banner488

“Biz sizinle büyüyor, büyüdükçe de gurur duyuyoruz”

Karpuzlu Ziraat Odası 21-24 Kasım 2013 tarihleri arasında Aydın’da gerçekleştirilen 2. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarına 500 kişilik bir grupla katıldı.

“Biz sizinle büyüyor, büyüdükçe de gurur duyuyoruz”
banner496
“Biz sizinle büyüyor, büyüdükçe de gurur duyuyoruz.” sloganıyla Karpuzlu çiftçisi ve üreticisinin yüzünü organik zeytin çalışmalarıyla güldüren Karpuzlu Ziraat Odası, 2. Aydın Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı’nda tarım alet ve ekipmanlarının yanı sıra organik zeytinyağlarını da tanıttı.

Karpuzlu Ziraat Odası’nın çalışmaları ve 2. Aydın Tarım Fuarı’nda açtıkları stand hakkında bilgi veren  Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Cavit Yetiştirici, “Bu yıl 2.’si gerçekleştirilen Tarım Fuarı’na geçen yıl olduğu gibi bu sene de kalabalık katılım yaptık. Aynı zamanda Odamız bünyesinde faaliyetine devam ettirmekte olan Karpuzlu Ziraat Odası Zirai İlaç, Tohum, Gübre Ltd. Şti. ve Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği olarak ta stand kiralayıp 4 gün boyunca fuara iştirak eden ziyaretçilerimize, bünyemizde satışı yapılmakta olan tarım alet ve ekipmanlarının tanıtımını yaptık. Ayrıca çalışmaları devam etmekte olan organik zeytinyağımızı da tanıttık.” şeklinde konuştu.

Aydın’ın tarımsal potansiyeli açısından büyük önem arz etmekte olan Tarım Fuarının başarılı geçtiğini de belirten Başkan Yetiştirici,”Fuarda açılan standın satıştan daha ziyade tanıtım amaçlıydı. Biz bu konuda başarılı bir katılım ortaya koyduk.” dedi.

“Organik zeytincilikteki hedefimiz, 62 bin dekarı kapsamak”

Karpuzlu Ziraat Odası olarak 2010-2011 yıllarında başlatılan organik zeytinyağı çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Yetiştirici, “2012 yılı Organik Tarım Desteklemesinde 664 kişi 28.400 dönüm arazi, 2013 yılı Organik Tarım Desteklemesinde 834 kişi 32.500 dönüm arazi, 2014 yılı Organik Tarım Betist Desteklemesinde 1010 kişi 45.00 dönüm arazi üzerinde destekleme almaya devam edeceklerdir. Hedefimiz İlçemiz zeytinlik arazilerinin tamamı olan 62.000 dönüm araziyi kapsamaktadır.” dedi.

Yetiştirici, Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanlığına Seçildi

2012 yılı desteklemelerinin dekar başı 35.00 TL olup, 2013 yılı desteklemesi de dekar başı 70,00 TL olduğunu da hatırlatan Başkan Yetiştirici bu sene içinde Ziraat Odası’nın girişimleriyle kurdukları Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği’ne de Başkan olarak seçildiğini söyleyerek, “Birlik kayıt işlemleri bu yıl sonuna kadar devam etmektedir. “ ifadelerini kullandı.

Aydın’ın tarımsal potansiyeli açısından büyük önem arz etmekte olan Tarım Fuarının başarılı geçtiğini de belirten Başkan Yetiştirici,”Fuarda açılan standın satıştan daha ziyade tanıtım amaçlıydı. Biz bu konuda başarılı bir katılım ortaya koyduk.” dedi.

“Biz sizinle büyüyor, büyüdükçe de gurur duyuyoruz”

Sözlerinin sonuna doğru, geçen yıl 1.’si düzenlenen tarım fuarına da iştirak ettiklerini vurgulayan Başkan Yetiştirici, “Bu yıl geçen yıla göre fuara katılan firma ve ziyaretçi sayısı oldukça fazlaydı. Tarım marketimiz bünyesinde icra ettiğimiz makine ve ekipman, tohum, gübre, zirai ilaç satışlarını Tarım Fuarı sebebiyle açtığımız standımızda İlçemiz dışındaki diğer ilçelere de satış yapma imkanı bulduk. Bizim bu faaliyetlerimizi destekleyen ve Karpuzlu Ziraat Odası ismini tüm ilçe ve illerde duyurduğumuz için aldığımız teşekkür ve temennilerden ötürü tüm Karpuzlu ilçesi çiftçilerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Sivil Toplum Örgütlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz sizinle büyüyor, büyüdükçe de gurur duyuyoruz.” cümleleriyle konuşmasını noktaladı.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2013, 17:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
metin akan
metin akan - 10 yıl Önce

siz ziraat odaları, icraatlarınızla ve hep birbiriyle akraba çalışanlarınızla büyüdükçe, biz çiftçiler küçüldükçe küçülüyoruz.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472