banner488

Ak Parti’de aday adayları belli oldu

Ak Parti’de Çine Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için 21 Ekim’den itibaren başlayan aday adaylığı süreci, 1 Kasım itibariyle tamamlandı.

Ak Parti’de aday adayları belli oldu
banner496
Anket yoklamalarından sonra  9 Kasım’da Ak Parti Aydın İl Teşkilatı’nda gerçekleşecek olan teamülden sonra genel merkeze bildirilecek olan parti içinden isimler, Çine İlçe Teşkilatı’na başvuru için öngörülen son güne kadar dosyaları ve istifa dilekçelerini sunarak aday adaylığına talip oldular.


Başvuru ücreti olarak Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 750 Tl. ve Belediye Meclisi Üyeliği için de 250 Tl’nin alındığı süreç dahilinde Belediye Başkan Aday Adaylığı için Celalettin Kocamaz, Yücel Eşiyok ve Ahmet Emin Kapankaya başvuruda bulundular.
Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı içinse son güne kadar parti içinden 11 isim başvuru dosyalarını sundular.

Son gün olarak belirlenen 1 Kasım’da, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Doğan, Kadın Kolları Başkanı Sezer Çetin ve Fatma Aksoy,  İlçe Yönetim Kurulu üyelerinden Bircan Kömürcüoğlu ve Yalçın Payza ile birlikte Gençlik Kolları üyelerinden Uğur Subaşı, Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığına istifa dilekçeleri ile başvuruda bulundu.

Belediye Meclis üyeliği için başvuruda bulunan diğer isimler ise Abdullah Afşin, Celal Üpbül, Bircan Öter, Serdar Bahtiyar ve Hamdi Mercan olarak netleşti.

Aday adaylığını son güne bırakarak Çine siyasi gündemini  1 Kasım itibariyle daha bir ısındıran aday adaylarının, parti kurmaylarıyla beraber yaptığı açıklamalar ise dikkatlerden kaçmadı.

Açıklamalarında özetle Çine ve Aydın Belediyesi’ne Ak Parti kadroları olarak talip olduklarını ifade eden aday Betgaranti adayları, yerel seçimlerin Aydın’a ve Çine’ye hayırlı olmasını temenni ederek Ak Parti’nin seçimlerden zaferle çıkması için büyük gayret göstereceklerini beyan ettiler.


“Çine’yi hakettiği yere taşıyacağız!”

Son gün olarak belirlenen 1 Kasım’da Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvuruda bulunurken bir hayli heyecanlı olduğu gözlenen Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Muhammet Doğan ise basın açıklamasında bulundu.

Aday Adaylığına başvurma sebebinin efendilik değil halka hizmet olduğunun altının çizen Doğan, tüm aday adayı arkadaşlarına verilen reylerin birer emanet olduğuna değinerek, bu emanete sahip çıkmak, korumak ve Çine’ye hizmet edebilmek için bu göreve talip olduklarını ifade etti.

Merhum Başbakan Adnan Menderes’in çok partili geçiş sürecinde kullandığı ‘Yeter Söz Milletindir’ propagandasına atfen konuşan Doğan, kararın ve sözün Çineli ve Aydınlı tarafından verilecek olduğuna işaret ederek, Ak Parti iktidarının yatırım ve hizmetlerinden bahsetti.

Açıklamasında büyüyen, gelişen zengin bir devlet olmanın onuru ve gururunun hep beraber yaşanıldığını da belirten Doğan sözlerinin sonuna doğru, “İnanıyorum ki Çine’yi de bu kez hep birlikte taçlandıracağız. Büyük Türkiye’nin mimarı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda yürümekteyiz. Bu yürüyüş ilçeme aydınlık, yatırımlar, hizmet ve hak ettiği yere taşıma yürüyüşüdür. Bu yürüyüş sanayileşmesiyle tarımsal faaliyetleri marka şehir oluşturmanın hep birlikte yürüyüşüdür.” dedi.

“Amacımız Çine’ye hizmet etmektir”

Aday adaylığı başvurusunda bulunan partililerine seslenen Başkan Özkaya ise kırıcı değil yapıcı ve birleştirici olmanın önemine dikkat çekerek, ayrıştırıcı olmadan herkese aynı mesafede tek gayede bütünleşmenin faydalı olacağını belirtti ve konuşmasında, “Çine Belediyesi’ni Başbakan’a hediye edeceğiz” diyerek, “Her arkadaşımız benim gözümde altın değerindedir. Biz işimizde samimiyiz ve siyasetimizde başarılıyız. Amacımız Çine’ye hizmet etmektir.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özkaya öte yandan sadece Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için parti dışından olmak kaydıyla 1 Aralık tarihine kadar başvuru sürecinin devam ettiğini de sözlerine ekledi.



Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2013, 01:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472