banner488

"Karpuzlu Ziraat Odası'nı bütün kurumlar örnek almalı"

"Karpuzlu Ziraat Odamız Aydın ilinde birinci sırada"

banner496

Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici’ye taziye ziyaretinde bulunan Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Atıgan, Karpuzlu Ziraat Odası’na giderek Karpuzlu’nun ve çevre ilçelerinin de örnek alabilecekleri bir kuruluş olduğunu belirtti.

Özkan Atıgan, 2008 yılında Karpuzlu Ziraat Odasına katılan, Karpuzlu Ziraat Odası Zirai İlaç Tohum Gübre Ltd.Şti Kurulduktan sonra Şirketin Sorumlu Müdürlüğü ve Tarım Danışmanlığı görevini de üstlenen Ziraat Mühendisi Mutlu Madran’dan bilgi aldı.

Mutlu Madran, Ziraat Odası Başkanı ve personeli ile tüm çiftçilere sınırsız hizmet sunmaya devam edeceklerini söyledi. Madran, “Odamızda traktör bayiliği hariç bütün çiftçilerimizin ihtiyacı olan her şeyin olması bizleri bir kat daha sevindiriyor. Ürünleri çiftçilerimize veriyoruz, hasat işlemini tamamlıyorlar ve ürünlerini sattıktan sonra bizlere ödeme yapıyorlar. Bizler üreticimizin arazilerini inceleyip ona göre gereken tohum, ilaçlama gibi her konuda yardımcı oluyoruz. 2008 yılı kuruldu şirketimiz ve aktif olarak devam etmekteyiz. Hibe desteklemeden çiftçilerimizin yaralanmaları için yardımcı oluyoruz. Birçok çiftçimiz % 50 Devlet Destekli Makine Ekipman’larından yaralanarak gerekli makineleri aldı” diye ifade etti.

Çiftçilerin yanında ve destek oldukları için Karpuzlu Ziraat Odası örnek alınacak bir kurumumuzdur diyen Atıgan, “ Karpuzlu Ziraat Odası’nın şirket Müdür’ünün Ziraat Mühendisi olması çiftçilerimiz için çok büyük bir kazançtır. Çiftçilerimize tohum, ilaçlama ve Onwin hasat için gerekli makineler hakkında bilgilendirilmesi üreticinin hata yapmaması, askeri düzeye düşmesi kazançlarını bir kat artması anlamına gelmektedir. Karpuzlu Ziraat Odası’nın üreticimize böyle güzel bir hizmet sunması büyük bir başarı. Çiftçimizin ekonomik yönden uzun ödemeli ilaç almasını sağlıyor, makine ve parça almalarında kolaylık sağlıyor, araziyi inceleyip, tanıyıp üreticimizi yardımcı olmaları çiftçilerimiz için bir avantaj olarak görüyorum. Karpuzlu fazla büyük olmamasına rağmen bu gibi hizmetlerle kalkınmaları ve üreticinin yanında olduklarından dolayı Karpuzlu Ziraat Odası’nı tebrik ediyorum Teknoloji her geçen gün daha ileriye gidiyor, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanımız ve Yönetim arkadaşlarımız, çalışanlar çiftçilerimizin yararlanmaları için bu fırsatları getirmeye uğraşıyorlar, faydalı olduklarını görüyor ve gurur duyuyorum. Tarım İl Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi arkadaşlarla tesadüfen burada karşılaştık onlarda çiftçiler ve tohum bayiliği kontrolleri için Karpuzlu’da bulunuyor. Yapılan hizmetlerinde böylece denetimlerinin yapıldığını görmüş olduk. Tohum Bayiliği ile ilgili bayilik yenilemesi için buraya gelen arkadaşlarımız incelemeler sonucunda Karpuzlu Ziraat Odasına Tohum Bayiliği’ni yenileyecekler ” dedi.

Karpuzlu Ziraat Odası, Tarım Bakanlığımızın %50 Hibe Desteklemeye başvuran Mehmet Algün el traktörü alarak tarlasındaki mahsulü daha iyi ve kaliteli üretmek için başvurusu kabul edilmiş ve el traktörü verilmiş. Daha birçok çiftçiye süt sağma makinesi, zeytin hasat makineleri ve el traktörleri vermeye devam ediyorlar.

Mehmet Algün, “Ziraat Odamız Aydın ilinde birinci sırada, bizim her ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyorlar. Bizler üreticiyiz paramız olmadığı zamanlarda bizlere destek verdiler. El traktörünü %50 Devletin Hibe Desteği sayesinde aldım. 600 tane her çeşit meyve ağaçları, aklınıza ne gelirse ıhlamur ağaçlarım bile var. Meyvelerin altındaki otlar büyüyünce hem ağaçlara hem de meyvelerine hastalık bulaşıyor. Küçük arazilerde el traktörü ile toprağın havalanmasını ve işlenmesini yapıyoruz bizler için çok kolaylık sağlıyor. Tarım Bakanlığımızdan, Ziraat Odamızdan Allah Razı olsun. Ziraat Odamızı biz tepemizde gezdiririz. Atatürk’ün çiftçilere ne kadar önem verdiğini herkes bilir, Müdürüm Ziraat Odalarının kıymetini ve önemini herkes bilmelidir. Devletimiz sağ olsun” dedi.









Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 07:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
cavit Yetiştirici
cavit Yetiştirici - 10 yıl Önce

Karpuzlu Ziraat odasına d uymaları yeter hizmette sınırtanımıyoruz

remzi unaldi
remzi unaldi - 9 yıl Önce

yakisir baskanim gurbettden selam

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472