banner488

Başkanlar Seçimin Ekonomiye Yansımasını Değerlendirdi

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin 26. dönem Milletvekili seçim sonuçlarının ekonomiye etkisini değerlendirdi.

Başkanlar Seçimin Ekonomiye Yansımasını Değerlendirdi
banner269
 Ülken “Önümüzdeki 4 Yıl Gündem Ekonomi Olmalı”

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken 1 Kasım seçimleri sonrası seçimlerin ekonomiye yansımasını değerlendirirken en önemli unsurun üretim olduğunu dile getirdi.

 İşverenin üzerindeki yükün kaldırılması gerektiğini söyleyen Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken “Siyaset kendi mecrasında yürür. Eğer bir aksilik olmazsa 2019’a kadar bu ülkede sandık yok. Bu 4 yıl içinde gündemin sadece ekonomi olması ve iş dünyasının önünün açılması adına yapısal reform adımlarının cesaretle atılabildiği bir dönem olmasını temenni ediyorum. Üretime, istihdama ve büyümeye dayalı bir ekonomik model kümülatif bir kalkınmayı sağlayacaktır. Sadece para politikalarıyla veya tek sektöre endeksli bir büyüme modeli yetersiz kalır. Üretim, üretim, üretim… Tek formül budur. Ekonominin daha iyi olması için şuan her türlü şart mevcut. Burada doğru adımlar atılırsa güzel sonuçlarla karşılaşırız. İşverenin üzerindeki yükleri kaldırmadıktan sonra, Avrupa’daki ve Dünyadaki muadilleriyle eşit rekabet şartlarına getirmedikten sonra ne üretimi arttırabiliriz ne de asgari ücreti 1300 TL ye çıkarabiliriz. İşverenin üzerindeki yükleri kaldırmadan üretimi desteklemeden ne ekonomiyi büyütebilirsiniz ne de toplam parayı arttırabilip bunun içinden işçinin alacağı parayı arttırabilirsiniz. Önemli olan hep birlikte büyümektir” ifadelerini kullandı.

Bosnalı “ Siyaset Dersi Bitti. Ekonomi Dersi Başlıyor”

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı seçimlerin ekonomiye etkisini değerlendirirken artık siyasetin bırakılıp ekonominin konuşulması gerektiğini belirtti.

2019’a kadar olan sürecin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bosnalı “7 Haziran öncesinden beri seçim havasına girilmesinden ötürü ekonominin hiç konuşulmadığı bir dönem oldu. Bu yüzden de ekonomi hep ötelendi. Alışverişler durdu. Aşağı doğru bir ivme gösteriyordu. 7 Haziran’da milletimiz koalisyon işareti göstermesine rağmen olmadı. Fakat şuan istikrar için AK Parti tek başına sandıktan çıktı. Buna herkes saygı duyacak. Bundan sonra da ekonominin, üretimin, ihracatın, istihdamın konuşulması gerekiyor. Daha huzurlu gergin olmayan bir ortam yakalanacağından eminiz. Bunun iyiye doğru gideceği işaretlerini almaya başladık. Şimdiye kadarki gergin ortam ekonomiyi çok etkiledi. Düzgün bir koalisyon olsaydı da istikrar sağlanırdı. Tek başına Ak Parti’nin iktidar olması da istikrar sağlayacaktır. Şu an en azından halkın üzerindeki huzursuzluk kayboldu. Önümüzde 4 yıllık bir süreç var. Bunun çok iyi değerlendirilmesi gerekli. Üretimin istihdamın arttırılması gerekli. Üstümüzdeki o kara bulut kalktı. Artık sanayici de ihracatçı da önünü görecektir. Gergin ortam herkesi yeni yatırımlardan soğuttu. Herkes kredilerin faizlerin ne olacağını düşünüyordu. Artık bu düşünceler yavaş yavaş silinecek. Ekonominin konuşulduğu, üretimin olduğu yerde de mutlaka istikrar gelecektir. Bundan sonra siyaset dersi bitti. Ekonomi dersi başlıyor” açıklamasında bulundu.

Şahin “Beklentimiz İstikrarın Sağlanması”

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin seçim sonrası ekonomi değerlendirmesinde yeni kurulacak hükümetten sanayicilere destek istedi.

Seçim sonrası sanayicilerin yatırım konusunda ayağını frenden çektiğini söyleyen Şahin “Biz her zaman, üretim, yatırım, ihracat, istihdam bu dört ayağı önemsiyoruz. Bunlar olduktan sonra zaten para olarak insanların cebine girecektir. Türkiye’deki aile ekonomisine Türkiye ve Dünya ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.  Benim temennim hukuk çerçevesinde herkese eşit davranıp bu saydığım konuları gerçekleştirmek için sanayicileri teşvik etmeleri gerekir. Bizim ASTİM Organize Sanayi’de %20 elektrik tasarrufu sağlayacak bir projemiz var. Ayrıca güneş enerjisinden elektrik üretimiyle ilgili geçmiş bakanımızdan talebimiz olmuştu. Araya seçim girince gerçekleşmedi. Yeni bakanımız belli olduğu gün hemen talebimizi yineleyeceğiz. Herkes ülkesini seviyor. Ülkeyi sevmek lafla olmaz.  Ülkeyi sevmek demek herkesin cebine para girmesi, zenginleşmesi demektir. Buna hükümet samimiyetle yaklaşırsa biz de kazanırız, hükümetimiz de kazanır. Sanayiciler olarak bizim beklentimiz istikrarın sağlanması. Bazı arkadaşlarımız yatırım yapma kararı aldı bile. Çoğu sanayici yatırım kararı almıştı. Fakat belirsizlikten ötürü frene basılmıştı. Artık ayağımızı frenden çekiyoruz. Temennimiz artık sanayicinin önünü görmesi yönünde. Hükümet sanayiciye destek olsun. Önüne kütük atmasın” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 08:43

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472