banner488

Başkan Dinçer; ”3 Yıla 5 yıllık icraat sığdırdık!..”

Çine Belediye Başkanı ve CHP Çine Belediye Başkan Adayı Enver Salih Dinçer, beraberindeki Çine Belediye Meclis Üyesi adayları ile Sağlık ve Seferler köylerine ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Dinçer; ”3 Yıla 5 yıllık icraat sığdırdık!..”
banner269

Köy ziyaretleri için İlçe Parti binası önünden kalkan araç konvoyunda, Gezi Parkı Eylemleri sırasında evine ekmek götürmek için dışarı çıktığı esnada, başına polislerin attığı gaz fişeği nedeniyle ağır yaralanan ve 269 gün komada kalmasının ardından hayata gözlerini yuman Berkin Elvan'ın matemi nedeniyle seçim müziği çalınmadı.

Sağlık ve Seferler köy ziyaretlerinde konuşan Başkan Dinçer,  “Biz 3 yıllık süreç içerisinde bacağımızı başkaları gibi masaya değil, Çine’nin köyleri ile birlikte her karış toprağına uzatarak mevcut sorunların çözümü için samimiyetle halkımıza hizmet edip, memleketimizin menfaatleri için canla başla koşuşturalım istedik.” dedi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in Sağlık ve Seferler köy kahvehanelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP Çine Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililer de eşlik etti.

Köy kahvehanelerine gerçekleştirilen ziyaretlerde konuşan Başkan Dinçer, samimi bir üslupla seslendiği köylülere Çine için 3 yıla 5 yıllık icraat sığdırdıklarını belirterek, “Geriye dönüp baktığımızda başka belediye başkanları da vardı. Beş yıl boyunca yan gelip yattılar, bacaklarını makam masasının üzerine uzatıp halkımıza saygı ve sevgi göstermediler. Biz böyle bir belediye başkanlığı değil, halkımızın önünde ceketini ilikleyen, halkımız ile samimiyetle kaynaşan, elini öpüp saygı ve sevgi gösteren bir başkan olalım istedik.” ifadelerini kullandı.

“Arkamızda güzel eserler bırakalım istedik”

2011’de Çine Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarının destekleriyle göreve getirildiğinde dürüst, ilkeli bir belediye başkanlığı yapmak  istediğini ve tüm 3 yıllık süreç içerisinde insanların hafızasında iyi anılarak, güzel eserler bırakan bir Belediye Başkanı olarak kalmak dışında hiçbir şahsi amaç gütmediğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Belediye’yi daha da ileriye götürüp, güzel eserler bırakmak istedik.  3 yıldır hiçbir vatandaşımıza herhangi bir saygısızlıkta bulunmadan bugüne geldik. Bize bazı konularda eksik yaptığımızı elbette söyleyebilirsiniz ancak bize Belediye’den rant sağladınız diyemezsiniz. Çine’ye hizmet etme şuuruyla daima canla başla çalıştık. Köylerimiz sorumluluk alanlarımız değil demedik. Muhtarlarımızın taleplerini bir bir gerçekleştirmek için yardımlarımızı esirgemedik. Vatandaşlarımızla daima iç içe olmaya çalıştık. Yasınızda düğününüzde sizlerle bir olalım birlik olalım istedik.” dedi.

“Borçtan korkan Belediye Başkanı olmayacak”

Belediye’nin borçları ile ilgili olarak yapılan türlü eleştiriler hakkında da konuşan Başkan Dinçer, “Geçtiğimiz dönemle ilgili bizi eleştiriyorlar. Neymiş, Belediye’nin borcu varmış. Çalışan hangimizin borcu yok. Devamlı Aydın’a giden bir araba ile kızağa çekilmiş bir aracın riski bir mi olur? Biz çalışıyoruz ve Çine’ye güzel eserler bırakabilmek için adeta canımızı dişimize takıyoruz. Muhakkak ki borcumuz olacak. Borcumuzun olmaması için bizim 5 yıl boyunca yan gelip yatmamız, hiç çalışmamız gerek. Kingbetting Çine’yi nasıl kalkındırabiliriz bunu düşündük. Borçtan korkan Belediye Başkanı olmayacak. Demirden korkan trene binmeyecek.” ifadelerini kullandı.

“O bayrağı tekrar göndere çekeceğiz”

Akçaova Belediyesi’nin büyükşehir yasası ile kapanacak olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, ”Beldelerdeki belediyelerin kapatılması, her sorun için Çine’ye ve Aydın’a gitmeleri yanlıştır dedik. O bayrak mevcut yasaya göre 28 Şubat Cuma günü inecek. Biz söz veriyoruz. Seçimden sonraki ilk Cumartesi günü sizlerle birlikte o bayrağı tekrar göndere çekeceğiz. O ışıkları yakarak, sizlere daha iyi hizmet edebilmek için ekibimizden birini görevlendireceğiz.” dedi.

“Masaya bacağını uzatarak, yan gelip yatmış belediye başkanlarımız var”

1999 seçimleri öncesinde Çine eski Belediye Başkanı Osman Aydın’ın vaatleri arasında bulunan kanalizasyon için AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz’a göndermelerde bulunarak konuşan Başkan Dinçer,  “Osman Aydın yapılamaz denilen kanalizasyonu  yaptı. Temiz su, içme su hattını Mehmet Yazgılı Başkanımız yapmış, halen de kullanıyoruz. Topçam Su Fabrikası’nı Raşit Kalkan yaptı. 99’dan önceki dönemde fabrikamızı satmaya kalktılar, hatta sattılar. Biz göreve geldiğimizde tekrar gerekli yatırımları yaparak bugünlere getirdik. Geçmişte kötü vaziyette Belediye Başkanlığı yapanları gördük. 5 yıl boyunca hiçbir şey yapmamış. Sadece, ‘hata yapmışım, aklım başıma geldi’ diyebilen, 5 yıl boyunca masaya bacağını uzatarak yan gelip yatmış belediye başkanlarımız var. Biz bu belediye başkanımızı örnek almadık. Örnek alınacak bir tarafı da yoktu. “ ifadelerini kullandı.

“Son noktayı Kalabak Parkı ile koyduk!..”

Başkan Dinçer, sözlerinin sonuna doğru Çine için 3 yıla sığdırılan, Hayvan Pazarı, Kapalı Pazaryeri ve Şehler Belediye Düğün Salonu’na kadar gerçekleştirilen bir takım hizmetlerden bahsederek, “Son noktayı Kalabak Çayı’nın ıslahı ve Çine’nin vitrini olan Kalabak Parkı ile koyduk.” dedi.(Murat TAN)





Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 21:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472