banner488

Tahtacılar Derneği’nden, “Cemevleri sizce nedir Başkan?”

Tahtacılar Derneği’nden, “Cemevleri sizce nedir Başkan?”
banner496

Tahtacı Derneği Çine Şubesi yaptığı basın bildirisinde Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’ i protesto etti.

Çine Tahtacılar Derneği Başkanı Ali Kırmızıgül’ ün paylaştığı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanlığı’na hitaben yazılmış basın bildirisi şöyle : “3 Mart 2020 tarihli Çine Belediye Meclisi toplantısında bir üye, verdiği soru önergesinde, Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’ e Yeniköy cemevinin inşaat çalışmalarının neden bitirilmediğini sormuş, yanıt olarak da başkan tarafından “Cemevleri ibadethaneden sayılmıyor. Biz sadece dini alanlara para harcayabiliyoruz” denmiştir.

Cemevlerinin ibadethane sayılmadığı ve bu mekanların dini alan olmadığı konusundaki söylemini şiddetle kınıyoruz!.

Avrupa İnsan Hakları mahkemesi (AİHM) 2014, Yargıtay 2015 ve Danıştay 2017 Yıllarında aldıkları kararlarla cemevlerinin ibadethane olduğuna hükmetmiş, tıpkı diğer inanç gruplarının ibadethaneleri gibi eşit statüde olduğu yasayla belirlenmiştir.

Yine, Çine Belediye Meclisi 7 Nisan 2015 tarihli toplantısında cemevlerinin ibadethane olduğuna dair kararı oy birliği ile almıştır, ve bu kararın altında E.Salih Dinçer’in imzası bulunmaktadır.

Söz konusu yargı ve meclis kararları ortada iken cemevlerinin ibadethane değil de ne olduğunu E.Salih Dinçer’e sormak istiyoruz. Evet cemevleri sizce nedir başkan?

Düşünce ve inanç özgürlüğünün en yüksek perdeden konuşulduğu çağımızda, E. Salih Dinçer’in, bir inanç grubunun ibadethanesine dil uzatmasını şiddetle kınıyor, tavrını protesto ediyoruz.”

Basın bildirisinin ardından bağımsız imzalanmış 150 protesto belgesi Cumhuriyet Halk Partisi Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin’e teslim edildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2020, 18:38

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Halit Uçar
Halit Uçar - 4 yıl Önce

Sayın cemevi başkanı oy verdiğiniz kişiler ve partiler sizi ve herkesi er geç bitirmek için çaba sarfetmekten vazgeçmeyecekler bilin istedim

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472