banner488

Türkiye İsrail ticari ilişkilerine taze kan

Mouneer Agbariya İsrail’in yeni Ticaret Ataşesi oldu

Türkiye İsrail ticari ilişkilerine taze kan
banner269

Ağustos ayında görevi sona erecek olan İsrail İstanbul Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Joseph Avraham, Ege İhracatçı Birlikleri'ne veda ziyaretinde bulundu. Karşılıklı ticari ilişkilerin gelişmesi için Ege İhracatçı Birlikleri ile sonuç veren birçok organizasyona birlikte imza attıklarını belirten Avraham, bundan sonraki süreçte bayrağı meslektaşı Mouneer Agbariya'ya devredeceğini ifade etti ve dört yıllık görevi süresince verdikleri destekten dolayı Ege İhracatçı Birlikleri'ne teşekkür etti.

Türkiye'ye gelmenin kendi tercihi olduğunu belirten Agbariya, meslektaşı tarafından başlatılan iyi ilişkilerin kaldığı yerden katlanarak artması için elinden geleni yapacağını, uzun vadede bu ilişkinin hem ortaklık hem de dostluk  paydasında her iki ülkenin yararına ilerlemeye devam edeceğini ifade etti.

Politik sebeplerden dolayı, iki ülke arasında yapılan ortak komite toplantılarının maalesef altı yıldır gerçekleşemediğini söyleyen Agbariya, bu süreçte karşılıklı çözüme kavuşturulması gereken çok sayıda konunun biriktiğini, en son 2009 yılında Ankara'da düzenlenen toplantıyla askıya alınan sürecin, önümüzdeki dönemde Kudüs'te yapılacak bir toplantıyla yeniden ivmelenmesi için resmi temaslara başladıklarını belirtti.

İzmir'in özellikle Tel Aviv'e olan benzerliğiyle kalplerinde her zaman başka bir yeri olduğunu ifade eden Agbariya, İzmir ve Ege Bölgesi ile İsrail arasındaki ikili ticaretin geliştirilmesi için her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ege Bölgesi’nin tarım ürünleri, doğaltaş ve gelinlik ihracatı açısından İsrail'in büyük bir potansiyel pazar niteliği taşıdığını söyleyen Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri İ. Cumhur İşbırakmaz, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin en fazla ihracat yaptığı 10. ülke olan İsrail’e 2015 yılının Ocak – Haziran döneminde 122 milyon 140 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini, 2014 yılının aynı dönemine göre İsrail’e ihracatın yüzde 3 arttığını, Türkiye’nin İsrail'e olan ihracatının arttırılması için tüm sektörlerde her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2017, 14:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472