banner488

Deve güreşi Festivali’nde bedava deve eti

Çine bu yıl da Uluslararası Deve Güreşi Festivali’ne sıkı hazırlanıyor.

Deve güreşi Festivali’nde bedava deve eti
banner269

17 Şubat 2013 günü yapılacak olan Uluslararası Deve Güreşi Festivali’ne aşırı yoğun katılım gerçekleşecek.

Yapılan organizasyon neticesinde uluslar arası boyuttaki deve güreşlerine,  Suriye, İran, Irak ve Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinden develer iştirak ederek ruhuna uygun statü kazandıracak.

Çine Belediyesi zabıtalarının da bu görkemli tören için seferber olduğu, bu festival ve tanıtım için adeta dilenerek bilet sattığı gözlendi.

Bu yıldaki deve güreşlerinin halkın ilgisi ve dikkatini çekmek için iki kategoride güreşleri organize eden Belediye yetkilileri, birinci kategoride develerin kıran kırana ölümüne dövüşeceğini, bu güreşi seyredecek insanların dört bilet karşılığı katılacağını ve bu güreş müsabakalarının basın ve hayvansever derneklerine kapalı olacağını belirtti.

İkinci bölümün tüm herkese açık olduğunu ve ancak bu bölümde güreş develerinin podyuma çıkarak güreşiyor gibi yapacaklarını yılın en güzel devesi seçileceğini belirten Belediye yetkilileri, ‘Hayansever derneklerinin tepkileri üzerine kıran kırana güreşler gizli yapılacak ama halka açık podyumda yılın en güzel ve en yakışıklı devesini seçeceğiz’ dedi.

Amaçlarının yerel seçimler öncesi kendilerine biraz daha artı puan kazandırmak olduğunu ve her seçim öncesi bunu kullanacağını belirten Belediye yetkilileri, “Amacımız çok sayıda halkı buraya toplamak ve onları mutlu etmek, oylarına bir nebze de olsa talip olabilmektir.” şeklinde konuştu.

Bu yılki festival için Belediye Meclisi’nde hatrı sayılır bir kaynak çıkardıklarını belirten yetkililer, “Geçen yılki seyirci sayımızı ikiye hatta üçe katlamak istiyoruz. Aynı oranda protokol sayısını da arttıracağız. Bunun için geçen yıl protokole ikram ettiğimiz köfte, pirzola, çöpşiş ve alkolü de aynı oranda arttıracağız. Önemli olan Çine’nin tanıtımıdır. Bu yüzden hiçbir masrafdan kaçınmayacağız.” şeklinde konuştular.

Yetkililer bu organize kapsamında kediye köpeğe yem edilen fuzuli masrafların da dikkatle önüne geçileceğini, ve bu masrafların yakın takibe alınarak bu yıl çakalca menfaatlenmelere fırsat verilmeyeceği konusunda da duyarlı olacaklarını dile getirdiler.

Bu yılki güreşlerin ilk etabında yenilgiye uğrayan iki devenin arenada anında kesilerek seyircilere etinin ikram edileceği öğrenildi. 

Bu yıl oldukça ilginç ve acayip yeniliklerin yaşanacağı Uluslararası Deve Güreşi Festivali’ne 20 bin’in üzerinde kişinin katılacağı bekleniyor. (Ostrich News)


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2013, 03:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472