyor. Seçim çalışmaları sonucu Çine CHP kazandırılıyor. Çine Belediyesi Aydın ilinde Cumhuriyet Halk Partili tek ilçe. CHP belediyeciliğini görüyorlar, 2004 seçimleri geliyor ve Aydın’da birçok ilçe CHP kazanıyor. 2009 yılında ilçe belediyelerine Aydın İl Belediyesi katılıyor. Bütün belediyelerimiz çalışmalarımıza devam ederek 2014 yılında Büyükşehir’le birlikte CHP ailesi de büyüyor. 2019 yılında yukarıdan rakiplerimiz homurdanmaya başlıyor, ‘Bu Aydın’da çok oldu, artık Aydın’ı almamız gerekiyor’ diye. Çineli Milletvekilimi görevlendiriyorlar. ‘Git Aydın’ı al gel’. Vekilimizde ‘Reisim ben Çineliyim, Çine’yi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin anahtarını size hediye getireceğim’ diyor. 31 Mart seçimler oluyor ve sonuçla gerçekleşiyor. Bir bakıyorlar ki her kuşun eti yenmiyor. Elleri boş, valizleri toplayıp tekrar Ankara’ya dönüyorlar. Bu da Reislerine bir Nisan şakası oluyor. Bizim başarımız hepimizin başarısıdır. Biz bu inanç azim ile çalışmayı devam ettirir isek Aydın'da CHP verilmez. Yeni yönetime şimdiden başarılar diliyorum, hayırlı olmalarını temenni ediyorum” dedi.

“Halktan kopuksunuz”

AK Parti iktidarı ile AK Parti Aydın milletvekillerini eleştiri topuna tutan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendisinin yatırımlarını engellediklerini ve bunları tek tek halka anlatacağını belirti. Çerçioğlu, “Biz bu güne kadar Çine’ye 65 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımızı Salih Başkanımla beraber önümüzdeki süreçte devam edecek. Sizlere söz veriyorum en kısa sürede güzel Çine'mize bir kültür merkezi de yapacağız. Bazılarının vizyonu Çine’ye cezaevi yapmak. Böyle vizyon olur mu? Gelip fabrika yapın, istihdam sağlayın. Esnaf kan alıyor, Milletin karnı aç. Siz insanları bir somun ekmeğe muhtaç ettiniz. İnsanlar tencereyi kaynatacak parayı bulamıyorlar. Halktan kopuksunuz deyince kızıyorlar. Halktan kopuk olmasaydınız Çine’ye cezaevi yerine fabrika yapmayı düşünürdünüz. Çine’ye ASKİ olarak 88 kilometre içme suyu, 46 kilometre kanalizasyon,10 kilometre yağmur suyu hattı toplam 144 kilometre altyapı, 44 adet içme suyu sondaj kuyusu, 13 adet paket içme suyu arıtma tesisi, 32 kilometrelik Akçova kanalizasyon hattının yüzde 90’ını tamamladık. Evciler ve Karakollar’da kanalizasyon hatlarının yüzde 50 tamamladı. Mutaflar kanalizasyon hattını bitirdik. Köylerimizde sizin dönemizde inşalarımız abdest alacak su bulamıyorlardı. Siz insanlara su veremediniz. Birçok köyüne yol yoktu. Suyu da biz götürdük, yolları da biz yaptık. Ne hizmeti yaptınız Çine’ye niye halk size oy versin? Yaralı parmağa çare olmazsınız” şeklinde konuştu.

“Ege Et Başına Bela Olur”

Ege Et'i Çine’nindi, sizindi diyen Çerçioğlu. “2014 Büyükşehir olduk. İl Özel İdare toplandı, bütün malını mülkünü diğer kurum kuruluşlara verdiler. ‘Aman Büyükşehir’e, Özlem Çerçioğlu’na vermeyelim. Aydın halkına hizmet eder, başarılı olur.’ Döndüler Ege Et’e baktılar, mali tablolar kötü, ‘verin şunu Çerçioğlu’na nasıl olsa işin altından kalkamaz, başına bela olur bizde bunun üzerinden siyaset yaparız.’ Ama her zaman ki gibi yanıldılar. Yarın İzmir’de 14. şubemizi açıyoruz. Aradan aracıları çıkartıyoruz, hijyenik, ekonomik, sağlıklı etleri Aydın ve İzmir halkıyla buluşturuyoruz” dedi.

“Siz Sonuçları Açıklamazsanız Ben Açıklayacağım”

Jeotermal konusuna da değinerek kanser vakalarının artığını vurgulayan Çerçioğlu, “İnsanların sağlığı bizim için çok önemli. Birçok ilçede kanser vakaları hızla artıyor, nedeni jeotermal. Burada 3-5 firma hariç hiçbiri yatırım yapmıyor, bacalarından zehir akıyor. Daha önce de söyledim gaz salınım oranlarını açıklayın. Siz sonuçları açıklamazsanız koordinatları ile ben açıklayacağım. Jeotermal firmaları biraz daha az para kazansınlar, bizi zehirlenmesinler. Onlar değil, bizler burada yaşıyoruz. Bizleri zehirliyorlar. Aydın’ın batısı kötü kokuyor. Gidin sabah bir bakın. Onu yapmıyorsanız, oradakilerle konuşun. Dedik ki çiftlik sahasını biz alalım. Aydın’ı ısıtalım. Çok ekonomik bir şekilde ayda 30-40 lira gibi bir rakamla. Bunun ihalesinde kamu ihale kanunda, ‘Sen Aydın Büyükşehir Belediyesi ve iştirakların bu ihaleye katılamazsın, biz bunu özel sektöre vereceğiz’ diyor. ‘Eğer sen alırsan evlere sıcak su götürürsün biz bunu istemeyiz’ diyor. Biz neden bu jeotermalden faydalanamıyoruz, evimizi ısıtmıyoruz? Neden bizim üreticimiz çiftçimiz bu sıcak suyu kullanamıyor. AKP milletvekilleri hiç kimsenin derdini duymak istemiyorlar kulaklarını kapatmışlar, başka bir alemde yaşıyorlar” dedi.

"Dört Büyük Sorunu Çözün"

AK Partili vekillerin söz verip de yapamadıklarına da değinen Çerçioğlu, “Nerede bizim otobanımız? Hala yapmadınız. Havaalanı hala yok. Toplanın da önce bunu yapın. Kiminle oturacaksanız oturun. Aydının sorunları, Jeotermal hava kirliliğini çöz, otobanı yap, havaalanını yap, bizim projemiz olan sonra da AKP’nin söylediği Aydın- Çine Güllük Demiryolu hattını yap. Altı üstü 70 kilometre, Kanal İstanbul değil yani. Sizi Aydınlılar neden seçmiyor biliyor musunuz? Millete doğruyu söylemediğiniz için. ‘Biz baraj yaptık’ diyorlar. Barajın parasını Aydın halkı ödüyor. İkizdere’yi de Aydın halkı adına biz ödüyoruz. Ama ‘barajı biz yaptık’ diyorlar. Eğer öyle diyorsan parayı almayacaksın Biz de o parayla başka hizmetler yapacağız. Parayı Aydın halkı ödüyor bu kadar basit" dedi.

CHP Çine İlçe Yönetimi

Tayfun Şahin başkanlığında CHP Çine İlçe yönetimi şu şekilde oluşturuldu: Asil üyeler; Selda Bay, Sabahattin Çekin, Osman Çıvgın, Metin Ender, Zerrin Erol, Mustafa Furunkoyak, Mehmet Güler, Ali Güner, Seda Gürdeniz, Mustafa İgci, İlhan İri, Erçin Karabulut, Beyhan Olgun, Hüdaverdi Önel, Ulaş Urhan, Tuncer Yılmaz. Yedek üyeler; Hediye Çetinkaya Aydın, Naci Subaşı, Kamil Aktar, Adalet Güneş, Yener Madran, Fatma Balcı, İhsan Akbaş, Barış Ünal, Dursun Akdağ, Engin Kara, Mustafa Karabulut, Mehmet Akbalık, Yeliz Cansızca, Pelin Duran ve Cemal Karakoç. İl kongre delegeleri; Mustafa Akdam, Nazmiye Aktaş, Cevdet Aldemir, Fahriye Aslan, Osman Aydın, Olgun Balcı, Hasan Begel, Enver Salih Dinçer, Turgay Güneş, Feridun İçli, Timuçin Karabulut, Ercan Kaya, Mehmet Kaya, Enver Kılıç, Kübra Kırmızıgül, Mehmet Kıvrak, Ferit Laçin, Sibel Ok, Aydın Önel, Doğan Özırmak, Şengül Pak, Mehmet Utku Şahin, Tayfun Şahin, Halil Tarhan, Mehmet Tekkaya, Önder Tırabuz, Tahir Yaman, Mehmet Yavaş, Kemal Yıldız ve Hasan Yörük.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472