banner488

Semazen ve Mehteranlı Kutlu Doğum

“samimiyet önemli”

Semazen ve Mehteranlı Kutlu Doğum
banner496

Çine Müftülüğü tarafından organize edilenKutlu Doğum Haftası etkinliklerine Çineliler büyük ilgi gösterdi. Etkinlikler kapsamında düzenlenen konferansı yüzlerce Çineli takip ederken Mehteran takımı ve Semazen gösterisi ilgi odağı oldu.

Kutama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Konferansa Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ömer Müftüoğlu, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Askerlik Şubesi Başkanı Cumali Nacak, Çine Müftüsü Feyyaz İdin, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programa katılanlara karanfil dağıtılırken, şeker de ikram edildi.

Çine Müftülüğü tarafından organize edilen ve bir çok oda, dernek, kurum ve kuruluşların desteği ile Kapalı Pazar Yeri'nde gerçekleştirilen konferansta, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ömer Müftüoğlu'nun konuşması ve dinde samimiyeti anlatan görsel sunum ile birlikte, semazen gösterisi ve mehteran takımı konseri de halkın beğenisine sunuldu.

Düzenlenen konferansta konuşan Çine Müftüsü Feyyaz İdin, günümüzde insanların birbirlerinden uzaklaştığını, bunun yanlış olduğunu bütün insanların samimiyet içerisinde yaşaması gerektiğini ve kardeşliğin sadece karındaşlık olmadığını, bütün dünya insanlarının kardeş olduğunu söyledi. İdin, "Suriye'de, Mısırda, Arakanda, Somali'de, Filistin'de ve tüm dünyada zulme uğrayan din kardeşlerimizin felaha ve zafere kavuşmasını Rabbimiz'den niyaz ediyorum" dedi.

“samimiyet önemli”

Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Ömer Müftüoğlu, konuşmasında Hz. Muhammed'in (SAV) hayatından kesitler anlatarak samimi olmanın ne kadar gerçek ve doğru olduğunu kanıtlarcasına anlattı. Samimiyetle yapılan her işin hayırlara vesile olduğunu söyleyen Müftüoğlu, bir insanın samimiyetsizce sadece kendini düşünerek o an samimiymiş gibi görünerek, kendi işini görmek ve çıkar sağlamak için yapmış olduğu sevap ve hayırların bile Allah katında bir değeri olmadığını belirtti. Müftüoğlu, Hz. Muhammed'in (SAV) bir sözünü hatırlatarak, "Bizi aldatan bizden değildir" dedi. Tüm insanların her şeyde samimi davranmasını isteyen Müftüoğlu, bir kişinin kendisini kandırdığını bildiği bir insanı da samimi bir şekilde hemen uyarmasını "sen beni kandırıyorsun ben biliyorum" demelerini rica etti. 

Gecede çeşitli şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Semazen ile Mehteran Takımı gösterileri de izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 21:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472