banner488

Bürosunu antika eşyalarla donattı

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Muhammet Doğan’ın bürosundaki 90 yıllık saf bakır tepsiden tespihe, ibrikten radyoya kadar envai çeşit antik eşya görenlerin ilgisini cezbediyor.

Bürosunu antika eşyalarla donattı
banner269

Bürosunun bir köşesini annesinin ve ninesinin çeyizleri, babası ile dedesinden yadigar kalan antika eşyalara ayıran Muhammet Doğan’a, Çine’deki köylerden de kendisinin antika merakını bilen vatandaşlar, zaman zaman bazı antika eşyalar hediye etmeyi ihmal etmiyor.

Bürosunda Çineli Züccaciye Ömer Kuzu’nun 50-60’lı yıllarda kendi imalatı olan saf bakır tepsileri de sergileyen Doğan, “Çocukluk yaşlarımda başlayan antika merakım devam ediyor. İş yerimi, gerek ata yadigarı gerekse kendi topladığım antikalarla adeta müzeye dönüştürdüm. Bu antikalar ile aynı zamanda hem ilçemizin tarihsel, kültürel ve geleneksel değerlerini de sergileme imkanı buluyorum hem de ata yadigarı eşyaları başucumdan ayırmayarak geçmişi özlem yad ediyorum. Bu merakım, müşterilerimin  ve büromu ziyaret edenlerin de yoğun ilgisini çekiyor. Müşterilerim, gözlerini alamadıkları eski eşyalarımı çok beğeniyor. İş yerimde 50’li ve 60’lı yıllarda kullanılan hesap makinesi facit, çevirmeli telefon, 90 yıllık saf bakır tepsi, eski madeni ve kağıt paralar, bakır kaplar ve havan gibi bir dönem için günlük hayatta vazgeçilmez olarak kullanılan eşyalar bulunuyor." dedi.

Aynı zamanda AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Adayı da olan Doğan, “Çinemiz tarihi kültürel mirası ile eşsiz bir konumda bulunmaktadır. En basitinden yaklaşık 10 yıldır Çine Karakollar Köyü’ndeki Tepecik Höyüğü’nde yapılan arkeolojik kazı sonucu açığa çıkan tarihi miras gözler önündedir. Ben bir gün bu kazı sonucu elde edilen ve Çinemizin özbeöz tarihi mirası olan bu eserlerin Çinemizdeki kurulacak olan bir müzede sergilenmesini canı gönülden arzuluyorum.” ifadelerini kullandı.(Murat TAN)









Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 20:37

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472