banner488

Çine Belediyesi antiköpek timi oluşturacak

Çine Belediyesinin sokak köpeklerine karşı bir tim oluşturarak 100 kişiye istihdam sağlayacağı duyumları alındı. 

Çine Belediyesi antiköpek timi oluşturacak

Her geçen gün hayvanseverlerin artması ve yetkililerinde de acıma içgüdüsüyle sessiz kalmaları sonucu Çine sokakları köpekten geçilmez oldu.

Çine Belediyesi’nin yaptığı hayvan barınağında popülasyonun günden güne artması ve her köşebaşında hayvan dostlarının yiyecek bırakması bölgedeki kedi köpek için cazibe merkezi haline geldi.

Adeta açık hava barınağına dönüşen Çine’yi keşfeden komşu köy ve ilçelerin köpekleri bolluk ve rahat yaşamın kokusunu alarak Çine’ye akın etmeye başladı.

Bu köpek göçü üzerine örgütlenen Çineli köpekler, hızlı göçü durdurmak için faaliyetlere başladı. Her mahallede beş on köpeğin giriş ve çıkışları tuttuğu gözlenen Çine’de havaların ısınmasıyla köpek festivali düzenleyecekleri öğrenilen köpekler kendi aralarında yarışmalar tertip ederek en saldırgan ve cüsseli  köpeği seçecekler. 

En cüsseli seçilen köpeğin açık hava köpek barınağı Çine’de sokak köpeklerinin lideri olacağı ve tüm köpekleri koordine edeceği bilgisi alındı.

Bugün için sayıları yüzleri geçen köpekler bazı mahalle ve sokakları kurtarılmış bölge ilan ettiler. Bazı sokaklarda ise hava karardıktan sonra insanoğlundan özellikle çocukların kadın ve yaşlıların giriş ve çıkışlarını yasakladılar.

Genelde toplu halde gezdikleri gözlenen köpeklere karşı Belediye tarafından ilk tedbir olarak 3 köpekten fazla dolaşmaların  yasaklandığı öğrenildi.

Köpeklerin 31 Mart tarihinde büyük bir eyleme hazırlandıkları fısıltı gazetesinin manşetlerinde yer alıyor. Öte yandan da Çine Belediyesinin bu büyük eyleme karşı atağa geçtiği köpek toplama TİM’i kurmak için en az 100 kişinin işe alınacağı, köpek yakalamaktan korkmayan kişilerin Belediye’ye müracaat etmesi gerektiği öğrenildi.


İZAH YOKSA MİZAH VAR!
Ostrich News


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2013, 02:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
esin onder
esin onder - 11 yıl Önce

yakinda ci̇nede itlaf başlarsa sorumlusu si̇ssi̇ni̇z...

isimsiz
isimsiz - 10 yıl Önce

Ne yani hayvan barınağı yok diye hayvanları biyerden alıp başka biyeremi bırakıyorlar bumu çözüm hayvanlara tabiyki zarar gelmesini istemiyoruz ama çocuklarımız koktuğu için toplansa iyi olur lütfen biraz ilgi

Kum
Kum - 9 yıl Önce

Ya burda iki has küçük köpek var köpeklerimi karpuzluya götürecekler bikere kahraman koyune goturmustuk kactılar gelldiler

Q

SIRADAKİ HABER

banner472