banner488

Veteriner Hekimler, Çine İlçe Temsilcisini seçti

Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı A.Muharrem Uçmaklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’ı ziyaret etti.

Veteriner Hekimler, Çine İlçe Temsilcisini seçti
banner269

Veteriner Hekimler Odası Başkanı A.Muharrem Uçmaklıoğlu, Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’ı tebrik ederek, hayırlı olmasını diledi. Ziyaretlerinin diğer bir sebebi de 2 yılda bir genel kurullarının Eylül ayında bittiğini ve ilçe temsilciliği seçimi aşamasına gelindiğini, 16 ilçenin sonuncusunu, Çine’de faaliyet gösteren veteriner hekimi arkadaşlarla Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilcisini seçmek olduğunu, ilçelerde mesleki olarak yaşanan sorunlara müdahale ettiklerini belirti.

 Özkan Atıgan’ın başkanlığında Allah yardımcısı olsun ve mahcup etmesin dileklerinde bulunan Uçmaklıoğlu, “Meslek camiası, meslek gurubu olarak her zaman yanındayız ve gururumuzdur. Meslektaşlarımız olarak bütün sivil toplum örgütlerinde mutlaka olmamız gerekiyor. Sadece sivil toplum örgütlerinde değil siyasette ve mecliste de olmamız gerekiyor. Bizim meslekten de mecliste milletvekillerimiz olsaydı, aleyhimize çıkan mevzuatlar çıkmazdı. Aydın’ın ilçelerine giderek, ilçe temsilcisi seçen tek odayız. Şuanda yaklaşık 360 üyemiz var. Gelen giden oluyor, tayini çıkan oluyor ama her geçen gün sayımız artıyor. Tek elden yönetim gerçekten zor olmaya başladı. Meslektaşlarımız ile hayvan sahipleri arasındaki sıkıntılar büyümeye başladı. Hekim sayısı artmakta ve artmaya da devam edecek. İlçe temsilcilikleri güzel bir olay, ilçenin oda başkanı statüsünde. İlçenin  kurum ve kuruluşları ile diyaloga geçerek bizleri her yerde temsil edecekler. Temsilcimiz ile 2 ayda bir, sık sık toplanıp oda çalışmalarımız anlatıp ve ilçelerdeki problemleri, sorunları dinliyoruz, çözebileceği konu varsa yol gösteriyoruz” şeklinde ifade etti.

Mevzuat her ne kadar, atama yöntemi ile de İlçe Temsilciliğinin yolunu açsa da demokratik olarak seçimle İlçe Temsilciliklerini belirlediklerinin altını çizen Aydın Veteriner Hekimler Odası Başkanı A. Muharrem Uçmaklıoğlu, Tek adayla yapılan seçim sonrasında Çine Ziraat Odası Başkanı Veteriner Hekim Özkan Atıgan, Aydın Veteriner Hekimler Odası Çine Temsilciliğine seçildi.

Veteriner hekimi arkadaşların sorunlarını kendi sorunu gibi ilgileneceğine, çözemedikleri olursa Oda Başkanına ileterek çözüm üretecekleri için memnuniyetlerini dile getiren Özkan Atıgan, meslektaşlarına teşekkür etti.

Çine hayvancılığını ve tarımını en iyi şekle nasıl getiririz, bunlar için birbirimize destek olursak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur diye Vevobahis devam eden Başkan Özkan Atıgan, “ Birlik, beraberlikle çalışmalarımızı sürdürdüğümüz zaman Çine hayvancılığını, tarımını ses getirecek duruma getirebiliriz. Sahada çalışan arkadaşlarımız bizlerde görebildikleri eksiklikler olursa ve bizlere bu konular üzerinde yardımcı olurlarsa çok memnun oluruz. Bizler sizlerin yanında olmak için Ziraat Odası Başkanlığına talip olduk ve sizlerin desteği ile Başkanlığa seçildim. Şimdi bizler sizlerin yardıma ihtiyacı olduğu zaman hatta ve hatta 24 saat boyunca bizlere ulaşabileceğinizi hiçbir zaman unutmamanızı dilerim. Her zaman birbirimize destek olmak için var olmalıyız. Bu sene hayvancılık ve tarımda yani zeytinyağında, et ve süt ürünlerinde fiyatlarımız iyi durumda. Her çıkışın bir inişi olacağını düşünmemiz lazım. Bizim çiftçimizin durumu şu olmalı bir anda çok kazanıp, belli bir süre işlerin durmasını değil, devamlı kazanmak isteğini düşünmesi gerekli. Çok kazanıp bir anda sıfırlanmasını değil, sürümün her zaman olmasını istemeliyiz. Bizler veteriner hekimi olarak çok hassas görevler yapıyoruz. Bu nedenle hayvancılığa yön verecek bizleriz. Tohumlama, aşılama,  hayvan ırklarının ıslahı ve yetiştirilmesi, verimliliklerinin artması, sağlıklarının korunması, hastalıkların tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi gibi birçok görevler bizlerin. Bu konuda Tarım İlçe Müdürlüğü arkadaşlarımızla, hem serbest veteriner hekimi arkadaşlarımızla, hem de Ziraat Odası Başkanı olarak bizlerle beraber çalışırsak eğer Çine çiftçisine daha faydalı işler sunacağımız kanaatindeyim. Veteriner arkadaşlarımız yetiştiriciyi bölgesine göre süt veya et üreticiliği konusunda bilgilendirmeleri ve önerilerde bulunmaları gerekir. Bizler en sağlıklı hayvanları yetiştirilmesinde ve onlardan alınacak et ve süt miktarlarında artışını sağlamakla da görevliyiz. Bizden sonra gelecek olan genç veteriner hekimi arkadaşlarımıza da iyi sahalar bırakmamız lazım. 26 sene önce yapılan hayvancılıkla şimdiki hayvancılık arasında çok büyük farklar var, ırk değişiminde başarı alan yetiştiricilerimiz var ve bu durumdan çok memnunlar. Bu da veteriner hekim arkadaşların sayesinde başarıldığının farkındalar. Disiplinli çalışan veteriner hekimleri her zaman takdir ediyor üretici ama arkadaşlarımızın biraz daha hassas olmaları lazım. Ziraat Odasının kapıların tüm yetiştirici ve üreticilerimize sonuna kadar açıktır. Yeni projeler geliştirelim, bölge bölge neler yapabiliriz, belirli pilot bölgeleri oluşturalım. 75 bin büyük baş hayvanı olan yerde birçok değişik projeler üretip birlik ve beraberlik içerisinde birbirimize destek olmaya çağırıyorum” dedi.  
 






Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 13:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472