banner488

Dönmez; “Öncelikli hedefimiz Karpuzlu’nun huzuru”

Karpuzlu Belediyesi, Yaşlı Bakım Gündüz Evi projesini hayata geçiriyor.

Dönmez; “Öncelikli hedefimiz Karpuzlu’nun huzuru”
banner496
Projeye ilişkin olarak, tadilattan sonra ilçedeki eski karakol binasında açılması planlanan binada incelemelerde bulunan Karpuzlu Kaymakamı Mehmet Öztürk, Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, Aymelek Derneği kurucu Başkanı Yurdagül Altınbaş ve yöneticileri, Karpuzlu Belediyesi bünyesinde açılması planlanan Yaşlı Bakım Gündüz Evi projesini yerinde inceleyerek olumlu değerlendirmelerde bulundular.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, “Önce insan diyerek yürüttüğümüz hizmetlerimiz, elbetteki Karpuzlu Halkı’nın huzur ve refahını daha üst seviyelere çıkarmak içindir. Bu projenin hayata geçmesiyle ilçemizdeki alzheimer hastalığı bulunan ve ilgiye muhtaç yaşlılarımız bu bakım evinden istifade edecekler. Ben bu projenin bir an önce sonuca kavuşmasını canı yürekten istiyorum. ” dedi.

Ultrabet Roman","serif";mso-fareast-font-family:"Times New Roman"">Yaşlılara Gündüz Bakımevi Projesi’ ile gündüz bakımevine gelen yaşlıların sağlık sorunları kontrol altına alınması hedeflenmektedir. diyen Dönmez, “Ayrıca gündüz bakımevinde yapılacak olan sosyal etkinlikler ve psikolojik destek ile yaşlıların toplumla uyum içinde insanca yaşamaları ve bakım hizmetleri sağlanması öngörülüyor.“şeklinde açıklamada bulundu.

Kırsal bölgelerde 10 kişiden 4’ünün yaşlı olduğu ülkemizde yaşlıların gözardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Tufan, “Belediye öncülüğünde başlatılan bu proje ve duyarlılığı için Belediye Başkanı Hilmi Dönmez’i kutluyorum. Yaşlılara Gündüz Bakımevi Projesi ile yaşlıların evlerinden koparılmadan, toplumdan ve ailelerinden tecrit edilmeden yaşıtları ile birlikte hayata devamının sağlanması hedeflenmektedir. Ayrıca tıbbi ve psikolojik destekler sağlanarak yaşlıların sağlıklı yaşamalarına katkı sağlamak amaçlanmaktadır.”şeklinde açıklamada bulundu. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2013, 11:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472