banner488

"Aydın Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Milletvekillerini suçlamakta"

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem Çıkmaz içinde olan Aydın Özel İdare Mallarının dağıtımı konusunda adaletsizlikler olduğunu belirtti.

banner496

Yaptığı açıklamada Mehmet Erdem; “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu mütemadiyen mağdur edebiyatı yapmaktadır. Aydın Özel İdare Cratosslot Malları’nın Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmediğinden bahisle AK Parti Milletvekillerini suçlamaktadır.

Konu devir ve tasnif komisyonunda görüşülmeye başladığı günden bu güne kadar Özlem Çerçioğlu bizlere ulaşmamış olup, bizden herhangi bir talepte bulunmadığı gibi bize herhangi bir bilgi vermeden Cumhurbaşkanımızın  Aydın ‘a teşriflerinde kısa bir görüşme yaparak bu konuyu gündeme getirmiştir.

Ortaya attığı iddialarla ısrarla bizi suçlayan Çerçioğlu’nun iddialarının muhatabı olmadığımız gibi bu konuyla alakalı asla bir dahlimiz olmamıştır. Ortaya atılan bu iddialaran muhatabı Aydın Valisi Erol Ayyıldız olmakla beraber, Vali süreci devlet adamı olgunluğu içerisinde hareket ederek yürütmektedir.

Çerçioğlu’nun ısrarla sürdürdüğü kavgacı tutum Aydın’a fayda sağlamamaktadır. Çerçioğlu, Valilerle, rakip siyasi parti Belediye Başkanları’yla kavga ettiği gibi kendi partisinin mensubu Belediye Başkanları’yla da kapalı kapılar ardında kavga ortamını devam ettirmektedir. Çerçioğlu’nun ortaya atığı iddiaları araştırmak adına Aydın Valiliği’nden aldığımız bilgileri aşağıda kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Diğer birçok ilde İl Özel İdareleri yüklü miktardaki borçlarıyla Büyükşehir Belediyeleri’ne devir edilirken Aydın İl Özel İdaresi borçsuz olduğu gibi alacaklı olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilmiştir.

Örneğin Aydın İl Özel İdaresi 200 ton mazot ve yüklü miktarda benzin ile Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devir edilmişken, Denizli İl Özel İdaresi Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 6 milyon 678 bin TL borçla yine Tekirdağ İl Özel İdaresi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 32 milyon 358 bin TL borçla devredilmiştir. Bu illerin özel idarelerinden Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 243 adet taşıt, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 83 adet taşıt devredilirken Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 513 adet taşıt devredilmiştir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne 215 adet taşınmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne 306 adet taşınmaz devredilirken Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 4894 adet taşınmaz devredilmiştir.

Özel İdareye ait 81 iş makinasından 11 adet dozer,16 adet grayder,8 adet lastik tekerlekli ve paletli yükleyici, 5 adet ekskavatör, 5 adet hidrolik kırıcı,3 adet kırıcı hattı,4 adet kanal kazıcı yükleyici,6 adet vibrasyonlu silindir,4 adet traktör,2 adet forklift çatalı,2 adet bakım silindiri,1 er adet forklift,araç üstü bomlu vinç, asfalt plenti,sabit asfalt tesisi, asfalt ısıtma tankı, asfalt ön süpürgesi,bitüm tankı,roley tankı,asfalt süpürgesi ve araç üstü kompresör olmak üzere 78 adet iş makinası Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne,1 adet lastikli ekskavatör,hidrolik kırıcı ve kanal kazıcı yükleyici olmak üzere 3 adet iş makinası Efeler Belediyesi’ne devredilmiştir.

Yine Özel İdareye ait 219 aracın 18 adedi ilçe belediyelerine verilirken; 43 adet kamyon,3 adet su tankı,2 adet treyler tır,4 adet asfalt distribütör,2 adet semi treyler,2 adet roley tank olmak üzere 56 adedi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiştir. Toplamda ise 1475 aracın %37,89 una tekabül eden 559 adedi ilçe belediyelerine,%34,77 sine tekabül eden 513 adedi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne,178 adedi de Efeler Belediyesi’ne devredilmiştir. Taşınmaz dağılımı ise şöyledir; Aydın İli genelindeki 20.066 taşınmazın %51,9 una tekabül eden 10.419 adedi ilçe belediyelerine,%24,38 ine tekabül eden 4894 adedi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne,1492 adedi Efeler Belediyesi’ne ,2846 adedi maliye hazinesine devredilirken,10 adedi kamu kuru olduğundan devre tabi olmamıştır.

Bu bilgiler bize göstermektedir ki Çerçioğlu’nun ortaya atığı iddialar geçersiz ve gerçekleri yansıtmayan iddialardır. Çerçioğlu azeret üretmeyi ve kavga etmeyi bırakıp işini yapmaya başlamalıdır” dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472