banner488

AK Partililer, Karakollar’a çıkarma yaptı

AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, önümüzdeki yerel seçimlerde partisine destek için Çine Karakollar Köyü’nü ziyaret etti.

AK Partililer, Karakollar’a çıkarma yaptı
banner496

Milletvekili Kılınç’ın Karakollar Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyarete, AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya, AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Celalettin Kocamaz, AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi adayları ve partililer katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan AK Parti Çine Belediye Başkan Adayı Kocamaz, “Bizler siyaseti şahsi çıkar için kullanmadık. Bunu yapanları buradan eleştirmeyeceğiz, onları sizler değerlendireceksiniz.” dedi.

“Zeytinyağını elleme de onu da bitirme”

“Çine Belediyesi’ni 15 yıldan bu yana CHP zihniyeti yönetiyor.” diyen Kocamaz, “Bu seneki 2013 bütçesi net olarak 15 Milyon Tl. 15 milyonu 15 sene ile çarparsak net olarak 225 Milyon Tl eder. Bu hesabı oturup yapmanızı rica ediyorum. Az zamanda çok iş yaptık dediklerinin hesabını, kitabını gözden geçirmenizi istiyorum. Dinçer, bazı basın organlarında geçtiği üzere, ‘İşsizlik sorununu çözeceğiz’ demiş. Ege Et, Çine Yem, su fabrikasında çok sayıda işçi çalıştırılıyormuş. Çine Organize Sanayii Bölgesi’nde zeytinyağı fabrikası yaptıklarında daha çok işçi çalışacakmış. Aman arkadaşım zeytinyağını elleme de onu da bitirme. Diğerlerini bitirdin. Elinde yarım litre zeytinyağı şişesi ile köylerde geziyor, görüyorsunuz.” dedi.     

“Ege Et’in durumu meydandadır”

Ege Et, Çine Yem ve Topçam Su Fabrikası’nın 99 yılında kendisinin seçilememesinden sonra ne hale geldiğinin ortada olduğunu belirten Kocamaz, “Ege Et’in durumu meydandadır. Ege Et’in hissesi biz görevi devrettiğimizde Belediye olarak yüzde 40’dı. Şu an yüzde sıfır. Çine Yem kapandı, kapanacak. Su fabrikasının başına gelmeyen kalmadı. Bunları vatandaşlarımız da biliyor.” ifadelerini kullandı.

“Çine Kent Konseyi’ni yeniden kuracağız”

Çine’de Kent Konseyi’nin arkasında bir siyasi irade durmadığı için sağlıklı ve verimli çalışmadığını belirten Kocamaz, “Biz geldiğimizde STK, ileri gelenlerimiz ve Çine Belediye eski Başkanı arkadaşlarında yer alacağı, Çine’nin tüm sorunlarının ortak akıl ile çözüleceği Çine Kent Konseyi’ni kurup memleketimizin derdini hep birlikte tartışıp çözüme kavuşturmanın planlarını yapıyoruz. Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.” dedi.

“Hastane önüne dönel kavşak yapacağız”

“Çine’den geçen bir devlet karayolu, her tarafı berbat etti gitti.” diyen Kocamaz, “Bugün Çine Devlet Hastanesi’nin dönüş kavşağı bile yok. Ambulanslar Evciler’den dönüp geliyor. Biz ilk geldiğimizde Hastane önüne dönel kavşak yapacağız. Hem araçların hem köfteciler oradan ulaşımını sağlayacağız. Garajın önüne, Tariş yolunun karşısına daldı battı yaparak, yaya, motosikletli ve bisikletli vatandaşlarımızın, karayoluna çıkmadan karşıya geçmesini sağlayacağız. Trafiği rahatlatacağız. Vatandaşlarımızı trafik kazalarından koruyacağız.” şeklinde konuştu.

“Başbakan bizleri sizlere emanet etti”

Çine için ilk etapta hazırladığı projelerin Çine’nin çehresini değiştireceğini vurgulayan Kocamaz, “Çine Ziraat Odası Hali otopark konusunda yetersiz yanındaki arsayı sebze haline kazandırarak genişleteceğiz. İlçemiz büyüyor ve genişliyor. Yeni otogarı Karakollar Köyü çıkışına, sanayii’nin bulunduğu noktaya getireceğiz. Köy görünümündeki ilçemizi, şehir haline getireceğiz. Başbakan bizleri sizlere emanet etti. Tüm sorunların çözümü için, AK Parti’ni tüm başkan adaylarına söz verdi. Sizlerden destek istiyoruz.” dedi.

Kocamaz’dan sonra köylülere hitap eden Milletvekili Kılınç, “Aydın Büyükşehir’de, Efeler ve Didim’de AK Parti’nin adayları Çinelidir. Çine Merkez’de kardeşimiz Celalettin Kocamaz’a sahip çıkın. Biz kendisinin sonuna kadar arkasındayız.” ifadelerini kullandı.

“Başbakan’ın Çine’ye özel selamı var”

Başbakan’ın Çine ‘ye özel selamını da köylüler ile paylaşan Kılınç, “En son yaptığımız grup toplantısında Başbakan, özellikle Çine’den bir beklentisi olduğunu belirtti. Çine, Başbakan’da iz bırakan yer. O elinde baston, sırtında çocukla Adnan Menderes Barajı açılışındaki vatandaşlarımızın gayretlerini ve teşekkürlerini asla unutmuyor. Çine’ye özel bir selamı var. Bize bu selamı iletmemizi istedi.” dedi.

“Kendilerince hayır oyu çıkarttılar”

Büyükşehir Yasası çıktığında Aydın’ın büyükşehir olmasını ‘Aydın’ın başına talih kuşu kondu’ sözleriyle ve büyük sevinçle karşıladıklarını belirten Kılınç, “Artık Aydın’ın bütçesi genişliyor. Bu geniş bütçemiz, Mustafa Savaş’ın hazırladığı 60’a yakın projede halkımızın refahı ve mutluluğu için kullanılacak. Bu yasaya karşı çıkan muhalefet partileri hatırlayın halka bizleri şikayet etti. Vatandaşın önüne sandık koyup oylama yaptılar. Kendilerince hayır oyu çıkarttılar.” dedi.

“Başbakan sorunun çözümü için talimat verdi”

Köylülere gerçekleştirdiği konuşmasında, Tapu mağdurları sorununa ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılınç, “2 hafta önce Başbakan ile yaptığımız toplantıda konuyu kendisi ile paylaştık. Başbakan, Grup Başkan Vekili’ne sorunun çözümü için bizzat talimat verdi.  Bu sorun torba yasaya girmesine rağmen hatırlayacağınız üzere Tarım Bakanlığı’nda takılmıştı. Tarım Bakanımız bütün ülkedeki sorunların giderilmesine dönük görüş beyan ettiği için sorun çözülememişti. Bu sorun Başbakan’ın talimatıyla yeni yasama döneminde sorunun çözümünü hep birlikte takip edeceğiz.” dedi. (Murat TAN)




Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 14:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472