banner488

Başkan Tosun, “AK Parti Söz Verdi mi? Yerine Getirir”

“CHP Zihniyeti yalan, iftira ve hakaret üzerine kurulu bir zihniyet taşıyor”

Başkan Tosun, “AK Parti Söz Verdi mi? Yerine Getirir”
banner496

Adalet ve Kalkınma Partisi Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, son günlerde seçim çalışmalarında CHP İlçe Başkanının yapmış olduğu açıklamalara tepki vererek. ‘Sevgili mevkidaşım yalanlarla, itiraflarla dolu, çamur at izi kalsın mantığı ile açıklamalarda bulunuyor” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Mehmet Tosun, halkın 24 Haziran gecesi, Çine için yapılanların ve yapılacak olan yatırımların karşılığını sandıkta vereceğini söyledi. Biz günden güne büyüyen bir aileyiz diyen Başkan Mehmet Tosun basın açıklamasında şunlara yer verdi; “Son günlerde CHP İlçe Başkanı, sevgili mevkidaşımın yalanlarla, iftiralarla dolu, çamur at izi kalsın mantığı ile yapılan bir sürü açıklamalarına şahit oluyoruz. Bu açıklamalara öncelikle Çine adına üzülüyoruz. Çünkü büyük fotoğraftan baktığımızda Çine’ye kazandırılmaya çalışılan yatırımlarının ve yaşanan sorunların çözülmesi gibi hiçbir dertlerinin olmadığını biliyoruz. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a yönelik vekilliğinden bu yana verdiği sözlerin birçoğunu yerine getiremedi diye bir açıklamalarını hayretle, şaşkınlıkla ve panik havası sezerek takip ediyoruz. Genel seçimler 2,5 yıl önce oldu. Sayın Vekilim bu sürede Çine’ye sık sık gelerek, birçok yatırım ve projeleri hayata geçirmek için gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Bunları takip etmedikleri gibi yaptıkları mitingde de görüldüğü üzere kaybetmenin bir paniği havasındalar. Bu yatırımlar Çine’ye kazandırılırsa sanki AK Parti seçimi kazanacakmış gibi davranıyorlar.”

Tabu Mağdurlarının Sorunu Çözülsün İstemiyorlar!”

Başkan Tosun, “Tapu mağdurlarının sorunu çözülünce sanki CHP kaybedecekmiş korkusu ve endişesi ile öyle açıklamalar yapıldığını düşünüyorum. Çünkü dertlerinin şu olmadığını çok net gördük; yıllardan beri malzeme olarak kullandıkları tapu mağdurları meselesi Çine’de sanki çözülürse, bir çocuğun elinden oyuncak alır gibi hislerle davranıyorlar. Vatandaşımızın büyük bir sorununun ki haklı bir sorunun çözüldüğünün görülmesine sevineceklerine, tam tersine yönetim kurullarının, Çevre Şehir İl Müdürlüğü’ne giderek bu konuyu sanki olmuyormuş havası oluşturmaları gerçekten insan hayretle karşılıyor. Çünkü bu imar barışı bırakın tapu mağdurları meselesini yıllardan beri belediyenin insanlar önüne koyduğu setleri, insanların yapmış olduğu binalar ile ilgili sorunların nerdeyse yüzde 100 nü çözüme kavuşturan, vatandaşımız ile belediyeleri barıştıran vatandaşımız ile devleti barıştıran bir kanun olmuştur. Bütün Türkiye’de bu imar barışı yasası gayet olumlu karşılanmıştır. Belediyenin bugüne kadar birçok binada çıkarmış olduğu sorunlarda veya insanımıza vermediği ruhsatlarda kanunlarla çözüme kavuşturuluyor. İmardan kaynaklanan sorunlarda çözüme kavuşturuluyor. Onlar aslında onun kaygısında. Tapu mağdurları meselesine gelince bu yasa çıktı. Bu yasanın daha yönetmeliği yok, yol haritası belli değil. Bütün yapılar müracaatını yapabilecekler ve çok basit bir şekilde insanlarımız e-Devlet şifresi ile internetten müracaatlarını yapabilecekler. Yapı kayıt belgelerini alabilecekler. Yapı kayıt belgesi dediğimiz belge ki biz bu konuyla ilgili Çevre Şehir İl Müdürümüzü getirerek açıklama yaptırdık. Bu yapı kayıt belgesi nerdeyse tapuya karşılık gelebilecek bir belge. Elimizde tapu olunca ne yapabiliriz, devirler yapılabilir, ipotekler kurulabilir. İki şeyi kaçırıyorlar birincisi yapı kayıt belgesi ile de aynı işlemleri yapabileceğiz, ikincisi özellikle mera vasıflı taşınmazlarda, mali hazinesi olan taşınmazların üzerine yapılan yapılarda da müracaatlar yapılabilecek. Bu meselenin çözümünü istemiyorlar gibi bir düşünce oluyor bende. CHP zihniyetinde sıkıntı var.”

“Mahallelerde Bütün Taşınmazları Sattılar”

Seçimlerde kullandıkları argümanlardan bir tanesinin de Adnan Menderes Barajının ve suyun satıldığı ile ilgili olduğunu belirten Başkan Tosun, “İnsan hakikaten hayret ediyor. Barajın satıldığının bir tane örneği Türkiye’de yok. Ama Türkiye’deki birçok bunu barajın altında yapılmış olan hidroelektrik santrallerinin işletmeleri özel şirketlere devredilmiş, bu şirketlerde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun ve DSİ’nin denetiminde, elektrik üretimi yapacak. Devletimiz bu şirketlerden alması gereken vergileri, bütün kanuni haklarını hiçbir şekilde zayi etmeden alacak. Burada suyun özelleştirilmesi, barajın özelleştirilmesi söz konusu değil. Günümüz şartlarında özelleştirmeler bunu da çok kullanıyorlar, özelleştirmeyle devletin bütün malları satıldı, her şeyi satıldı diye konuşuyorlar. Artık çağımızda, günümüzde, dünyadaki birçok devletin uyguladığı bir sistemden bahsediyoruz. Yani biz kafamızı kuma gömerek dünyada tek başımıza yaşamıyoruz ki. Dünyadaki bazı örneklere bakıyoruz. Serbest, liberal ekonomi uygulamada, o sosyalist devletlerde yaşandığı gibi her şey devletleştirilmiyor. Tam tersine özel şirketlere ve işletmelere devredilerek devletin birçok yatırımları onlar üzerinden vatandaşa hizmet götürülüyor. Sonuçta burada devletin görevi bir kurumu işletmekten ziyade o kurumun denetlemesini yapması mantığı. Dolayısıyla günümüzde bu tür zihniyetler çağ dışı kalmış zihniyetlerdir. Olağanüstü durumlarda diyelim ki devletimizin çok sıkıntıya düştüğü durumlarda Allah göstermesin savaş ortamlarında devletin her türlü hakları bu sözleşmelerde saklı, istediği zaman devletleştirebilir, istediği zaman bunlara elde koyabilir. Hiç kimsenin bu konuda sesi bile çıkmaz. Algı operasyonları içerisindeler. Kendileri nasıl açıklayacaklar. 2014 yılından beri ellerine küçük bir yetki verildi. Türkiye’yi düşündüğümüzde Çine gibi küçük bir bölge, bu bölgede yetki ellerine geçince satmadık hiçbir şey bırakmadılar. Mahallelerdeki bütün taşınmazları sattılar. Sattı sattı diyorlar da kendileri de sattılar. İnsan şuna üzülüyor, yıllardan beri muhtarlık üzerinde duran bu taşınmazlar kanunla belediye devredince gerektiğinde satılabilir mi? Satılabilir. Ama buradan o mahalleye gerekli paylar, yatırımlar aktarılabilmeliydi. Vatandaşların özellikle o mahalledeki insanların rızası alınmalı ve istişare yapılmalıydı. Bunlar biz yaptık, ettik, sattık, satırız, alırız, mantığı ile hareket ettiler 4 yıldan beri.”

“CHP Vekilleri Çine’de ne yaptı?”

Eleştirmenin kolay olduğunu vurgulayan Tosun, “Vekilimizin yapamadığı birçok konu ile ilgili eleştiriyorlar. Hangi konu yapılmamış, başta doğalgaz sürecinde de aynı şeyleri yaşadık. ‘Getiremezler, yapamazlar insanları kandırıyorlar, yalan söylüyorlar’ dediler. Ne oldu sonuç, doğalgazı getirdik mi, getirdik. Yalancı kim oldu. Doğalgaz konusunda Tayfun Şahin’den hala özür bekliyorum. Bütün bu söyledikleri şeylerden de sonun da kalkıp özür dileyecek. Çünkü bu hizmetlerin hepsi gelecek. Bunları biz kamuoyuyla paylaşıyoruz. Onlarında 2,5 yıldan beri vekilleri vardı Çine’ye hangi yatırımları oldu? Hangi çivileri çaktı? Ne gibi faydaları oldu Çine’nin vatandaşına. AK Parti milletvekilleri söyledi Aydın’a 22 katrilyonluk yatırım kazandırdı 2002’den beri. 2,5 yıldan beri Çine’de yapılamayan, başarılamayan bir çok yatırım kimisi başladı, kimisi proje aşamasında, kimisi yer tahsisleri yapılmış yani bunları tek tek kale saydık ve sayıyoruz söylüyoruz.”

“Daha Ucuz Su kullanacaklar”

Türkiye genelinde bulunan 371 tane Sulama Birliği’nin kötü yönetilmesi ve vatandaşın tepkileri üzerine DSİ’ye devredildiğini belirten Başkan Tosun, “Burada seçimle gelen Sulama Birlikleri ekonomik olarak çok kötü yönetildi. Keyfi uygulamalar yapıldı. Topçam Sulama Birliği’nde de aynı uygulama vardı. O kadar haksız eleştiriler o kadar yalan yanlış şeyler anlatılıyor ki su satıldı diyor. Su devletin eline geçti ve şu anda Topçam Su Birliğinin arkasında devletin gücü var. Bunlar şimdiye kadar Sulama Birliği’nde yapması gereken hiçbir şeyi yapmadılar. Güneş Enerjisi üretip de vatandaşa ucuz su vermeleri gerekirken onu bile başaramadılar. Kaç lira borçları olduğu ile ilgili rakamları var. Hiçbir borçlarını ödememişler, alacaklarını tahsis etmemişler. Tamamen orası babasının dükkanı gibi keyfi uygulamalar yapmışlar, kendi taraflarından alınması gereken paraları almamışlar. Üzerine gidilmiş. bunları görmüyor muyuz, duymuyor muyuz? Sonra şunu anlatıyorlar ben her yerde anlattım mesela su paraları pahalı. Dalgamı geçiyorlar anlamıyorum. 2017 Topçam Sulama Birliği Meclis’in aldığı kararla su paraları uygulanıyor. Özellikle kapsama alanı dışındaki alanlardan 2 katı su alma meselesi; Şimdiye kadar kanunu zaten yanlış uygulamışlar. Kapsamı dışına alınmayan işte Seferler Göletin’ de de vardı aynı şeyler, niye kapsama alanı içine alınmamış meclis kararı ile alınabilirdi. Ama vatandaşımız şunu görecek önümüzdeki dönemlerde Topçam Sulama Birliği’nden yararlanan vatandaşlarımız şimdiki kullandığından daha ucuz sular kullanacak. O kapsama alanı dışındaki dediğimiz iki katı ücretlerde önümdeki süreçte çözülecek. Çünkü o konuda yanlış bir uygulama var. Vatandaşlarımız endişe etmesin. Vatandaşlarımız bu konuda hiçbir şekilde mağdur olma ihtimalleri yoktur.”

“CHP İçine Sindiremiyor”

Kendi zihniyetleri ile AK Parti’yi karıştırdıklarını söyleyen Tosun, “AK Parti bir söz verdi mi? Yerine getirir. 19 Haziran’da SGK binasının ihalesi yapıldı. Bundan haberi var mı yok. Ne zamandan beri toplulaştırma konusunda eleştirip duruyor, sevgili mevkiidaşım herhâlde şunu bilmiyor bir yerde yatırım yapılacağı zaman siyasi iradeyi ortaya koyar burada yatırma karar verir. Bütçesini ayırır ve bürokrasi eliyle bu ihaleyi takip eder ve ihaleyi alan firma bu işi yapar. Süreç böyledir. Toplulaştırma çalışmaları sırasında bir takım aksaklıklar yaşanmış olabilir, sonuç itibariyle ben bürokrasiyi de, firmayı da kötülemek istemem, yaşanan aksaklıklar evet zor bir çalışmadır. Sulama çalışması, kapalı sistem sulama çalışması kolay bir iş değildir. Yani doların artmasından kaynaklanan firmanın sıkıntıları vardır. Ama bunları kim çözecek biz çözeceğiz yani gelip de onların Cumhurbaşkanı Adayından böyle beklentisi olabilir mi? Kendileri inanıyorlar mı? Bence Kendileri bile inanmıyorlar. Cumhurbaşkanı Adayları olan Muharrem İnce’ye kendi partisini yönetmeye bile layık görülmemiş, kendi partilerini bile teslim etmemişler. Ülkeyi nasıl teslim edecek, ondan biz medet umacağız, hizmet bekleyeceğiz. Muharrem İnce geçmişinde olan olaylar medyadan duyuluyor. Milletimiz bunları araştırsın, öğrensin bunları. Çok zor şeyler değil artık iletişim çok kolay her türlü bilgiye ulaşabiliyoruz. Cumhuriyet halk partisi seçmeni özelikle şunu içine sindiremediğini düşünüyorum, CHP’nin özellikle üst kadrosunun HDP Demirtaş’la birlikte hareket ediyor. İyi Patinin genel başkanı da aynı şeyi söylüyor. Gerekirse Demitraş’ın başkan yardımcısı yapılabileceğinden konuşuluyor, yazıktır. CHP ve İYİ Partili seçmen vicdanlarına bir sorsunlar.

“Çine’de Devam”

AK Parti'nin 16 yıldır yaptıklarının ortada olduğun ifade eden İlçe Başkanı Tosun, “13. kez sandığa gidiyoruz. Bu millet 12 kez yüzümüzü güldürdü. 16 Nisan’daki referandumda Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi uygulamaya geçildi. 24 Haziran’da inşallah bu meydanlarda ikinci bayramımızı kutlayacağız. Bu süreçte tüm AK Partili kardeşlerimiz gece gündüz çalıştılar. Ben bu seçimde inşallah Çine’de rekor kıracağımıza inanıyorum. Çine devam diyor ve yolumuza devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerin önemi var. Önümüzde Mart ayında yerel seçimler var. 31 Mart yerel seçimlerin işaret fişeğini, 24 Haziran’da atılacak. O gün alınacak seçimler ile Çine inşallah AK Belediyecilikle tanışacak. Sonuç olarak mevkiidaşım birçok konuyu gerçekten bilmiyor. Tabi anlıyorum onun işi reklam tabela işleri. Bazı şeyleri araştırmasını tavsiye ederim. 2014 yılından beri göletler meselesi aslında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken bir hizmettir. Ama Büyükşehir Belediyesi reklam yapacağım diye belediye başkanı bu tür işlere girmediği için biz bunları Devlet Su İşleri ile yaptırmaya çalışıyoruz aslında DSİ asli görevi değildir bu. Belediye Başkanları meydanlarda 4 yıldır hangi sözünü yerine getirmiş. Çine’yi 20 yıl önce terk edip giden insan tekrar geldiğinde Çine’de hala bir değişiklik olmadığını söylüyor, köy görünümde. AK Partili Belediyelerin olduğu yerlere gitsinler bir görsünler hizmet nasıl yapılıyor. Biz başka patilere başka siyasetçilere benzemeyiz biz söz verdik mi yerine getiririz. Onun için milletimizin hiç endişesi olmasın” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472