banner488

Kato Dağı'nda büyük operasyon

Geçtiğimiz gün Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ardından teröristlerin Kato dağına kaçtığı bilgisini alan Mehmetçik büyük operasyon başlattı.

Kato Dağı'nda büyük operasyon
banner496

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezinde çıkan çatışmada 10 askerin şehit düşmesinin ardından Şırnak genelinde özel birliklerden oluşan askerler ilçe merkezinde bulunan Tugay Komutanlığında toplandı. İlçe merkezinde saldırı girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerin Kato Dağına kaçtığı bilgisine ulaşan güvenlik güçleri sabaha karşı operasyon başlattı. Toplanan özel birlikler bugün sabahın ilk ışıklarında 4 Skorski tipi helikopterle Kato Dağına büyük bir operasyon başlattı.

Kato'ya çok sayıda asker taşınırken, PKK'lıların geçiş noktalarına ise havan topuyla atış yapılarak teröristlerin geçiş yolları kapatılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Beytüşşebap'a saldırı düzenleyip 10 askeri şehit eden PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan hava destekli operasyonlara bugün özel eğitimli komandoların katılımı ile devam edildi. Şırnak bölgesinde görev yapan ve seçkin birliklerden oluşan askerler, bu sabah saatlerinde Sikorsky helikopterlerle Beytüşşebap ilçe merkezindeki Taktik Alay Komutanlığı'na getirildi. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyon Aresbet için askerler, PKK'lıların olabileceği Kumtik, Altındağlar ve en iyi casino siteleri Küçük Kato dağına havadan indirildi. PKK'lıların barındıkları alanlar Kobra helikopterler tarafından ateş altında tutulurken, topçu birlikleri tarafından top atışı yapıldı. Güvenlik güçleri ve PKK'lılar arasında zaman zaman çatışma çıktığı ve operasyonun sürdüğü belirtildi.

SINIRA ASKERİ SEVKİYAT SÜRÜYOR

Suriye’de Esed ordusu ile muhalifler arasında iç savaş devam ederken, Türkiye tarafında, olası bir duruma karşı sınır bölgelere askeri sevkiyat devam ediyor.

Suriye’de liderliği bırakmak istemeyen Beşar Esed, ordusu ile birlikte yaptığı operasyonlar ile binlerce sivil vatandaş ve muhaliflerin ölümüne neden olmaya devam ediyor. Yaşanan iç savaş halen devam ederken, sivil vatandaş, muhalif ve Esed’in bazı komutanları Türkiye’ye kaçıyor. Yaşanan savaş ile birlikte Türkiye sınırında askeri birlikler güvenlik önlemlerini attırmaya devam ediyor. Şanlıurfa 20 Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan çıkan Askeri araçlar, Suruç’un Mürşitpınar sınır kapısına götürüldü. Güvenlik önlemlerinin hat safhaya çıktığı sınırda Türk askerleri adeta kuş uçurtturmuyor.

Kaynak: İHA


Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2012, 22:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472