banner488

Başbakan, Çine Belediye Başkanı’nı fırçaladı

Çine’deki TOKİ projesini engelleyen Çine Belediye Başkanı’nı telefonla arayan Başbakan çok kötü kızdı.

Başbakan, Çine Belediye Başkanı’nı fırçaladı
banner496

5 yıl önce Başbakanlığa bağlı TOKİ tarafından başlatılan girişimlere dönemin Belediye Başkanı, “Çine’de yeterince konut var, TOKİ’ye gerek yok” demesinin ardından bugünde mevcut Belediye Başkanı aynı projeye karşı çıktı.

Karakollar Köy Muhtarlığı’nın meradan bozma konut alanı(Çine MYO karşısındaki) 17 dönümlük arazi için TOKİ adına müracaatta bulunmasından sonra 468 Çineli dar gelirli yuva kurma hayalleri kurarken hayalleri suya düşmüştü.

Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı’nın da desteklediği bu proje Çine Belediye Meclisi tarafından engellenince Ak Partili yöneticiler Belediye Başkanı’nın makamına çıkartma yapmıştı.

Makam odasında Ak Parti İlçe Başkanı’nın bu ısrarını teessüfle karşılayan Belediye Başkanı “Biz buraya otogar yapacağız, 60 bin kişinin kullanacağı otogar mı 500 ailenin kullanacağı konut mu önemli. Buna izin veremeyiz. Otogar yerini TOKİ’ye verip kendimiz 2 trilyon sayarak Otogar arsası alamayız. Bu arsa zaten bir yıl sonra Çine Belediyesi’ne geçecek. Siz iktidar partisisiniz TOKİ için bizden izin almaya gerek yok. Bu serzenişi Başbakan duysa size kızar.” demişti.

Bu konuların yerel gazetelerde gündeme gelmesinin ardından olayı twitter’dan takip eden Başbakan, Çine Belediye Başkanı’nı kırmızı telefondan arayarak, “Sayın Başkan, sen bu devletin bu ülkenin arazisini, arsasını kimden çekince yapıyorsun. 500 dar gelirli vatandaşın başını sokacak ev talebi varsa buna engel olma. Otogar mı önemli yuva mı? Tabi ki önce yuva önemli. Çine’nin dar gelirlerinin sahiplenmediği Kıroba Konutları’na ihtiyacı olmadığı gibi Otogar’a da ihtiyacı yoktur. Mevcut Otogar size 50 yıl, 100 yıl yeter. Zaten hedef 2023 projesi çerçevesinde Çine’de bir havaalanı ve hızlı tren projemiz var. Çine Adnan Menderes Barajı’nın tamamlanmasından sonra Çine Çayı’nı ıslah edip deniz ulaşımını da getireceğiz. Bu nedenle Çine’nin yeni bir Otogar’a ihtiyacı yoktur.” diyerek kızdığı öğrenildi.

Bu telefon görüşmesinden sonra Belediye Başkanı’nın yeni bir TOKİ veya Otogar sahası belirlemek için gecesini gündüzüne kattığı öğrenildi.  OSTRİCH NEWS


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2013, 00:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
hacı
hacı - 11 yıl Önce

ağzına sağlık başbakanım

:)
:) - 11 yıl Önce

valla yorum yapmaya gerek yok... :)))

murattt
murattt - 11 yıl Önce

yok artık habere bak havaalanı ve deniz ulaşımı e bide kayak merkezi yapalım çineyi...

nilgün
nilgün - 11 yıl Önce

çineliler parası olanlara insan sanırlar.kendi hemşehrisi adnan menderes beyefediye sahip çıkmamışlar yazıklar olsun onlara.

SALİH TURNALIOĞLU
SALİH TURNALIOĞLU - 10 yıl Önce

başbakanin çineye deniz ulaşim ve hizli tren projesi aklima rahmetli kemal sunal in bir filmini getirdi ?

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472