banner480

Cavit Yetiştiri'ci “Çiftçimiz için ne yapsak azdır“.

Yetiştirici, silaj paketleme makinesini 47 bin TL'ye mal ettiklerini söyledi.

Cavit Yetiştiri'ci “Çiftçimiz için ne yapsak azdır“.
banner269

Karpuzlu çiftçisine verdikleri sözü yerine getirdikleri için mutlu olduğunu söyleyen Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, “Çiftçimiz için ne yapsak azdır” dedi.
Yetiştirici, silaj paketleme makinesini 47 bin TL'ye mal ettiklerini söyledi.
Makineyi şu anda denediklerini söyleyen Yetiştirici, “Bazı problemler oldu. Onu en kısa zamanda düzeltip faal halde çalışmaya başlayacağız. Biz makineyi 50 kilo silaj paketlemesi için aldık. Eğer bu makine 49 kilo silaj paketlerse bu makineyi geriye verip başka makine alırız. Çünkü makinenin bizim istediğimiz standartlarda olması gerekiyor” diye konuştu.
Makine hakkında bilgi veren Yetiştirici, “Silaj paketleme makinesini 47 bin TL'ye aldık. Cüzi bir kar koyarak bu makineyi çalıştırmak istiyoruz. Gerekirse Ziraat Odası olarak çiftçinin silajını alıp, paketleyip kendimizde pazarlayabiliriz. Aldığımız makinenin kapasitesi saatte 6 tondur. Günde 50- 60 ton silaj paketlemek istiyoruz. Aldığımız makineyi Karpuzlu merkeze montaj ettirdik. Eğer makineden memnun kalırsak bu sayıyı çoğaltıp merkez olan farklı köylerimize de makineden yerleştiririz” şeklinde konuştu. “Bu makineyi almamızdaki birinci hedefimiz para kazanmak değil, çiftçimize hizmet etmek. Çiftçimizden gelen talebe göre bu makinenin büyüklerini de alabiliriz” dedi. Çiftçiden kilo başına kaç kuruş alacaklarını önümüzdeki günlerde yönetim olarak belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.


Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2013, 10:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472