banner480

AK Parti İlçe Başkan Mehmet Tosun, “Şaka Gibi”

AK Parti İlçe Başkan Mehmet Tosun, “Şaka Gibi”
banner269
AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun Karakollar Mahallesi’nde bulunan 17 bin 728 metrekarelik taşınmazın ‘Yeni 100 yataklı modern bir hastane kurulmasında’ yapılan açıklamaları doğru olmadığını belirten basın açıklaması yaptı.

AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine Belediye Başkanının yaptığı açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya devam ettiğini, vazgeçilen bir davanın söz konusu olmadığını, belediyenin açtığı dava aleyhlerine sonuçlandığını açıkladı. AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun, Çine Belediyesinin Karakollar Mahallesi’ndeki yer için açtığı dava, Belediye aleyhine sonuçlanmış, yapılan İstinaf (Temyiz) başvurusu, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdare Dava Dairesinin 2017/1699 Esas,2017/1426 Karar sayılı kararıyla 13.07.2017 tarihinde kesin olarak reddedildiğini belirtti. Tosun, “Belediye Başkanı 100 yataklı modern bir hastane hizmetini şark kurnazlığı yaparak daha önce doğalgaz olayında olduğu gibi kendisine siyasi bir rant sağlamaya çalışmaktadır” dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Tosun basın açıklamasında şunları söyledi;  “CHP’li Çine Belediye Başkanının daha önce TOKİ için ayrılan, ancak Aydın Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu tarafından Maliye Hazinesine devredilen, Başkanın dediği gibi 26 dönüm değil 17 bin 728 metrekarelik taşınmaz için açtıkları davadan, yeni 100 yataklı modern bir hastane yapımı için vazgeçtiklerine ilişkin açıklamasını hayretle, biraz da gülerek karşıladık.”

Çine Belediyesi Davadan Vazgeçmedi

Hükümetin yaptığı hizmetleri her zaman sahiplenmeye çalışan bir Belediye Başkanı var diyen Tosun, “Başkan her zaman yaptığı gibi Hükümetimizin İlçemize kazandıracağı hizmetleri sahiplenmeye çalışarak Kamuoyunu yanıltmaya devam etmektedir. Bahsi geçen davadan vazgeçme söz konusu olmayıp, Belediye tarafından açılan dava, Belediye aleyhine sonuçlanmış, yapılan İstinaf (Temyiz) başvurusu, İzmir Bölge İdare Mahkemesi 5. İdare Dava Dairesinin 2017/1699 Esas,2017/1426 Karar sayılı kararıyla 13.07.2017 tarihinde kesin olarak reddedilmiştir. Verilen bu karar kesin olup, başka bir kanun yoluna başvurma olanağı bulunmamaktadır. Görüldüğü üzere Çine Belediyesinin davadan vazgeçmesi söz konusu olmayıp, dava Maliye Hazinesi lehine sonuçlanmış, bahsi geçen taşınmaz 13.07.2017 Tarihinde Maliye Hazinesinin mülkiyetinde kalmıştır. Sayın Başkan, Hükümetimizin, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Çineli Prof. Dr. Nurullah Okumuş’ un ve Çineli  AK Parti Aydın Milletvekili Sayın Mustafa Savaş’ın desteği ile  Çine’ye kazandıracağı 100 yataklı modern bir hastane hizmetini şark kurnazlığı yaparak daha önce doğalgaz olayında olduğu gibi kendisine siyasi bir rant sağlamaya çalışmaktadır” dedi.

“Belediye Başkanı İyi Niyet Değil”

3 Gün önce davanın sonucu bildirilen kurumda çalışmalar nasıl yürüyor diyen Tosun, “Hatta resmi kurumlardan taşınmazla ilgili Belediye tarafından açılan davanın geri çekilmesi için yapılan talep yazısına, Çine Belediyesi tarafından 06.10.2017 tarihinde verilen cevapta davanın Belediye aleyhine sonuçlanıp, kesinleştiği belirtilmiş olup, aynı kurumdan böyle bir cevabi yazıya rağmen Başkan tarafından bu yazıdan üç gün sonra 09.10.2017 Tarihinde böyle bir açıklama yapılmasının iki izahı olabilir: Birincisi Belediye bürokratları her zaman olduğu gibi Başkanı yanıltmaktadır. Bu da Kamuoyunun Belediye şuanda nasıl çalışıyor ile ilgili kafasında fikir oluşması açısından güzel bir örnektir. Ya da ikincisi Başkan bu konuda iyi niyetli değildir” ifadelerini kullandı.

“Taşınmaz Mallar Başka Bir Yere Gitmez”

Tosun son olarak, “Yine Sayın Başkanın açıklamasında dikkat çeken bir başka konu, ’Çine’nin malının Çine’de kalması’’ sözü olmuştur. Maliye Hazinesine bırakılan taşınmazlar, Çine halkının hizmetinde olup, ihtiyaç duyulduğunda yine Çine Halkı için yatırımlarda kullanılmış ve kullanılmaya devam edecektir. Bu mallar adı üstünde ‘’taşınmaz’’ olup, başka bir yere gitmesi söz konusu değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 20:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472