banner488

Tepeli Karabatak kurtarıldı

Kuruköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan Soner Kılıç yaralı karabatağı yetkililere teslim etti.

Tepeli Karabatak kurtarıldı
banner496

Kuruköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan Soner Kılıç, mısır tarlasının içerisinde yaralı olarak bulduğu kuşu, tedavi edilmesi için Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim etti. Veterinerler tarafından ilk tedavisi yapılan kuşun kanadından kurşun ve bağlı olduğu misine parçası çıkartıldı.

Veteriner Mustafa Dülgen yaralı kuşun nadir görülen Tepeli Karabatak olduğunu söyledi ve kuşla ilgili bilgilerini paylaştı.

Dülgen, "Köyceğiz Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Tepeli Karabatakların yaşama alanıdır. Bu dişi Tepeli Karabatak, sanırım bölgeye yumurtlamış ve geri dönüyordu. Kanadındaki misine parçası ve ona bağlı kurşun bir süre sonra kanadını yaralamış ve uçmasına engel olmuş" dedi.

İlk tedavisi yapılarak koruma altına alınan yaralı Tepeli Karabatak, Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayat Kurtarma Merkezi'ne götürülerek gözetim altına alınacak, kanadı iyileşince tekrar doğaya bırakılacak.







Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 18:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
mehmet akanoglu
mehmet akanoglu - 10 yıl Önce

başta onu bulan çiftçi olmak üzere, bütün emeği geçenlere sonsuz teşekkür. bunun yanında insanımız gökte uçan her şeye ateş ederek avlanmayı bırakmalıdır. zaten sayıca çok çok az kaldılar.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472