banner488

Tariş Zeytinyağı Alımını Durdurdu Üretici Tedirgin!

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği yayınladığı genelge ile Türkiye Genelindeki bütün Kooperatiflerde ortaklarından aldığı zeytinyağı alımını durdurdu.

Tariş Zeytinyağı Alımını Durdurdu Üretici Tedirgin!
banner269
 Birliğe bağlı kooperatifler bu kararı ortaklarına “ 2015- 2016 yılı zeytinyağı alımları, 12 Ocak 2016 mesai bitimi itibariyle kapatılacaktır” şeklinde duyurdu. Zeytinyağı alımlarının durdurulmasında zeytinyağı sektöründeki fiyatların yüksek olması, bütçenin bu fiyatları karşılayamaması, alınan zeytinyağı miktarının yeterli olması gibi nedenler olduğu belirtilirken üretici tüccarın da zeytinyağı alımında fiyatı düşürmesinden endişeli.

Aydınlı zeytinyağı üreticileri TARİŞ tarafından zeytinyağı alımının bu kadar erken durdurulmasının zeytinyağı fiyatlarını düşüreceğini düşünüyor. Ege Bölgesine yayılmış 32 kooperatifinde 27,000 çiftçi ortağı bulunan TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nin Aydın genelinde 13 kooperatifi ve 7528 ortağı bulunuyor. Bu durumdan en çok etkilenen Aydın çiftçisi durumdan şikayetçi ve fiyatların düşmesi konusunda tedirgin.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472