banner488

Hayatını kaybedenlerin 51'inin kimlikleri belirlendi

İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 62 kişiden 51'inin kimlikleri belirlendi.

Hayatını kaybedenlerin 51'inin kimlikleri belirlendi
banner496

İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 62 kişiden 51'inin kimlikleri belirlendi. Geçtiğimiz 6 Eylül günü Baradan mevkiinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden ve aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişinin İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsileri tamamlandı.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şube Sekreteri Ahmet Alagöz, kimlik tespit çalışmasının yarın da devam edeceğini söyledi. Cenazelerin, yakınlarının talebiyle tedarik edilecek uygun bir TIR'la Şanlıurfa'ya toplu halde gönderilmesinin planlandığını aktaran Alagöz, Kaçak İddaa "Kazadan kurtulan kaçak göçmenler isterlerse toplu halde Şanlıurfa'ya gönderilecek. Dileyenler kamplara yerleştirilecek, dileyenler Suriye'ye geri gönderilecek'' dedi.

Kazada hayatını kaybedenlerden 4'ünün Irak, geri kalanının Suriye uyruklu olduğunu belirlendi. Menderes Baradan mevkisinde 6 Eylül Perşembe günü meydana gelen kazada, aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 62 kişi yaşamını yitirmiş, 2'si tekne kaptanı ve yardımcısı olmak üzere 46 kişi sağ kurtarılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2012, 03:58

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472