banner488

Ak; “Yasal süreci değerlendirmek istedik”

MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak ve MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, adaylık başvuru evraklarının tesliminde uyguladıkları siyasi taktiğe açıklık getirdiler.

Ak; “Yasal süreci değerlendirmek istedik”
banner269
MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak ve MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz, MHP Çine Seçim Bürosu’nda adaylık başvuru evraklarının tesliminde uyguladıkları siyasi taktiğe ilişkin basın açıklamasında bulundular.

 

İlçe Seçim Kuruluna sadece belediye başkan adayı ismi, bir asil, bir yedek ve bir kontenjan aday ismini vererek Genel Merkez’in önerdiği siyasi taktiğin Aydın’ın Nazilli Anadolucasino hariç tüm ilçelerinde uygulandığının altını çizerek yasal süreci iyi değerlendirmek istediklerini vurgulayan MHP Çine İlçe Başkanı Kamil Ak, “Belediye Meclis Üyesi adaylarımızın yer aldığı tam liste üzerinde son istişarelerimizden ve kesin sıralamayı netleştirdikten hemen sonra, son gün olan Perşembe günü mesai bitimine yarım saat kala İlçe Seçim Müdürlüğü'ne listemizi teslim edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

“Listemizde aşırı bir yoğunlaşma var”

 

Hukuk çerçevesinde alınan karar ile yasal süreci iyi değerlendirme noktasında böyle bir siyasi taktikde bulunma kararı aldıklarına dikkat çeken Ak, “Listemizin tamamını yasal sürenin sonu olan 20 Şubat Perşembe günü mesai bitimine kadar vereceğiz. Bu listemizin hazır olmadığı manasına gelmemeli. Bizim listemiz hazır. Listemizde aşırı bir yoğunlaşma var. Listemizin içinde kimseyi darıltıp küstürmeden en güzel ekibi ve seçim kazanabilecek bir kadroyu kuruyoruz. Amacımız kimseyi küstürmek değil. Kamuoyunda yanlış anlaşılmalara meyil verildiği yönünde bazı telefonlar aldık. MHP Belediye Meclisi çıkarmayacak diye kahve köşelerinde konuşuluyormuş. Böyle bir şey yok. Bizim meclisimiz bugün itibariyle hazır, verebilecek konumdayız, sadece yasal süreci iyi değerlendirebilmeyi  uygun gördük” dedi.

 

“Bu fikir Genel Merkez’den geldi” 

 

Uygulanan yöntemin MHP Genel Merkezi’nin görüş ve önerisi ile şekillendiğinin altını çizen MHP Çine Belediye Başkan Adayı Mehmet Yavuz ise, “Bu taktik partimizin genel taktiği. Bunu uygulayan sadece biz değiliz. MHP’nin diğer ilçelerinde uygulanmaktadır. Çünkü iki gün önce yapmış olduğumuz toplantıda bu bize verilen bir taktiktir. Belediye meclis adaylarında eksiğimiz yok, fazlalığımız var. Daha çok açılım yaparak fırsatları değerlendirmek istedik. Siyaset fırsatları değerlendirme sanatıdır. Ufak farklar insanları öne çıkarır. Bu fikir bize genel merkezden geldi. Yasal süreci iyi değerlendirmek istedik” şeklinde açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 20:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
MUSTAFAÇAVUŞOĞLU
MUSTAFAÇAVUŞOĞLU - 10 yıl Önce

sayin mehmet yavuz bey yolun acik ve aydinlik olsun di̇di̇m den saygilar mustafa cavusoglu sayin baskanima i̇yi̇ calişmalar saygilar

SIRADAKİ HABER

banner472