banner488

Polisten öğrencilere karikatürlü uyarı broşürü

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bastırdığı 30 bin broşürle üniversiteye kayıt yaptıran öğrencileri yasa dışı örgütlerin faaliyetlerine karşı uyarıyor.

Polisten öğrencilere karikatürlü uyarı broşürü
banner496

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan broşürler, rektörlükler aracılığıyla yeni kayıt yaptıran Casino siteleri öğrencilere dağıtılıyor.

Yasa dışı örgütlerin insan kaynağı olmadan varlıklarını sürdüremeyeceği vurgulanan broşürde, bu örgütlerin sevgi, barış, özgürlük, adalet, inanç ve bağımsızlık gibi insanların ortak değerlerini istismar ettiklerine dikkat çekiliyor.

Broşürde üniversiteye yeni kayıt yaptıran gençlerin yeni bir arkadaş çevresine girdikleri, kalacak yer, burs, ulaşım sorunuyla büyükşehirlerde yaşama koşulları gibi zorluklarla karşılaştıkları belirtilerek, yasa dışı örgütlerin bu sorunları bahane edip yeni kayıt yaptıran öğrencilere yaklaştıkları kaydedildi.

''Sevgili gençler, Avrupabet sevgi ve ilgiyi hiç tanımadığınız kişilerden görmeye başladıysanız, amacını ve konusunu bilmediğiniz sosyal faaliyetlere davet ediliyorsanız, şiddet içerikli yayınları okumaya teşvik ediliyorsanız, kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine davet ediliyorsanız sizler de yasa dışı oluşumların hedefinde olabilirsiniz'' ifadelerine yer verilen broşürde, gençlerden kendilerine emek verenlerin ümitlerini boşa çıkarmamaları için bu örgütlere karşı dikkatli olmaları istendi.

Karikatürlerin de kullanıldığı broşürlerde, öğrencilere yasa dışı örgütlerin faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri hakkında bilgi veriliyor. 

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 15:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472