banner480

CHP Çine ‘Anayasa Değişikliği Referandum” Paneli

CHP Çine ‘Anayasa Değişikliği Referandum” Paneli
banner269
CHP Çine İlçe Başkanlığı “Anayasa Değişikliği Referandumunda Neden Evet? Neden Hayır?” adı altında panel düzenledi.

Çine Belediye Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen panele, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Nurettin Demir, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, CHP Aydın İl Örgüt Başkanı Bayram İnci, CHP Çine İlçe Örgütü Başkanı Tayfun Şahin, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, mahalle muhtarlar ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan panelde Anayasa Değişikliği Referandumunda Neden Evet? Neden Hayır? Adı altında CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan açıklamada bulundu.

“Şeytana uymayın ‘Hayır’ de”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “İsmet Paşa’ya 'Zafer nedir' diye sormuşlar. 'Zafer Mehmet’tir' demiş. Saraydan aldığımız halkın egemenliğine, bilincine, aşkına, sevdasına sunduğumuz büyük özgürlüğün el değiştir me gücünü ve bugün biz ne yaparsak özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, kula kulluk etmeden hakkımızı koruyabiliriz. Bize 'Evet' mi 'Hayır' mı diye soruyorlar. Sordukları şey, varlığımız, özgürlüğümüz, sordukları şey çocuklarımızın geleceği. Evet diyende Hayır diyen de bizden. Bizi Evet- Hayır diye asla bölemeyecekler. Bir arada olacağız, bölünmeyeceğiz. Hayırlısı neyse ona karar vereceğiz. Biz tek devlete karşı çıkmıyoruz, elbette tek devlet. Bizim karşı çıktığımız şey tek adamlık. Yalnızca Allah’a kulluk etmek için, insanlarla dayanışmak, birlikte yaşamak için bu referandumda siyasi görüşü ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, bir tek şey için özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı tercih etmek zorundayız. Çocuklarımızın geleceğini  'Hayır' diyoruz. ‘Aşkınızdan mı? Umudunuzdan mı? Vazgeçeceksiniz’ diyenlere,  Hayırlısıyla biz ikisini de kazanacağız diyeceğiz. Aşkın ve umudun yenilmişliği görülmüş değildir diyeceğiz. Biz Büyük Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Sizin buradan dövüp de kovduğunuz Zekeriya Öz, zulüm olsun diye bizi çok zor durumda bıraktı. 'Suçum yoktu, nedir' diye sorduğumda cevap veremiyordu. 6 yıl içerde, suçsuz ama başımız dik, aslanlar gibi durduk.  Kendisi rezil oldu, kaçtı. Zor durumdan kastım sizlerle hasret kalmamız. Her şeyimizle namuslu, inançlı, imanlı, bu ulusun şerefli evlatlarıyız. Bizim adalete, özgürlüğe, barışa ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Adalet ve özgürlük için 'Hayır' diyoruz. İnsaniyet namına son nefesimize kadar adalet istemeye devam edeceğiz. Özgürlük isteyeceğiz. Namussuzluğa, alçaklığa 'Hayır' diyeceğiz. Açlıktan midesinin gurultusu duyulmasın diye karnına bağladığı taşla dolaşan, evine gelen misafire sirke ve kuru ekmek ikram ederek, 'Bu ne güzel bir yiyecektir 'diye hiç utanmadan, yoksulluğun insanlara şerefi ve namusu olabileceğini anlatarak sunan büyük devrimci Hz. Muhammed’in sözlerini, ilkelerini Kur’anımızı bu alçaklığa teslim edecek miyiz? Milyon kere hayır. Bir elimde Kur’an, bir elimde nutuk, göğsümde iman aklımda bilimin ışığı var. Üstümüze geldiler bizi ortadan kaldırarak bu ülkeyi sahipsiz bırakmaya geldiler. Bu topraklar altında kefensiz yatanların, bu topraklar üstünde, bu topraklar için ölmeye hazır evlatları var. Türkiye kendini yönetenler tarafından parçalanmak isteniyor. Kendilerini ‘Biz o zaman kandırıldık şimdi bir daha kanmayacağız gelin bize Evet deyin’ şimdi buna inanacak mıyız? Bunun için 'Hayır' diyeceğiz. Biz Oslo, Habur, çözüm süreci tuzağına düşmeyiz. Bir daha biz asla kandıramayacaksın. Her gününüz için ‘Hayır’lı günler diliyorum.  Siz şeytana uymayın ‘Hayır’ de. Bu Bayrak hiç inmeden göklerde dalgalansın, bu Ezan hiç dinmeden gök kubbemizde çınlamaya devam etsin” dedi.

“Tek Adamlığa ‘Hayır’ diyeceğiz”

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, “Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili kimliğimi Aydın yol ayrımında bırakarak geldim. Buraya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletvekili olarak geldim. Aydın’ın toprakları, ovaları, dağları verimli, bu topraklardan her türlü siyasal düşünce çıkıyor. Öyle verimli topraklar ki bu topraklardan bir tek vatan haini çıkmıyor. Gözlerimizin, tenimizin renkleri ayrı ama gözyaşlarımızın rengi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet, Demokrasi, özgürlük. 15 Temmuz akşamı parlamentoya ilk giden milletvekillerinden bir tanesiyim. Bizi buradan çıkartmayacaklar, MHP’li AK Partililerle beraber ölümü bekledik. Ben Mustafa Kemal’in Gazi Meclis'ini korumak için gittim. Ne diyorlardı, bizi kandırdılar. Şimdi ise millet bizi affetsin. Habur'u, Oslo’yu yaşadık. Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu senedi olan Lozan’ı küçük görmediler mi? Bu anayasa kısaca değineceğim. ‘Önce bize geleceksiniz, sonra dize geleceksiniz’ diyorlar. Hedef 2023 Mustafa Kemal’in Laik Cumhuriyeti’ni tarihe gömmektir. Allah göstermesin, ters bir tablo olursa bu meclis son meclisdir, bizler Mustafa Kemal’in son milletvekilleriyiz. Tablo bu kadar vahimdir. Cumhuriyet'in kazanımları 140 yıldır elde etmiş olduğumuz parlamento geleneğini tek adama vereceğiz. Kabul edecek miyiz? 12 Eylül 2010’da bunları yaşadık. Eğer Türkiye halk oylamasında Aydın gibi karar Türkiye’de yapmış olsaydı, bu gün bu ülkeyi Fethullahcı çeteye teslim etmemiştik. Milli irade diyorlar, sen millete yanlış yemeği verirsen, millet o yanlış yemeği yer. 15 Temmuz’da değil asıl darbe 20 Temmuz’da kanun hükmünde kararnameler ile yapıldı. Size gelen milletvekili, bu güne kadar yol, su yaptıracağım diye geliyor. Ama eğer Allah göstermesin ters bir tablo olursa 2019’dan sonra size 'Beni kurtarın' diye gelecekler. Anayasanın 6. ve 7. maddelerinde değişiklik yok. Yetkileri kime devrediyoruz saraya. 6. Madde; Egemenlik hiçbir kişiye veya sınıfa devredilemez, 7. Madde: Yasama yetkisi Türk milleti adına TBMM’nindir, bu yetki devredilemez. Bu maddelerde değişiklik yok. Biz ne yapıyoruz her şeyi tek adama devredeceğiz. Bir gece vakti yapılan değişiklikler sonucu ortaya çıkan tablo. Bunların isteyip de yapamadığı hiçbir düzenleme yoktur. 15 yılda bin 995 kanun geçirmişler. Diyorlar ki sistem değişikliği. Sistem değişikliği değil, rejimi değiştirmek istiyorlar. Buna izin verecek miyiz? ‘Hayır’. Tek adamlığa hayır diyeceğiz'' ifadelerini kullandı.

















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472