banner488

Çini ustalarından muhteşem sergi

Çini ustalarından muhteşem sergi
banner269
Kaltun Madencilik’in sponsorluğunu üstlendiği ve Çine Belediyesi’nin desteği ile Çini ve Seramik Tasarımcısı Derya Şenel ’in öğretmenliğinde 32 kursiyerin ‘Çini Eserler Sergisi’, Belediye Düğün Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Kaltun Madencilik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer tarafından açılan sergide 32 kursiyerin yaptığı, yaklaşık birbirinden güzel 60 çini eser vatandaşların beğenisine sunuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Çinicilik ve Çini Onarımları Bölümü mezunu olan Derya Şenel ve Çineli bayanların Klasik İznik Çinisi üzerinde 9 aylık çalışmaları sonucunda tabak, masa ve ayna çerçeve eserlerini sergilediler. Derya Şenel ve kursiyerler kendi isimlerinin bulunduğu ağaç desenli panolardan birini Kaltun Madencilik A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Tuncer’e, diğerini Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’e hediye ettiler. 
Amaçlarının, gençlere ve ev hanımlarının boş vakitlerinde yeni şeyler öğrenerek, yeni ürünler üretmeleri sağlamak olduğunu belirten Başkan Dinçer, “Bu güne kadar resim, müzik kursları düzenledik. Derya Hocamız geçen sene Çine’de çinicilik ve seramik üzerine bir sergi düzenledi. Bizlerde bunları yapabilir miyiz diye düşündük ama çok maliyetli bir kurs olduğunu öğrendik. Ancak Kaltun Madencilik adına Yüksel Tuncer devreye girdi. ‘Çiniciliğin ham maddesi Kuvarsı biz üretiyoruz. Çinicilik Kursu için biz sponsor olalım. Çine’nin gençleri ve bayanları bu işi öğrensinler. Bizde hem Çine’yi, hem Kuvars tanıtmış olalım’ dediler. Sırası gelmişken Kaltun Maden’e ve Yüksel Tuncer’e teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz yeteneklerini ve ustalıklarını göstermişler. Biz bunu düne kadar bir hobi olarak yaptık ve çok başarılı olduk. Bundan sonra benim amacım hem Kaltun Maden hem de Çine Belediyesi’nin katkıları ile bunu artık Çine ekonomisine kazandırmak olduğunu düşünüyorum. Elimden geldiğince yardımcı olacağım. Öncelikle bu yapmış olduğunuz ürünleriniz için bir satış mağazası ayarlamak. Ama bu eserleri o kadar güzeller ki sadece Çinelilerin görmesi yetmiyor, Aydın ve İzmir halkının da görmesi için elimizden geleni yapacağız. Hepinizi tebrik ediyorum, eserleriniz çok güzel olmuş, teşekkür ederim” şeklinde ifade etti. 






Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2016, 14:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472