banner480

NİTEKİM Osman AYDIN!..

Tüm antidemokratik müdahalelerin, muhtıraların ve askeri ihtilallerin türlü icazetlerle kısmen güdümlendiği ve mevcut iktidarların devrilerek, siyasal konjonktürü emperyalizmin koordinesine kaydırma lüzumunun doğurduğu bir sonuç olarak kabul ettiğimiz takdirde ki böyle olduğu aşikardır,  şunu görürüz;

Bu millet 1960, 71, 80 ihtilallerinin faturasını ağır ödemiştir.

Bu fatura ortadayken, halen birilerinin darbe şakşakçılığı ile milli iradenin tank geçit törenleriyle çiğnenmesini “kurtuluş” olarak addetmesi ve bu antidemokratik sözde kurtuluşa dönük çözümlerin günümüzde birilerinin bayat söylemlerinde deklare ediliyor olması çok üzücü  bir durumdur.

CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın’ın memleketi Eskiçine’de yaptığı bir konuşmasındaki askeri ihtilalleri adeta  pohpohlayan şu sözlerini aynen aktarıyorum; “Önümüzdeki süreçte bu siyasi gidişata dur  demenin yolunu bulacağız. Eskiden ihtilaller olurdu. Arada bir iktidar değişikliği söz konusu olurdu. Şimdi o ihtilali yapacak olan komutan da kalmadı. Hepsini tasfiye ettiler. Şimdi öyle bir kurtuluş yok. Tek kurtuluş var sandık. Sandığa giderken doğru düzgün hareket edeceğiz.”

Eskiden iki çare olduğunu, bu çarelerden birinin yani darbelerin Ak Parti Hükümeti tarafından bertaraf edildiğini sanki üzülerek söylüyor gibi tarihe gömüldüğüne ilişkin pozisyon takınan Milletvekili Osman Aydın’ın ne anlatmak istediğini anlamak için fazla kafa yormamak gerek bence.

Bir kere Türk Siyasi Tarihindeki darbelerin meydana geldiği şartları ve ortamı, darbe dönemlerinden önceki siyasi atmosferi iyi bilen bir birey, bir siyasetçi, darbelerin hiçbir zaman olumsuz siyasi gidişata “dur” demek için yapılmadığını, bilakis güdümlü değişimi tetiklemek, sözde rejimin devamı adına evrensel siyasal kutuplaşmadaki dengelerin oturtulması adına tezgahlandığını çok iyi bilir. Sayın vekilimiz kendisi de çok iyi bilmeliydi. Bunu bilerek onca basın mensubu önünde ona göre konuşmalıydı.

Osman Aydın sıradan bir kişi değildir. TBMM’yi temsil eden yani milli iradenin temsilcisi olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır.

Ankara’da farklı, Aydın’da farklı, şirketinin başında farklı, köyde daha farklı konuşmamalıdır.

Hangi siyasi misyonu temsil ediyorsa daima onu dile getirmelidir.

Hiçbir sosyolog ve aydın,  darbelerin dünyada hiçbir ülkede iktidar değişikliğini direkt milletin menfaatleri doğrultusunda şekillendirdiğini iddia edemez, aksine darbelerin faşizan tutumunu öne sürerek türlü antidemokratik müdahaleler ile darbelerin tamamen hukuku çiğnediğini ve milli iradeyi yok saydığını savunur. 

Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusudur ki CHP Milletvekili Osman Aydın, ‘ihtilal yapacak komutan kalmadı’ diyerek sanki böyle bir özlem havası içindeymiş gibi bu tip bir antidemokratik sözde kurtuluş ‘artık mümkün değil’ diyebiliyor.

Milletvekili Osman Aydın darbelerin esasen bir kurtuluş olduğunu mu öngörmektedir?

Yoksa bu Sayın Milletvekili’ne has, köylülere karşı yeni bir propaganda yöntemi midir?

Fakat bilinmeli ki, “Eğer bu ülkede darbe olacaksa o tankın önüne ilk Kemal Kılıçdaroğlu çıkacaktır” diyen bir Genel Başkan var CHP’de.

Yine Kılıçdaroğlu diyor ki “Darbeciler asla CHP bünyesinde barınamazlar.”

Osman Aydın hangi şuuraltı hezeyanın kafasını yaşamaktadır tam bilemem ama!...

 Bunun sonucunu önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

http://www.haberugur.com/siyaset/chp-milletvekili-askeri-ihtilali-kurtulus-caresi-gibi-gosterdi-h815.html




kolaybet - liderbahis - makrobet - maksibet - mariobet

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472