banner488

Karpuzlu Ziraat Odası Hizmete Doymuyor!...

Başkan Cavit Yetiştirici, "Biz Sizinle Büyüyor,Büyüdükçe de Gurur Duyuyoruz"

Karpuzlu Ziraat Odası Hizmete Doymuyor!...
banner269

2001 yılında kurulmuş olan Karpuzlu Ziraat Odası 4 yıl gibi bir Venüsbet zaman içerisinde 2 katlı binasıyla çiftçiye hizmet vermeyi sürdürmektedir. Çiftçilere daha iyi hizmet vermek amacı ile bütün teknolojileri Karpuzlu'ya getirmeyi amaç haline getirmiş, lakin hala verdiği hizmetleri yeterli görmemiştir. Karpuzlu çiftçilerine daha iyisini nasıl yapabiliriz diye araştırma içerisindeler.

Çiftçinin tamamen yanında ve yanımızda olduğunu söyleyen Başkan Cavit Yetiştirici, “Çiftçisiyle,Meclisiyle ve Yönetim Kuruluyla canla başla çalışmaktayız.Hizmet vermek ve hizmetkar olmak bizim şiarımızdır.Yılmayacağız,yorulmayacağız ya çalışacağız ya çalışacağız.2007 yılında Ziraat Mühendisi alarak çiftçimize daha iyi hizmet vermeye başladık. Ben inanıyorum ki Ziraat Mühendisimiz göreve başladıktan bu yana çiftçinin ürünü %15-20 artmıştır. Ziraat Mühendisi aracılığıyla uygun gübre ve dozunda ilaç veriliyor.Çünkü toprak analiziyle başlayan üretim toprak yapısı ne gerektiriyorsa gübre o şekilde ve o miktarda ilaç tavsiye ediyoruz. Hastalığı yerinde ve anında incelenerek gereken ilaçlar reçete ile uygulatılıyor, buda verimin artmasına neden oluyor” dedi.

Şirket kurma yetkisi kanunen verildikten sonra ilk şirketi kurmanın gururunu yaşıyoruz ve bundan da mutluluk duyuyoruz diyen Yetiştirici, “T.Z.O.B'ğine kanunen 2008 yılında şirket kurma yetkisi verildikten sonra Türkiye'de ilk şirketi biz kurduk ve Karpuzlu Ziraat Odası Ltd.Şti.'de çiftçiye ait ihtiyaç ne varsa tohum, gübre, ilaç, makine ve her türlü ekipmanlar, damlama sistemleri ve aparatları bulunmaktadır. Biz bunları çok cüzi kar oranları ile satmaktayız. Hatta ve hatta Karpuzlu olarak hizmete yetinmeyerek Çine, Karpuzlu ve Milas'a kadar uzanan bir pazar yeri ve potansiyel oluşturduk. Çiftçimize peşin yada taksitli satışlar yapmaktayız. 10 aya kadar varan taksitli satışlarımızda hiç ama hiç vade farkı uygulamıyoruz. Ancak zamanında ödenmeyen borçlardan dolayı defalarca uyarı yaparak hala ödeme yapmadığı taktirde kanun Meclis ve Yönetim Kurulu kararına uyarak gerekli işlemler başlatılmaktadır” dedi.

 Bu durumu çiftçilere uyarma ihtiyacı duyan Yetiştirici, “Burası sizin mekanınızdır, eğer 3-5 yıl ödenmeyen borçlar olursa bu kurumun ayakta durması mümkün değildir. Zaten iyi niyetli çiftçiler ile ihmalkar çiftçiyi iyi ayırt etmemiz gerekiyor. Aksi taktirde hem haksızlık yapmış oluruz hem de kurallara uymamış oluruz. Uyarılara rağmen borcunu ödemeyen müşteri olursa, tabi ki istenmeyen işlemlere yapma zorunluluğu duyuyoruz. Burası hepimizin bir yuvasıdır, hepimizin bir ambarı ve deposudur. Hep beraber burayı yaşatmamız bizlerin asli görevi olmalıdır” ifade etti.

Ziraat Odası’nda dürüstlüğü ön planda tuttuklarını bunun ise çiftçilerimize en çok faydası dokunacağını, her zaman çiftçiyi göz önünde tutarak çalışmalarını en iyi şekilde devam ettireceklerini belirten Yetiştirici, “Karpuzlu Ziraat Odası'nın başlattığı ve Birlik kurulduktan sonra görevi devralan Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği(KOZ-BİR) sahiplerine Ağustos ayında dekara 70,00 Tl olan Devletin teşvik primi, 2014 yılında 2 milyon 300 bin Tl para Karpuzlu üreticisinin olacaktır. Karpuzlu böyle bir parayı ömründe görmemiştir. Onun için bunlar hep çalışmalarımızın bir ürünüdür. Hayırlı olsun. Güle güle harcasınlar. Bekleyin bize güvenin size ne çok hizmetler sunacağız. Benim soyadım Yetiştirici bu soyadı yaşatmak için bütün gücümüzle meclis ve yönetim kurulumuzla yılmadan çalışacağız, dedikodulara kulak vermeyeceğiz, doğruların yanında olacağız, hiç yemeyecek hiç kimseye de yedirtmeyeceğiz, kimseyi kullanmayacak kimseyi de kullandırtmayacağız. Doğru eleştirilere hep kulak verdik ve vereceğiz, ama yalancı kargaların gak gak sözüne kulak vermeyeceğiz, hiç ve hiç itibar etmeyeceğiz. “İnsan ölür eseri kalır, eşek ölür semeri kalır”, Onun için hep hizmet verecek hep eser bırakacağız. Herkesi Ziraat Odası’na davet ediyoruz üye olsun olmasın herkese kampanyamız açıktır ve devam etmektedir, dürüstlük ilkelerine uyarak Ziraat Odası’nın hizmet kampanyasına mutlaka katılalım. Bu vatandaşın menfaatine olacaktır. Sadece tavsiyemiz dürüst olalım, dürüst olalım, dürüst olalım. Herkes iyi bilsin ki Isparta, Kayseri, Burdur, Muğla ve Manisa illerine dahi satış yapmış ve yapmakta olan bir kurumuz biz. Bunu herkesin bilmesinde fayda vardır. Ben bu düşünce ve duygularla Karpuzlu çiftçisine ve halkına en derin sevgilerimi iletir bol kazançlar dilerim. Bunu iyi bilin ki Biz Sizinle Büyüyor,Büyüdükçe de Gurur Duyuyoruz....” diyerek sözlerini bitirdi.










Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 16:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472