banner488

Baydar; “Tayyip ülkeyi Apo ile birlikte yönetiyor”

Çine’nin köylerinde konuşan Milletvekili Baydar, Ak Parti iktidarının çiftçileri cıscıbıldak ortada bıraktığını ileri sürdü.

banner269

CHP Aydın Milletvekili M. Lütfi Baydar, Çine Belediyesi’nin 13. Ağaç Bayramı’na katıldıktan sonra Çine’ye bağlı Kabataş, Kargı, Camızağılı ve Umurköy köylerini de ziyaret ederek köylülerle genel politikalara ilişkin konuştu.

Milletvekili Baydar’a köy ziyaretlerinde CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, CHP Aydın Kolları Başkanı ve üyeleri de eşlik etti.

 

“Çiftçi cıscıbıldak ortada, çiftçi borçlu”

“Tayyip Bey, ‘köylünün durumu fıstık gibi diyor, hayvancı fıstık gibi diyor, bütün köylü canavar gibi, köylünün cebinde tomar tomar para var’ diyor” sözleriyle hükümetin tarım politikalarını kinaye yoluyla yerden yere vuran Baydar, “Daha önce gebe düveleri sıfır faizle 7 bin liraya sattılar. Köylünün çiftçinin nefes alacak durumu kalmadı. Çiftçi cıscıbıldak ortada, çiftçi borçlu. Herkesin arazisi ipotekli. Çiftçinin nefesi kokuyor. Çiftçi, karnını zor doyuruyor. 11 yıldır türk çiftçisini, köylüsünü mundar ettiler. Ürettiğiniz hiçbir şeyin kıymeti yok. Samanın buğdaydan daha pahalı olacağı aklıma hiç gelmezdi.“ dedi.

 

“Tayyip, ülkeyi 11 yıldır Apo ile beraber yönetiyor”

İmralı süreci ve terörle müzakere hakkında konuşan Milletvekili Baydar, “Tayyip Erdoğan 11 yıldır bu ülkeyi Apo ile birlikte yönetiyor. Bunu da öğrendik. Anlaşmışlar, Türk Milleti kavramını anayasadan çıkaracaklar. Siz buna müsaade eder misiniz? Masanın bir tarafında Tayyip Bey, bir tarafında Apo vardı. Apo şimdi diyor ki, ‘sen yetmezsin çekil oradan TBMM gelsin benim karşıma diyor’ Buna nasıl cüret edebilir. Biz bunu nasıl kabul edebiliriz. Bakın artık vatan elden gidiyor. Biz CHP olarak seferberlik ilan ediyoruz. Artık Türkiye’de eskisi gibi sağ-sol kalmadı. Vatanın bölünmez bütünlüğünde yana olanlar, bayraktan ezanda yana olanlar ile vatanı satanlar, pazarlayanlar olarak ülke ikiye bölündü. Sizler de safınızı belli edeceksiniz. O bayrak her yerde dalgalanmazsa Huzuru mahşerde şehitlerin elleri yakamızda olur. Vatanın bölünmesinden yana olanlardan yana mısınız bu ülkeyi kuran CHP’den mi yanasınız sizler karar vereceksiniz. Gün birlik günüdür. Bana destek vereceksiniz ki benim sesim gür çıkacak.” şeklinde açıklamada bulundu.

 

“Çine için Dinçer’e, Büyükşehir için Çerçioğlu’na oy verin”

2014 yerel seçimlerinde köylülerden Çine’de CHP’nin adayı Enver Salih Dinçer’i, Aydın Büyükşehir Belediyesi için de Özlem Çerçioğlu’nu desteklemelerini isteyen Milletvekili Baydar, “Önümüzdeki seçimde sizler Çine’nin bir mahallesi oldunuz. Burada Çine’de Salih Dinçer’e , Büyükşehir’de de Özlem Hanım’a oy kullanacaksınız. Bu oyları kullanıp bize destek verdiğiniz takdirde sesimiz çıktığınca, bayrağımızın inmemesi, vatanımızın bölünmemesi konusunda elimizden gelini yapacağız. Bu konuda destek istiyoruz. Elimizi uzatıyoruz, elimizi tutun. Elimizi boşta bırakmayın.“ dedi.


Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2013, 16:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472