banner488

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı

Birinci turu 10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıkta askıya çıktı.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı
banner496

2 Temmuz tarihinde askıya çıkan listeler için itiraz süresi 9 Temmuz'da sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği seçim takvimine göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos 2014 Pazar günü, geçerli oyların salt çoğunluğu sağlanamaması durumunda ikinci tur ise 24 Ağustos 2014 Pazar günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacakların listesi bugün muhtarlıklarda askıya çıktı. Listelere itirazlar 9 Temmuz Çarşamba'ya kadar yapılacak. Öte yandan YSK'nın www.ysk.gov.tr internet adresinden de bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanması gerçekleştirilebilecek.

Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Karadeniz, “Bu listelerin askıya çıkarılmasındaki yegane amaç Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanacak vatandaşlarımızın seçmen kütüklerinde isimlerinin olup olmadığının belirlenmesine yardımcı olabilmektir diyen Karadeniz, 2-9 Temmuz tarihleri arasında askıda kalacak olan listelerden tüm vatandaşların isimlerini muhtarlıklarımızdan kontrol etmelerini istedi.”

Hamidabat Mahallesi 232 Sokak No:8/B  adresine taşınan Hamidabat Mahallesi Muhtarı Nilgün Bulut Seçim Listelerinin askıya çıktığını belirterek vatandaşların duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı.

Seçim askısıyla ilgili Hamidabat Mahallesi Muhtarı Nilgün Bulut, “Askı listeleri 2 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat: 08.00'de askıya çıkarıldı. 9 Temmuz 2014 Çarşamba günü saat 17.00'den sonra askıdan indirilecek. Halkımızın listelerde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmelerini ve ayrıca listelerde engelli olmasına rağmen önceki listelerde engelli olarak belirtilmeyen vatandaşlar bu süreçte gerekli başvuruları muhtarlıklarımıza yapabilirler. Bizlere gelen mahalle sakinlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmak için buradayız, yeter ki vatandaşlarımız duyarlı davransınlar. Şu an yeni asıldığı için listeler pek ilgi yoğun değil ama duyuldukça sanırım 9 Temmuz’a kadar bütün vatandaşlarımız oy kullanabilmek için üstlerine düşün görevi yerine getireceklerdir” dedi.

Muhtarlıkların bu hafta sonu Cumartesi-Pazar da çalışacağını belirten Bulut,” Herhangi bir nedenle yerleşim yeri adresi değişen vatandaşlarımız, yapılacak olan seçimde, yaşadıkları yerde oy kullanabilmeleri için 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde belirtildiği şekilde İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat ederek yerleşim yeri değişikliğinde bulunabileceklerdir. Ayrıca oy kullanacak olan vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları bakımından; nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olmayanlar, nüfus cüzdanını kaybedenler ile 18 yaşını doldurduğu halde nüfus cüzdanında fotoğrafı bulunmayanların nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekmektedir” ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472