banner488

Vali Köşger, Çine’de Mevlana Camisi’nin Açılışı Yaptı

Vali Köşger, Çine’de Mevlana Camisi’nin Açılışı Yaptı
banner496

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Çine'de Mevlana Camisinin açılışını gerçekleştirdi. Vali Köşger, “Bu milletin hamuru İman’la, İslam’la yoğrulmuştur” dedi.

Çine Karakollar Mahallesindeki yapılan ve Mevlana Camisinin adı verilen caminin resmi açılışı, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımıyla gerçekleştirildi. 900 bin liraya mal olan camide, 700 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Mevlana Camisi’nde Vali Köşger, cami cemaatiyle birlikte yeni camide öğlen namazını kıldı. Öğle namazı sonrası resmi açılış törenini gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende, Kur’an-ı Kerim okundu. Konuşmaların ardından, caminin açılışı dualarla gerçekleştirildi. Vali Köşger, açılış kurdelesini protokol üyeleriyle birlikte kesti ve caminin içinde incelemelerde bulundu. Açılışın ardından konuklara, tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Açılışa Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kaymakam Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı. Soydan Hekim, İlçe Emniyet Amiri Ali Rıdvan Onat, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tosun, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ferya Yıldız, AK Parti Çine Belediye Başkanı Aday Adayı Mutlu Menderes Eşiyok, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Mehmet Atay cami hakkında bilgi vererek şunları söyledi, “İmkanlar paylaşılmadan mekanlar paylaşılamaz. Birçok hayırsever vatandaşımızın benimde bir tuğlam, çivim olsun diyerek yaptıkları sayesinde bu mekanlar inşaa edilmiş ve tüm Müslümanların hizmetine sunulmuştur. Camiler, Müslümanların varlığının, kardeşliğinin, birlik ve beraberliğinin öğretildiği ve yaşandığı yerlerdir. Mevlana Camisi’de yaklaşık bin 600 metrekarelik bir arsa üzerinde 250 metrekarelik inşaat alanı üzerine 2012 yılında temeli atılarak başlanmış. Kısa zamanda alt katı ibadete açılmıştır. Toplamda 550 metrekarelik kapalı alana sahip olan camiimizde 700 kişi ibadet edecek durumdadır. 900 bin liraya mal olan cami için Türkiye Diyanet Vakfı’ndan 70 bin lira maddi yardım geldi. Aydın İl Özel İdaresi, Çine Belediyesi, ilçe belediyeleri ve hayırsever vatandaşların da katkılarıyla inşaatın tamamlandı. Camimizin bahçe düzenleme devam ediyor. Camimizin inşaatında destek veren, katkı sağlayan, emeği geçen herkese en kalbi şükranlarımı arz ediyorum. Tüm hayırseverlerimize, cami görevlilerimize ve mahalle muhtarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de camiyi beğendiğini ifade ederek, “Çok güzel bir cami olmuş. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Allah içini müminlerle doldursun. Müminlerin kalbini de imanla doldursun. Ezanlar mabetler şehadetleri dinin temeli, istiklalimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün nişanesi. Bizim medeniyetimizin ekseninde cami vardır. Cami eksenli şehirler gelişir. Caminin etrafında han, hamam, medrese ve konutlar gelişir. İnşallah bu devam eder. İnşallah Allah devam ettirsin hayıflanmayı geri döndürsün arkasında çil çil kubbeler sermeye devam etsin bu memleketin evlatları. Benim de bu yönüyle özel bir muhabbetim var. Konyalıyım. Mevlana’nın hemşerisiyim. Estetik açıdan da güzel bir işçiliğin ortaya konulmuş. İnşaa edenlerden ve emeği geçenlerden Allah razı olsun. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2018, 01:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472