banner488

Yetiştirici; “Zeytin deyince akla Karpuzlu gelecek”

Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği’nin 2014 Yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Yetiştirici; “Zeytin deyince akla Karpuzlu gelecek”
banner269
Karpuzlu Ziraat Odası binasında gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurul toplantısına, Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Salih Köksal, Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Karpuzlu Ziraat Odası ve Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, CHP Karpuzlu İlçe Başkanı Ali Ersoy, Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkan Yardımcısı ve CHP Karpuzlu Belediye Başkan Adayı Yılmaz Bakkal, CHP Karpuzlu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı Kerim Yüksel ve birlik üyeleri katıldı.


Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği’nin 2. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Karpuzlu Ziraat Odası ve Birlik Başkanı Cavit Yetiştirici, “Karpuzlu, Allah’ın izni ile Aydın’ın Ege Bölgesi’nin, Türkiye’nin hatta Dünya’nın bir markası olacaktır. Zeytin deyince akla Karpuzlu, Karpuzlu deyince akla zeytinyağı gelecektir.” dedi.

Birliğin 2. Olağan Genel Kurulu'nda, Divan Başkanlığı'nı Şerafettin Kunduz, Divan Başkan Yardımcılığını Selahattin Tosun, Katip üyeliğini Hasan Aydoğdu ve oy ayırıcısı görevini de Nail Avcı yürüttü.

“Sizler Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiniz”

Kurulda ilk olarak konuşan İl Tarım Müdürü Köksal, “Biz Aydın’da üretilen ürünün yurtiçi ve yurtdışında güvenle tüketilmesi için Aydın markası oluşturmak istedik. Türkiye’de ilk defa Organik Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’ni sizler kurdunuz. Sizler bizim için çok değerlisiniz. Bizim ne kadar ürettiğimiz önemli değil, bakanlık olarak amacımız sağlıklı gıda üretmektir. Ürettiğimiz her ürünü insanların maksimum düzeyde sağlıklı tüketmesi bizim hedeflerimiz arasında. Sizler Türkiye’de bir ilki yaptınız, örnek oldunuz. Organik zeytin ve zeytinyağı üretme amacıyla çalışmalarınızı ve bu konuda bizlerin sizlerin hizmetinde olduğunuzu da unutmayınız. Yeter ki el birliğiyle daha güzel daha doğru ve daha iyiye doğru mesafe kat edelim. Biz sizler için kurduğunuz birlik için elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız ve daima yanınızdayız. Sizler yeter ki sağlıklı üretim gerçekleştirerek, Aydın’a ve ülkemize örnek olun.” dedi.

“Türkiye’de ilk olan bu birliğe teşekkür ediyorum”

Müdür Köksal’dan sonra kürsüden konuşan Kaymakam Arık, “Zeytin, Karpuzlu’ya verilmiş en büyük nimettir. Bunu en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunu en güzel şekilde işlemek vatandaşımıza sağlıklı ve kaliteli zeytin ve zeytinyağı tükettirmek için kurulan bu birliğimiz için girişimde bulunanlara teşekkür ediyorum. Ziraat Odası Başkanımızla sürekli fikir alışverişindeyiz. Organik zeytinyağını üretmek istiyoruz. Biz Kaymakamlık olarak Karpuzlu’nun ekonomi ve istihdamını geliştirmek için organik zeytinyağının Karpuzlu’ya sınıf atlatacak bir yatırım olduğunu düşünüyor ve birliğimize her türlü desteği vereceğimizi belirtiyoruz. Organik zeytinyağı üretmek amacıyla sıkım tesisi ve paketleme tesisi kurmayı birliğimiz düşünüyor. Bu tesisin kurulması noktasında her tür desteği vermeye hazırız. Karpuzlu sevdalısı olan insanların da bu ekonomik yatırımı destekleyeceklerinden şüphem yok. Türkiye’de ilk olan bu birliğe teşekkür ediyorum. Görev yaptığımız süreç içerisinde birliğimizin ürettiği organik zeytinyağını şişede görüp böyle bir tesisi görmek benim için en büyük kıvanç olacaktır.” ifadelerini kullandı.

“Bu sizlerin desteği ve cesaretidir”

Daha sonra faaliyet raporunu okumak üzere kürsüye çıkan Karpuzlu Ziraat Odası ve Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, “Gerçekten uzun bir yolculuğun içindeyiz. Organik zeytincilik, yetiştirme ve uygulamada farklı insanların damak tadı için çok önemli bir üretim demektir. Bunu sizler başardınız. Sizler bizlere destek ve güç vermeseydiniz başarılı olamazdık. Bu sizlerin desteği ve cesaretidir.” dedi.

“Sıkım tesisini sizlerin desteği ile kuracağız”

Organik zeytinciliği sadece devlet desteğinden ibaret olarak görmediklerinin altını çizen Başkan Yetiştirici, “İnsanların sağlığı ve damak tadı bizler için çok önemlidir. Bu başarı sizlerindir fakat bu çalışma yeterli değildir. Sizlerin ürettiği mamullerinin para etmesi de elbette bizim için çok önemli. Bu doğrultuda sıkım tesisi kurma kararı aldık. Organik Zeytin Üreticileri Birliğini nasıl ki Türkiye’de ilk biz başlattıysak, organik için de Karpuzlu’da bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Bizim ismimize niye duyulmasın. Karpuzlu küçücük bir Betper yer. Neden Karpuzlu’yu tanıtmayalım. Bu sebeple önümüzdeki yıllarda sıkım tesisini sizlerin desteği ile kuracağız.” ifadelerini kullandı.

“Bir olursak, bunu da başaracağımıza inanıyorum”

Kurulacak olan sıkım tesisinin, şişeleme ve sofralık zeytin için paketleme olarak aynı güzergahta yer alacağını vurgulayan Başkan Yetiştirici, “Bu tesisin maliyeti küçümsenecek bir meblağ değil. Yaklaşık 2 milyon Tl’ye mal olacak. Bizim gücümüz ortada. 2013 yılında 821 üyemizden 100’er Tl üyelik aidatı aldık. Bu 82 bin Tl yapar. 382 bin Tl. bile olsa, bu yatırıma cevap veremez. Devlet desteğinin bizlere verdiği imkanları kullanmak istiyoruz. Projelerimizi bu şekilde hazırlıyoruz. Bu parayı kendi başımıza temin etmemiz mümkün değil. Fakat yeter ki bir olalım, bunu da başaracağımıza inanıyorum.” dedi.

“Hedefimiz 62 bin dönüm arazidir”

2013 yılında yeni kayıtlarda 100 Tl aidat alındığını ve 2014 için aidat ücretlerinin 250 Tl olmasını düşündüklerini belirten Başkan Yetiştirici, “Yıllık aidatın yeni kayıtlarda 250 Tl olmasını sizlerin takdirlerine sunuyoruz. Şu anda 45 bin dönüm arazi organik kayıt altındadır. Hedefimiz ise 62 bin dönüm arazidir. Biz durmadan yorulmadan sizler için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Olağan Genel Kurul toplantısının finalinde ise yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları okundu ve yapılan oylama ile yeni kayıtlarda yıllık aidat gerçek kişilerde 200 Tl., tüzel kişilerde ise 400 Tl. olarak kararlaştırıldı.(Murat TAN)



Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 21:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Cavit Yetiştirici
Cavit Yetiştirici - 10 yıl Önce

karpuzluda tarıma hakettiği yere taşıyacağız.karpuzlu tarımının geri kalmışlığının nedenlerini bütün idareçilerle birlikte sorgulamamız lazım.karpuzlu 30 mart sürecinde iyi bir şans yakalamıştır.bunu iyi deyerlendirmenin yolu başta siyasiler olmak üzere bütün kamü kurumları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere herkez elini taşın altına koyarak canla başla çalışarak kısır çekişmeleri bir kenara bırakarak karpuzlunungeleceği adı altında bütün sorunların nelerden kaynaklandığını neden küçük bir ilçe olduğunu neden küçük kaldığını araştırıp büyümenin yollarını araştırarak karpuzluya büyük beyinlerin getirilmeli yada küçük beyinleri bir araya getirerek büyütmeye çalışmak lazım.bu arada siyasilerin ve idarecileri halkıyla beraber çok temkinli davranmak lazım. geçmişte olduğu gibi eyer bizler büyükler kompleksini kapılırsak güç bende duygularla hareket edersek karpuzluya köy konumundan kurtaramayız.başta halkımızı kucaklamak lazım sonra bazı kuruluşlara büyük görürken daha güçlü olanları b

SIRADAKİ HABER

banner472