banner488

Akbay’dan ittifaka yeşil ışık

Diğer partilerden teklif gelmesi halinde pazarlığa tabi olmadan ittifak noktasında buluşulabileceğini belirten Akbay, “DP olarak Teşkilat içinde konu değerlendirilir ve uygun görülürse gerçekleşebilir” dedi.

Akbay’dan ittifaka yeşil ışık
banner496
DP Çine İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin Alp Akbay, 2013 yılındaki mevcut çalışmalara ve yaklaşan yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Atatürk İlkokulu için ek binanın ihalesinin yapılarak, 1.5 milyon Tl kaynak aktarımıyla  gerçekleştiğini ve inşaatın süratle devam ettiğini belirten Akbay, “İl Özel İdare’den Çine’ye gelen en önemli pay,  5.5. milyon Tl ile köylere yönelik olarak gerçekleşti. Bu gelen ödenek Çinemizin 65 köyünün parke taşı döşenmesi, içme suyu irsaliye hat ve depolarının onarım ve yapımı, köy konağı inşaatı, çelik çatı işlerinin yapılması, imam evi ve cami bakım onarımları, asfalt işleri ve çeşitli hizmetler için kullanıldı.” dedi.

“Anaokul ve güneş enerjisi için ödenek çıkartıldı”

30 Mart yerel seçimlerinden sonra İl Özel İdare’nin lağvedileceğini belirten Akbay, “2014 yılı bütçesi bu nedenle 3 aylığına 65 Milyon Tl olarak öngörüldü. Bu bütçeden de Çine için DSİ’ye ait pompa1 ve pompa 2 sulama hatları civarında kurulacak güneş enerjisi elektrik üretme panelleri, kapandıktan sonra atıl duruma düşen Yeni Sinema’nın bin 28 metrekarelik arsasında yapılacak anaokulu için gerekli ödenek ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

“Şirketin kara geçmesini sağladık”

Akbay, bu sene içinde Aydın eski Valisi Klasbahis Kerem Al’ın onayı ve teşvikiyle İl Genel Meclisi Üyeleri arasında dönüşümlü olarak devam eden Ege Et A.Ş’deki Mayıs-Temmuz ayları arasında yürüttüğü Genel Müdürlük görevini de başarıyla yerine getirdiğini belirterek,  “Yönetim kurulu üyelerimizle Ege Et A.Ş. için ciddi, özel çalışmalar yaptık ve şirketin kara geçmesini sağladık.” seklinde konuştu.

Akbay’dan ittifak yeşil ışık!

Önümüzdeki yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akbay, “DP’deki görevim devam ediyor. Halkımıza daha iyi hizmet edebilmek ve belli konumlara gelmek için siyasi partiler sadece birer vesiledir. Ancak ben, parti değiştirmenin doğru bir hareket olduğunu düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.

DP olarak Çine’de güçlü bir misyonu temsil ettiklerini vurgulayan Akbay, “Biz ne kadar güçlü de olsak, Aydın’da Büyükşehir Adayımız olmazsa, Çine’de de iddialı olamayız.” dedi.

Önümüzdeki yerel seçimlere kadar ilerleyen süreç dahilinde karşı taraf partilerden teklif gelmesi halinde DP olarak istişare ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra, pazarlığa tabi olmadan ittifak noktasında buluşulabileceğini de belirten Akbay, “Teşkilat içindeki arkadaşlarımızla bu konu değerlendirilir ve uygun görülürse ittifak noktasında ortak hareket edilebilir. Ancak bu elbette, teşkilatın ortak kararıyla gelişecek bir konudur.” açıklamalarında bulundu.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 03:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472