banner488

Karpuzlu Bodrum’a bağlanıyor

Karpuzlu’da Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’in girişimleriyle yapımına başlanan Milas-Bodrum bağlantı yolunda yol çalışmaları tekrar hızlandı.

Karpuzlu Bodrum’a bağlanıyor
banner496
Yılan hikayesine dönen Karpuzlu-Milas-Bodrum bağlantı yolu,  Belediye başkanı Hilmi Dönmez ile AK Partili milletvekillerinin yoğun çabasıyla start aldı. Toplam uzunluğu 35 kilometre olacak yolun iki yılda bitirilmesi hedeflenirken, çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gelen Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez ve İlçe Kaymakamı Mehmet Öztürk yetkililerden bilgi aldı.


“En kısa sürede tamamlanacak”

Halen işaretlenmiş alanlarda ağaç kesim çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Hilmi Dönmez, “Milas yolu 2011 yılında ihale edilmiş. Yolumuzun çalışmaları tekrar hükümetimiz yoğun girişimleri sonucu başlamıştır. İncelemelerde bulunmak üzere mevcut alana geldik. İşaretlenmiş bölgelerde ağaç kesimleri başladı. İnşallah en kısa zamanda tamamlanacak. İki yıllığına ihale verilmişti. 2011 yılında Bahis Siteleri ihalesi yapılmış olan yolumuz maden firmalarının itirazları sonucu bazı tadilatlara girdi. Bu düzenlemeler de yapıldı. Şu anda yol çalışmalarımız tekrar hızlandı. İlçemize hayırlı olsun diyorum. Tahmin ediyoruz 30-35 km arasında bir yol olacak toplamda Milas - Karpuzlu arası. İhalesi yapılan bölge Labranda’ya kadar olan bölge. Labranda’dan sonrası zaten yapılmış yol kullanıma hazır durumda’’ şeklinde konuştu.

“Karpuzlu turizm açısından önem kazanacak”

Karpuzlu-Milas-Bodrum yolunun alternatif bir turizm güzergahı olacağını kaydeden Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, ‘’Bu bölge Alabanda, Labranda ve Alinda yönünden gelenleri tarihe doyuracak güzellikte önemli bir bölge. Turizm açısından da önem kazanacağına inanıyoruz’’ diyerek turizm yatırımcılarını ilçelerine davet etti.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2013, 13:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472