banner488

Yetiştirici: "Çiftçilerimizin Organik Zeytinyağı Gerekli Değeri Görecektir"

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı ve Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici Organik Zeytincilik ile İlgili bir basın açıklaması yaptı.

Yetiştirici:
banner496

Bölge halkının %60-75' e yakınının zeytincilikle uğraştığını söyleyen Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı ve Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, "2009 yılında 5,00 TL olan yağ fiyatı 3,60 TL’ ye kadar düşmüştür. Biz eskiden yediğimiz zeytinyağını arıyoruz. Bizim dağlarımızdaki zeytin çiftçileri, zaten ilaç ve gübre kullanmıyordu. İlaç ve gübre kullanan çiftçilerin organik tarım çatısı altında olmasını bizde istemiyoruz. Hedef kitlemiz zaten ilaç ve gübre kullanmayan çiftçilerin dekar bazında devletimiz tarafından desteklenmesini sağlamak ve grup kurmak bir ses oluşturmaktır.

Karpuzlu İlçemizde Organik Tarım'ın doğusu 2011 yılında 664 üretici ile 25 bin dekar arazi,2012 yılında bu sayı 820 kişi, 2013 yılında 1053 kişi, 2014 yılında 1100 kişi Organik Tarım sistemine kayıt yaptırmıştır. 2011 yılında 25bin dekar arazi ile Organik Tarım sistemine geçen çiftçilerden 664 kişi 2013 yılında 882 bin TL Organik Tarım desteği almış,2012 yılındaki 32 bin 500 dekar arazi ile 820 üreticimiz 2014 yılında 2 milyon 190 bin TL,2013 yılındaki 45bin dekar arazi ile 1053 üreticimiz 2015 yılında 2 milyon 935 bin TL destek alması beklenmektedir. 2014 yılında Birliğimize toplam üye sayımız 47 bin dekar arazi ile 1100 kişidir" dedi.

"ÇİFTÇİLERİMİZİN ORGANİK ZEYTİNYAĞI GEREKLİ DEĞERİ GÖRECEKTİR"

Karpuzlu ilçesine Organik Zeytinyağı Fabrikası Kurmayı planladıklarını söyleyen Yetiştirici; "Karpuzlu İlçemizde kurmayı planladığımız ve bu anlamda arazi satın alıp gerekli yazışmaları yaptığımız şu günlerde Organik zeytinyağı fabrikamız paketleme, pazarlama, markalaşma ile birlikte çiftçilerimizin organik zeytinyağı gerekli değeri görecektir. Çine Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel Organik Tarım yüzde yüz yanlış bir politika demek gerçekten yanlış hem de çok yanlış bir açıklamadır. Gökbel’in Dünya'daki ve Ülkemizdeki sürdürüle gelen politikaların özümüze ve dedelerimizden gelen politika olduğunun farkında değildir herhalde. Enver Gökbel bu kadar emek ile yapılan Ülkemizin Dünya Zeytinyağı pazarında söz sahibi yapacak organik tarım projesine bu denli kötü yaklaşarak'' Organik Tarım Yapmayın'' diyerek seneler süren çalışmalar neticesinde tam sonuç aşamasına gelip de meyvesini yiyeceğimiz zaman bu çalışmaları bir kalemde silelim de ilaç ve gübre kullanalım verimimiz artsın demek cahilliktir. Bu değerli Kurumu Temsil eden Başkana yakışmamış ve kalitesine gölge düşürmüştür" dedi.

"ENVER GÖKBELİN TUTUMU DOĞRU DEĞİL"

Başkan Enver Gökbel'in tutumunun doğru olmadığını söyleyen Yetiştirici; "Organik Tarım yaparak 75 ton zeytin yerine 10 ton zeytin aldım arazilerimden diyerek Organik Tarımın bu kadar zararı var demesini  esefle karşılıyorum. Hiçbir üretimde böyle bir verimsizlikle karşılaşılması mümkün değildir. Sanıyorum matematik rakamlarını yanlış kullanmış yada mizanı yapılmayan bir aritmetiğin doğru olmadığı bilerek konuşmuştur" dedi.

"BEN ÖLÜNCEYE KADAR ORGANİK TARIM LEHİNE SAVAŞACAĞIM"

Yetiştirici şöyle devam etti; "Ey Benim köylüm bileğimi kesseler zeytinyağı akacak yerlerde büyüdüm vücudumda kan yerine zeytinyağı bile akmaktadır herhal, biz bu sevda bu emek ile büyüdük ben gözümü zeytinle açtım zeytinle kapatacağım. Biz ki Karpuzlu Ziraat Odası Başkanlığı ve Organik Zeytin Üreticileri Birliği olarak senelerden beri köy köy dolaşarak zaten Organik olan yağımızın'' Organik Zeytinyağı '' kimliği alması ve bu güzel yöremizin ismini ve yağını tüm dünya'ya tanıtmaya kendimize görev bilerek bu yola çıktık. Bütün Üretici birliklerinin, Ziraat Odalarının veya Üniversitelerinin görevi organik tarım yapmayın demek değil bilakis organik zeytincilikte mücadele sıkıntısı varsa bununla ilgili araştırma yapmak ve yaptırmaktır. Büyük idareci olmak ufku açık idareci olmak bunu gerektirir. Bütün Dünyanın organik üretmek ve organiğe geçme uyarısı yaparken insanların %100 sağlıkları söz konusu ise böyle açıklama yaparak üreticileri caydırmak son derece yanlıştır. Organik olan zeytinyağı'mız gerekli değerini biraz daha sabırla görecektir. Çünkü bizim görevimiz devamlı üreticilerin ürettikleri ürünleri daha fazla pahalı satmaları daha iyi para kazandırmak doğru olan ama satmayın bekletin demek yanlış ve yanıltıcıdır. Tariş geçmişte pamuk ve zeytinyağında böyle hatalar yaptı.Elinde ürününü bekleten üreticiler fevkalade zarar ettiler.Şimdi ise Karpuzlu İlçemizde arazi satın alarak  Organik Zeytinyağı Sıkma ve  Paketleme ,laboratuvar tesisi kurma çalışmaları başlamış ve markalaştıktan sonra zeytinyağımız tam değerine ulaşacaktır.Bu şartların yerine getirilmesi halinde organik zeytin üreticisi çok sevinecektir.Biz İnsan sağlığına çok önem veriyoruz.Bunun içindir ki Organik,Organik,Organik diyoruz.Bizim sesimizi kimse kesemeyecektir.Ben ölünceye kadar Organik tarım lehine savaşacağım" dedi.

 


Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2015, 02:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472