banner488

Vali Ömer Faruk Koçak, Çine’de Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu

Vali Ömer Faruk Koçak, Çine’de Bir Dizi Ziyaretlerde Bulundu
banner496
Çine’de, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak Başkanlığında Mülki İdari Amirleri toplantısı yapıldı. Vali Koçak, Çine’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. 

Gönül Sofrasında, Vali Ömer Faruk Koçak başkanlığında Aydın ilinin tüm kaymakamları bir araya gelerek Arazi Toplulaştırma Projesi ile ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu. Vali Koçak, toplantının sonra Çine’deki tarihi antik kent Alabanda, Çine Adnan Menderes ve Gökbel Barajını gezdi. Vali Ömer Faruk Koçak, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim ve Çine Kaymakamı Özkan Demir son olarak Mutaflar Mahallesi’ndeki Şehit Süleyman Güneri’nin ailesini ziyaret ettiler.
İlk ziyareti Doğanyurt (Araphisar) Mahallesi sınırlarında bulunan Alabanda Antik Kentine gerçekleştiren Vali Koçak’a Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Alabanda Derneği Arif Ali Uyguç ve Zeki Ece, Turizmi Geliştirme Kooperatif yönetim kurulu üyesi Halit Güler, Arkeoloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan eşlik etti. Vali Ö. Faruk Koçak’ın torunu olduğunu duyan Halit Güler iyi dileklerde bulunarak Vali Koçak’a yürüteç armağan etti. Yürüyüş sırasında bulduğu yavru kaplumbağayı Halit Güler, ‘Sayın Valim bereketinizle geldiniz Çine’mize’ diyerek kaplumbağayı Vali Koçak’ın eline verdi. Vali Koçak bir müddet incelediği kaplumbağayı tekrar doğaya bıraktı. Arkeoloji Müzesi Müdürü Akkan, Vali Koçak’a Alabanda tarihi hakkında bilgiler verdi. Müdür Akkan, “Alabanda da ilk defa 1905-1906 yıllarında Ethem Hamdi Bey tarafından kazılar yapılmıştır. Alabanda antik kentinin arkeoloji dünyasına ve turizme kazandırılması için 1999 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izinleri ile Aydın Müze Müdürlüğü başkanlığında kazılar yapılmaktadır” dedi. Vali Koçak’a Çine Alabanda Derneği ve Turizmi Geliştirme Kooperatifinin düzenledikleri festival hakkında bililer verildi.
Baraj, 350 Milyon Metreküpe Su Hacmi Ulaştı

Vali Koçak, Adnan Menderes Barajı seyir tepesinde DSİ 211 Şube Müdürü Serkan Baştürk’ten detaylı bilgiler aldı. Baştürk, “Adnan Menderes Barajı’nı faaliyete başlamasıyla taşkın zararlarının önlenmesi kapsamında bir milyar 250 milyon lira milli ekonomiye katkı sağlandı. Adnan Menderes Barajı enerji için, Gökbel Barajı sulama için kullanılacak. Gökbel Barajı’nın tamamlanmasıyla 250 milyon lira zirai gelir artışı bekliyoruz. Neredeyse kendini amorti etti. Yıllık yaklaşık 500 milyon lira ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Adnan Menderes Barajının doluluk oranının yüzde 90 oranına ulaşmış durumda, Çine, Koçarlı ve Söke’de ’de kuraklık sorununun inşallah yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.
























Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2017, 18:50

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472