banner488

Ak Parti Aydın Milletvekili Erdem; “Tarih Tekerrür Etmesin”

Ak Parti Aydın Milletvekili Erdem; “Tarih Tekerrür Etmesin”
banner269
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Çine’de yeni anayasa değişikliği teklifi ve başkanlık sitemini anlattı.

Çine’de düğün ziyaretleri gerçekleştiren AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'e, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, Kadın Kolları Başkanı Nurten Payza ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Tarhan ile birlikte yönetim kurulu üyeleri eşlik etti. Çinelim Kıraathanesinde vatandaşlardan 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için destek istediler.

Vatandaşların 16 Nisan’da doğru karar vermeleri için burada olduklarını söyleyen Erdem, “Bizim amacımız ekmeği büyütmektir. Ekmek nedir kazançtır, kazanmaktır, cebimize giren paradır ekmek, karnımızın doymasıdır, çocuklarımıza iştir, ülkenin ekonomisidir. Ekonominin güçlü olması, siyasi istikrarla beraber, ekonomik istikrarın olması ekonomiyi güçlendiriyor. AK Parti 15 yıldır iktidarda, 12 milyon gencimizi iş bulmak mecburiyetinde kaldık biz. Yatırımlar olmasa, organize sanayi bölgelerinde fabrikalar açılmasa, yeni iş yerleri açılmasa, ekonomik kriz olsa, ekonomideki büyüme rakamları, Türkiye’nin büyümesi belli bir ivmeyi yakalamasa bunlar başarılabilir mi? Başarılamaz. Gençlerimize iş bulabilmemiz için mevcut şu halimizi koruyabilmemiz için Türkiye’nin en az yüzde 5 ile 6 arasında büyümesi lazım” dedi.

“Krizler Yaşanmasın”

Geçmişte yaşanan krizlerin tekrar yaşanması durumunda Erdem, “Tarihten ders çıkarmazsak, tarih bundan sonra tekerrür eder. Osmanlı Devletine karşı oynan oyunların aynısının Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı oynanmaya kalkılıyor. Senaryo aynı oyuncular farklı. Dünyadaki değişimi hissetmemiz gerekiyor. Tarihten, yaşadıklarımızdan, tecrübelerimizden ders çıkarmazsak aynı şeyleri tekrar yaşarız. Türkiye’de 94 yıl boyunca 65 tane hükümet kurulmuş. Bunlardan 34 hükümetin ömrü 1 yıldan az, 13 hükümetin ömrü de 2 yıldan az. Post modern darbeler, muhtıralar, çift başlılık bu ülkenin gelişmesinde en büyük engeller olmuştur. Bu nedenle 16 Nisan bir dönüm noktası ve hedefe ulaşma günüdür. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki iki başlılık. Cumhurbaşkanı yetkili, hiçbir şeyden sorumluluğu yok şu anki anayasada. Çok büyük yetkileri var, kim vermiş darbeciler vermiş. Darbeciler öyle bir anayasa yapmışlar ki Kenan Evren tipinde Cumhurbaşkanları gelecek diye öyle yazmışlar ve ‘sana büyük yetkiler veriyoruz, Kenan Evren tipindeki Cumhurbaşkanları hükümetlerin üzerinde bir kontrol mekanizması olsun, bir baskı aracı olsun’ demişler. Parlamenter sistemlerin hiç birisinde böyle bir Cumhurbaşkanlığı makamı yok, ruhuna aykırı. Cumhurbaşkanı parlamenter sistemde yetkili değildir, sorumlu değildir. Yetkili kim parlamenter sistemde Başbakandır ve Bakanlar Kuruludur. Koalisyonlar siyasi risk, siyasi krize gebe. Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki çatışma, çekişme anlaşmazlıktan doğan iki başlılık krizini önlememiz. Vesayet anlayışını tamamen ortadan kaldırmamız lazım. Türkiye darbelerle, parti kapatmalarla vakit kaybedecek, siyasi krizlerle uğraşacak bir ülke olmaması lazım. Biz bu Anayasa Değişiklik teklifini, kriz riskini ortadan kaldıralım diye getirdik” diye konuştu.

“Türkiye Gencine Öz Güven Yüklemesi Yapıyor”

Erdem, “Siyasi partilerin temsilcileri çıkıyor şunu söylüyor ‘18 yaşındaki çocuklarını bunlar milletvekili yapacaklar, 2 yıl görev yaptıktan sonra ömür boyu maaş alacak' derseniz yalan söylersiniz. Bunun böyle olmadığını herkes biliyor. Şu an 25 yaşında seçilme hakkı var. Bakın meclise, 25 yaşında vekil mi var? Hepsi 25 yaşında mı? Bu 18 yaş seçilme hakkı sembolik bir şey. Bu genç yaşta vatanına milletine sahip çıkması demektir. Türkiye gencine öz güven yüklemesi yapıyor. Bunu niye çok görüyorsunuz. 18-20-25 yaşında neyse milletvekili olup görevi bittikten sonra ömür boyu maaş alacak diye bir şey yok. Normal vatandaş nasılsa oda aynı şekilde. İşte bunları yanlış bilenleri bilgilendirip doğruyu söyleyerek aydınlatabiliriz. " dedi.

“Kimler Korkuyor”

Şimdi yüzde 50 artı 1 oyu alan hükümeti kurar. Kim korkuyor biliyor musunuz bu sistemden. En çok korkanlar, karşı çıkanlar, yalan söyleyenler, iftira atanlar kimler, halktan yüzde 50 oy almaktan korkanlar yeni sistemden korkuyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Çağdaş uygarlık seviyesini aşın’ diyor. Dünyada bir numara kim ABD, bunu aşın diyor. Nasıl, ne saman, neyle aşacağız. ‘Mevcuda dokunmayın, aman ellemeyin, bunu değiştirmeye hakkınız yok’ diyorlar. Neden! ‘Bu sistemin sahibi biziz’ diyenlere söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, ben hastalığı teşhis etmişim, onun doğurduğu ekonomik. krizleri anlatıyorum. Ben bir çözüm önerisi ortaya koyuyorum. Senin çözüm önerin ne? Tu kaka demekle, yalanlarla iftira atmakla, bunlar vatan haini demekle, ülkeyi germekle CHP sen siyaset kurumuna, ülkeye zarar veriyorsun. 16 Nisan’da inşallah sandıklardan evet çıkacak, CHP’de rahatlayacak. Biz akılcı, bilimsel, doğru bir çalışma yaptık ve ortaya koyduk. 16 Nisan’da evet diyerek huzur, gönül rahatlığı içerisinde uyanın” dedi.





















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472