banner488

Karpuzlu Ziraat Odası, Başkanları ağırladı

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Karpuzlu Ziraat Odası Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Karpuzlu Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı.

Karpuzlu Ziraat Odası, Başkanları ağırladı
banner496

Toplantıya Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili. Mustafa Bircan,  Karpuzlu İlçe  Tarım Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nuri Kaplan, 865 Sayılı Karpuzlu Tarım Kredi Müdürü Mehmet Yardım, Ziraat Bankası Karpuzlu Şube Müdürü Vedat Başkanoğlu, Karpuzlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Musa Kaçan,  Karpuzlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Kurtuluş, Karpuzlu Yaylakavak Sulama Birliği Başkanı Hulusi Ayalan, Karpuzlu Çiftçi Malları Koruma Başkanı Ünal Şenlendi, Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, ilçe Ziraat Odaları Başkanları ve Yöneticileri katıldı.

Bölge ve ülke tarımının görüşüldüğü toplantıda, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici açılış konuşması yaptı.

Yetiştirici, “2013 Kasım ayından 2014 Nisan ayına kadar bölgemizde yağış olmaması, sıcakların mevsim normallerinin çok üzerinde seyretmesi her ağacın ihtiyacı olan dinlenme süresi zeytin ağaçlarında olmamıştır. Ziraat odaları olarak biz, bu kuraklığın verimi düşüreceğini bekliyorduk. 2014 yılı ürünü Oleybet zeytinyağı destekleme priminin en az bin TL olması gereklidir” diyerek, toplantıya katılan başkanlara ve davetli misafirlere teşekkür etti. Toplantıda ayrıca dane mısır fiyatlarının düşüklüğü ve destekleme miktarının az olduğundan, İncir konusunda ve Jeotermal sistemlerinden bahsettiler.

Karpuzlu Kaymakamı Durdu Yusuf Arık, Ziraat Odaları Başkanlarının yaptığı çalışmaların ülke tarımı için çok önemli olduğunu belirtti. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ise ilçede tarımla uğraşan insan sayısının her geçen gün azaldığını dile getirdi.

Toplantı bitiminden sonra gelen misafirlere ve katılımcılara Gölbaşı Restaurantta yemek verildi. Ayrıca yemeğe İlçe Jandarma Bölük Komutanı Çetin Yurt, İlçe Emniyet Amiri Resul Köse ile İlçe Orman İşletme Şefi Mehmet Arslan katıldı.




Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 10:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472