banner488

'AKP düzmece belgelerle vatandaşı kandırıyor'

Çine Ak Parti yöneticilerinin yaptığı açıklamaları ciddiye alınır olmadığını vurgulayan CHP İlçe Başkanı ‘düzmece belgelerle insanları kandırıyorlar’ dedi.

banner496

Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Teşkilatı, Ak Parti İlçe Teşkilatı’nca karayolu hakkında yapılan son basın açıklamasında ele alınan iddiaları yanıtladı.

 

CHP Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şengül Pak ve yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, Başkan Şahin önemli konuların altını çizerek Ak Parti’ye verdi veriştirdi.

 

‘Ak Parti yönetim kurulu üyeleri yalan söylüyorlar’

Son günlerde basında siyaset adına tadı kaçan bazı açıklamalar olduğunu belirten CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin,  “Siyaset;  vatanına, memleketine, milletine hizmet etmek ve bu uğurda da projeleri sunmak, uygulamaya geçirerek milletin huzurunu sağlamaktır . 1999 yılından bu yana yapılamayanı yaptık. Bugün siyasetçi kimliğine ters düşen bir takım durumlar var. Muhalefet yapmanın bir kuralı vardır. Ak Parti yönetim kurulu üyeleri yalan söylüyorlar ve insanları düzmece belgelerle kandırıyorlar. Son günlerde Ak Parti ilçe başkanı bizi uydurma belgelerle suçluyor. Bunların aslı astarı yoktur. Devlet karayolu hakkında Çine Belediyesi’ni suçluyorlar. “ dedi.

‘Ona buna çamur atarak bu olayı kapatamazsınız’

“Karayolu konusu hakkında bir daha açıklama yapmacağız” diyen Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya’yı eleştiren Başkan Şahin,  “Siyasetçi kaçmaz, bunu sonuna kadar takip edeceksiniz. Bu proje sizin bakanlığınıza bağlı kurumlarca yapılıyorsa, bunun peşinde duracaksınız ve sonuçlanması için mücadele edeceksiniz. Ona buna çamur atarak bu olayı kapatamazsınız.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

“Ak Parti ilçe başkanı demek, yarı milletvekili demektir”

“Çine’de Ak Parti için muhalefet yapmak, yalan söylemektir” diyen Başkan Şahin, “Bu arkadaşların kendi sorumlulukları var. Türkiyede iktidarın tek başına olduğu bir dönemde büyük sorumluluklarınız var. Bugün AKP ilçe başkanı demek, yarı milletvekili sıfatında bir insandır.” dedi.

“Önce müteahhidin parasını verecekler’

2012 yılıın sonuna doğru karayolları ile ilgili ödeneklerin tüm ülkede durduruldu ifade eden Başkan Şahin, “Buradaki müteahhit elinden geleni yapmaya çalıştı. Türkiye’de IMF’ye borç verir hale geldiklerini iddia ediyorlarsa, önce müteahhitin parasını verecekler. Karayolu yarım kaldı. Bu hükümetin politikası ve yanlışıdır.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Boş laf ebeliği yapmakla bu iş olmaz”

Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın açıklamalarındaki temel amacının kendi hatalarını unutturup sinyalizasyon çalışmaları ile kendilerini temize çıkarıp belediyeyi suçlamak olduğuna değine Başkan Şahin, “Diyorlar ki yeni yapılan imar planında değişiklik yapılmamış. 1999 yılıdan bu yana imar değişikliğine gidilmeme sebebi bellidir. Alabanda kavşağını değiştirmek mümlkün değildir. İki akaryakıt istasyonu için diyorlar ki bu sakıncalıdır, belediye icabına bakmalıdır, şehir dışına çıkarın. Türkiyede hangi şehre giderseniz gidin onlarca, yüzlerce akaryakıt istasyonu var. Belediye akaryakıtla ilgili ruhsatlandırma yapmaz. EPDK 12 yılda bir lisans yeniler. EPDK şehir içersindeki istasyon lisanlarını yenilemez ve gerektiğinde bazı istasyonların tehlike arzettiğini saptayıp şehir dışına çıkarır. Belediye sadece benzin istasyonları ile alakalı inşaat için ruhsat verir. Bizim ilgimiz budur. Sorun buysa sorun yine siz de. Boş laf ebeliği yapmakla bu iş olmaz. Yasalar düzenlenecekse o güç sizdedir. İktidarınız mecliste belli sandalye çoğunluğuna sahip. Bu konuda uyarınızı oraya yapın. Çine Belediyesi’ne çamur atmayın. Çine Belediyesini benzin istasyonlarının çalışmasıyla ilgili hiçbir alakası yoktur.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Belediyenin karayolu inşaatında etkisi ve görevi yoktur”

“Çine belediyesinin karayolu inşaatında etkisi ve görevi yoktur” şeklinde konuşan Başkan Şahin, “Karayolu sizin sorumluluğunuzdadır sizin bürokrasiniz bunu böyle yapıyorsa denetleyin. Yaptırım gücünüz yoksa Çine Belediyesi’ne çamur atmayı bırakacaksınız.” dedi.

“Samimiyetsizlik sizi mecliste temsil edecek bir tane adamınızın olmayışıdır”

Açıklamasında, “İyi mıuhalefet yapmak istiyorsanız Çine Belediyesi’ne gelmekten çekinmeyin.” diyen Başkan Şahin, “Oradaki imar planına bakarsınız ve olumsuz bir şey varsa uyarırsınız. Ak Parti İlçe Başkanı ‘Belediye başkanı bu konuda samimi değil’ diyor. Ben son dönemde bu kadar samimi bir belediye başkanı tanımadım. İnsanların derdine koşuyor, kapısı herkese açık, vatandaşın isteklerini yerine getirmeye çalışıyor, herkesin dertlerini dinlemeye çalışıyor. Samimiyet insanların yüzde 51 ile sizi samimi bulması ve burada sizi iktidara getirmesidir. Samimiyetsizlik ise sizi mecliste temsil edecek bir tane adamınızın olmayışıdır.İşte samimiyetsizlik budur.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Ajitasyondur ve gülünçtür”

“Bu belediye CHP’nin değil, Belediye’de hizmet eden sıfat sosyal demokrat belediyecilik anlayışıdır.” diyen Başkan Şahin, “Belediye Çine’den 7’den 70’e herkesin hakkı olduğu bir kurumdur. Çine belediyesine herkes istediği gibi girer çıkar. Elinden geldiğince belediye bunlara cevap vermeye çalışır, sonuçlandırır. Çine Beledİyesi’ne gittik, bize imar planı vermiyor demek ajitasyondur ve gülünçtür. Çine Belediyesi’ne sizi davet ettik gelmediniz. Mesai olmadığı halde doğalgaz çevrim santrali ilgili sizi çağırdık. Karayolundaki sorunlarla ilgili çözüm için sizi çağırdık. Orada verdiğiniz vaatlerden sonuç bile yok piyasada.” dedi.

“Muhalefet yapacaksanız adam gibi yapacaksınız”

Açıklamasının tamamında Ak Parti’yi yoğun eleştiri bombardımanına tuttuğu gözlenen Başkan Şahin, “Halkın içine çıkmaya cesaretiniz yok. Bürokrasi kurumlarına ziyaretiniz ‘padişahım çok yaşa’ mantığının bir sonucudur. Varsa yüreğiniz halkın karşısına beraber çıkalım. Yüreğiniz varsa köylere gidin. Oraya gittiğinizde kral çıplağı oynamaya başlayacaksınız. Ak parti’nin Türkiye’yi ileri götürecek bir hizmet getirmeyeceğini millet anladı. İnsanlar kan ağlıyor. Oralardan atıp tutmakla ahkam kesmekle siyaset olmaz, muhalet yapacaksanız adam gibi yapacaksınız.belgeniz olacak. O kağıtları tutup göstermekle olmuyor. O belge biz de de var Çine Belediyesi için sorumlu bir durum yoktur.  Çine belediyesin talepleri vardır. “ şeklinde konuştu.

“Gerçek nedeni müteaahit firmanın parasını alamamasıdır”

“Bu karayolu işi habire uzatıldıkça uzatıldı bunda bir kasıt var” şeklinde tepkisini dile getiren Başkan Şahin,  “Bunun gerçek nedeni müteaahit firmanın parasını alamamasıdır. Devlet demek ki fakir,  müteaahit demek ki çok zengin ki kendi cebinden yapmaya çalıştı ve dayanamadı çekti gitti.” şeklinde konuştu.

“Çine içinde verilecek olan doğalgaza karşı değiliz, keşke getirseler”

Açıklamasının sonuna doğru doğalgazla ilgili de konuşan Başkan Şahin, “2005 yılında Osman Aydın Çine’ye şehiriçi şebeke için doğalgaz başvurusu yaptı. Başvuru kağıtlarını ve olumsuz cevabı Ak Parti yönetim kurulu üyelerine göndermiştik. Doğalgazdaki esas düşünceleri doğalgaz çevrim santralinden gelecek olan doğalgazla insanları kandırarak doğalgaza karşı bir sempati yaratmak. Belediyenin son dönem bu konuda yazışmaları var. Belediye’nin BOTAŞ’a yazdıkları yazılarda Çineli doğalgaz istiyor.BOTAŞ da diyor ki; ‘böyle bir arter hat yapmamız şu an teknik olarak mümkün değil’. Bunu da kamuoyu bilsin. Bu Ak Parti’nin koca bir yalanı ve insanları aldatmacasıdır. Diyorlar ki; ‘Çine belediyesi doğalgaza karşı’. Biz Çine içinde verilecek olan doğalgaza karşı değiliz, keşke getirseler. Buna bağlı olan kurum böyle bir şeyin olmadığını resmi olarak bize cevapladı.  Biz OSB’nin ve Çinenin geleceğini bitirecek olan doğalgaz çevrim santrallerine karşıyız. Onların amacı çevrim santrali kurdurmak. Bir sürü insanları iş vaadiyle kandırıyorlar.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

 


Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2013, 23:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ulaştırma
ulaştırma - 11 yıl Önce

tayfun beyniyebukadar enerjiniziboşa harcıyorsunuz sizinbunlara vereceğiniz ders adamlık ve dürüstlük olmalı ama oda olmaz çünkü söylediklerimin hepsi genetiktir

yazık chp ye yazık..
yazık chp ye yazık.. - 11 yıl Önce

ak parti 7,5 milyon üyeye ulaştim diyor, sen nelerden bahsediyosun halk size ve sana inanmiyor boşuna yorulma...

BATAKLIK
BATAKLIK - 11 yıl Önce

bataklığa düşen çabaladıkça daha çok batar, bari susun bişey sansınlar sizi debelendikçe batıyorsunuz, çine nin 14 yılını heba ettiniz, hiçbir vizyon oluşturmadınız, iki park, iki parke taşıyla çine nin bütün sorunlarını hallettiğinizi sandınız, bittiniz siz bittiniz, bırakın bu güzel ilçenin yakasını, bari gölge etmeyin....

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472