banner488

“8 Mart kutlama değil mücadele günü olmalıdır”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Şube Başkanı Ayşe Aşkar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

“8 Mart kutlama değil mücadele günü olmalıdır”
banner496

Başkan Aşkar mesajında şu ifadelere yer verdi; “Kadınların daha iyi çalışma koşulları talebiyle 1857’ de New York’ ta başlayan direnişlerinin sonucunda 1910 da Kopenhag’ da toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı’ n da 8 Mart “Dünya Emekçi Kadınlar Günü” olarak kabul edildi.

1975’ te Birleşmiş Milletler 8 Mart’ı “Dünya Kadınlar Günü” ilan etti. İnsan hakları evrensel bildirisi ve uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan kadın hakları maalesef siyasi güçler tarafından görmezden gelinmektedir.

Kadınlarımızın hızlı bir biçimde çalışma hayatından ve sosyal yaşamdan kopartılarak etkisizleştirilmeye çalışıldığı bugünlerde 8 Mart kutlama günü değil mücadele günü olmak zorundadır. Kadınlara uygulanan şiddetin her geçen gün arttığı, çocuk yaştaki kızlarımızın eğitim haklarının elinden alınarak yasadışı evliliklerin normal sayıldığı, kadının gelir dağılımındaki payının yok denilecek düzeyde olduğu bugünlerde sivil toplum kuruluşlarına daha çok iş düşmektedir. Çünkü kadın emektir, üretkendir, anadır, geleceği yapandır. Kadını eğitirseniz toplumu eğitirsiniz.

Atatürk’ün dediği gibi ;” Şuna inanmak lazımdır ki dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir.”


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2014, 06:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472