banner488

Başkan Mehmet Tosun, “Belediye’nin içini mi boşaltınız?”

Başkan Mehmet Tosun, “Belediye’nin içini mi boşaltınız?”
banner496

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Çine Belediyesinden ücretsiz çıkarılan işçiler konusunda tepkisini dile getiren basın açıklaması yaptı.

AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun basın açıklamasında; “Son yapılan aylık olağan Çine Belediyesi Meclis toplantısında AK Partili Belediye Meclis üyelerinin gündeme getirdiği 44 işçinin 45 günlük ücretsiz izne çıkarılması konusunda Belediye Başkanının açıklamalarını vicdansız, insafsız ve vurdum duymazlık olarak görüyoruz. CHP’li Belediye Başkanı Mecliste, işçilerin işten çıkarılmadığını, taşeron yasasının kendilerine böyle bir hak tanıdığını,45 gün sonra işçilerin geri döneceklerini, sonra başka bir gurubun ücretsiz izne ayrılacağını, böylelikle gurup gurup 6 aylık dönemde dönüşümlü olarak işçilerin ücretsiz izne ayrılacağını ve Belediyenin bu uygulamadan 800 bin TL lik tasarruf sağlayacağını açıklamış. Hatta bir itirafta bulunarak işçi maaşlarını ödeyemediklerini de açıklamasına ilave etmiş. Bu uygulamayı sanki doğu illerinin bir ilçesiymişiz gibi, yaz aylarında işçi ihtiyacı fazla olduğu için kış aylarında gerçekleştirdiklerini, Belediyenin maddi sıkıntılarının artmasının sebebinin iki yerel seçim geçirilmesine, aradan yıllar geçmesine rağmen hala Büyükşehir yasasından kaynaklandığını da savunmuş. Bu açıklamaların neresi işçilerin vicdanını rahatlatmıştır. Yine bu açıklamaların neresi Çine Kamuoyunu tatmin etmiştir diye sormak istiyoruz. Sonrasında da sn. Başkana şu soruları sormaya devam etmek istiyoruz.

“Başkan kendi belediyesi içi hassasiyet gösterecek mi?”

Son yerel seçim sonrasında değişik sebeplerden Belediye den işçiler çıkardınız. Kamuoyundan gelen tepkiler, partisinin ve Genel Başkanının hiçbir işçi çıkarılmayacak sözleri aklınıza geldiği için mi işçi çıkarmayıp, işçileri eziyet edip, yıldırıp, kendi istekleriyle işten çıkmalarını sağlamaya mı çalışıyorsunuz? Belediyenin mali yapısının bu hale gelmesinin sorumlusu ekmeğinin derdinde olan işçilerden mi kaynaklanmıştır? Önceki Belediye Başkanından borçsuz devraldığınız ve 2 defa seçilerek yaklaşık 8 yıldır yönettiğiniz Belediyenin bu hale gelmesinin sorumlusu siz yöneticilerin, sizin ve yardımcılarınızın hiç mi bir suçu bulunmamaktadır? Eğer olduğunu düşünüyorsanız tıpkı işçiler gibi siz de maaşlarınızdan feragat edecek misiniz? Çünkü hatırladığımız kadarıyla Sayın Başkan İstanbul Büyükşehir seçimleriyle ilgili bir maaşını İstanbul adayları için bağışlamıştı. Şimdi Belediye bu durumdayken Sayın Başkan aynı hassasiyeti kendi Belediyesi için gösterebilecek mi acaba?

“Belediye mali durumu güllük gülistanlıktı”

Taşeron yasasının size böyle bir hak tanıdığını söylüyorsunuz. Taşeron yasasının işçilere tanıdığı bütün hakları yine işçilere vermeyi düşünüyor musunuz? Çocuğu okula başlayan, hanesinde maaştan başka hiçbir geliri olmayan ücretsiz izne ayrılan aile reisi işçinin durumu gibi, siz hiç çocuğunuzun, ailenizin karşısında talepleri karşılayamadığınız için sıkıntıya düştüğünüz, mahcubiyet yaşadığınız oldu mu? Seçimlerden önce işçilere böyle bir seçim vaadiniz var mıydı? Yine seçimlerden önce bizler Belediye iyi yönetilmiyor, Belediyeyi batırdılar derken bizlere kızdınız. O dönem size göre Belediyenin mali durumu güllük gülistanlıktı. Şimdi battığınızı itiraf ediyorsunuz. Bizim haklı olduğumuz açıkça ortaya çıktı. Çünkü Perşembe’nin geleceği Çarşamba’dan belliydi. Sizce işçi maaşlarını ödeyememek neyin göstergesidir? Mali durum bu hale gelirken niye tedbir almadınız? Bu Belediyeyi yıllardan beridir siz yönetiyorsunuz. Hala daha bu durumu Büyükşehir yasasına bağlıyorsunuz. Sizler aday olduğunuzda bu yasa vardı. Sizler bu ilçeyi en iyi biz yönetiriz diye aday olmadınız mı? Vatandaş size buna göre oy vermedi mi? Size göre sizin makamınız mazeret üretme makamı mı yoksa çözüm üretme makamı mı? Yoksa Belediye seçim ekonomisiyle mi bu hale geldi? Yoksa bir daha seçileceğinizi kendiniz de mi inanmıyordunuz? Onun için Belediyenin içini mi boşattınız? Belediyeyi onun için mi bilinçsiz bir şekilde borçlandırdınız? Yoksa 50-60 senedir Muhtarların gözü gibi baktığı, satmayı asla düşünmediği, cüz’i gelirler elde ederek köylerine bu gelirlerle hizmet etmeye çalıştığı, Büyükşehir Yasası ile size geçen taşınmazlardan, Belediyeden alacaklı olan esnaflara verecek taşınmaz, satacak arazi bulamaz hale mi geldiniz?

“İlçe Belediyesini Yönetmekten acizsiniz, kamuoyu sizden cevap bekliyor”

800 bin TL tasarruftan bahsediyorsunuz. Tasarruftan söz edilen yerde israf yok mudur? İsraf varsa bu ilçeye hiçbir hizmet etmeden bu paralar nerelere harcanmıştır? Belediyenin hizmetleri 45 gün gibi bir sürede 44 işçi ücretsiz izne ayrılarak yürütülebiliyorsa işçi sayılarında mı bir fazlalık vardır? Yoksa Belediye zaten hizmet mi üretmiyor? Hem hizmetin yazı kışı olur mu? Yerel seçimler geçeli 6 ay oldu. Bu dönemde hangi mahallede taş taş üstüne koydunuz, kaç liralık hizmet ürettiniz de Belediye bu şekilde sıkıntıya düşmüştür? Hatta seçim öncesi başlatılan hizmetler bile yarıda bırakıldığını biliyoruz. Bir de meydanlara çıkıp ilçeyi geliştirdik, ekonomisine katkı sağladık gibi komik açıklamalar yapıyorsunuz. Hatta dönem dönem ülke ekonomisin kötüye gittiğinden, çiftçinin battığından falan bahsediyorsunuz. Olay o kadar net ki siz daha yaklaşık 50 bin nüfuslu bir ilçenin Belediyesini bile yönetmekten acizken ülke ekonomisine dil uzatmaktan utanmıyor musunuz? İşte tablo böyleyken hala ilçe ekonomisine katkı sağladığınızı düşünüyor musunuz? Devasa bütçeyle sizin partinizden olan Büyükşehir belediye Başkanına bu mali durumunuzu anlattınız mı? Anlattıysanız size yardım ediliyor mu? Anlatmadıysanız korktuğunuz, çekindiğiniz için mi anlatmadınız? Seçim vaatlerinizi ve ilçemize yapılması gereken hizmetleri bir sonraki yerel seçimlerden 1 yıl öncesine mi ötelediniz? Sahi 31 mart yerel seçimlerinden önce tırlarla dağıtılan gıda paketleri de yine bir sonraki yerel seçim öncesinde yoğunlaştırılmak, bu sayede oy devşirilmek için mi azaltıldı. Diye bir sürü soru insanların aklına geliyor. Bu ve bunun gibi bir sürü sorunun cevabını işçiler, işçi aileleri ve Çine kamuoyu Belediye Başkanından beklenmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2019, 12:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472