banner488

Sağlık Bakanlığı, Odaların ambulanslarını iptal etti

Bircan Öter ve Metin Uyar’ın Başkanlık yaptığı odalardaki ambulansların, ambulans uygunluk belgeleri iptal edildi.

Sağlık Bakanlığı, Odaların ambulanslarını iptal etti
banner269

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar birlikte basın açıklaması yaparak ambulansların uygunluk belgelerinin iptalinin sebeplerini açıkladılar.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ait ambulanslar, Resmi Gazetede yayınlanan “Ambulanslar ve Acil Sağlık Araçları ile Ambulans Hizmetleri Yönetmeliği'nin 5. Maddesi 2. Fıkrasında belirtilen teknik ve tıbbi donanım özelliklerini taşımadığı için ambulans uygunluk belgeleri iptaline karar verilmiştir.”

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar açıklamasında , “Çine halkına ambulans hizmetini vermekten gurur duyuyorduk ama bürokrasileri aşamadığımızdan dolayı bu hizmetimizi maalesef durdurmak zorunda kalıyoruz. Bize gelen yazılarda, denetimlerde 24 saat hizmet verilmesini talep ediyorlar bunun karşılığında bir doktor, bir hemşire, üç tane şoför bulundurmak zorundasınız deniyor. Bunu yanı sıra ambulanslarda ABS isteniyor, modelleri de eski olduğu için sıfır ambulans yapmamız gerekiyormuş, en kötü şartlarda 125 milyar lira gerekli bununla da bitmiyor, 24 saat hizmet verecek personel maaşları var. Bunların maliyetini odalarımız kaldıramayacağı için tasfiyelerine karar verdik. Odalara gelir yalnızca üyelerin aidatlarından geliyor, bizlerin yan gelirleri yok ki. Bizler bu ambulans hizmetini devam ettirmek istiyorduk, bizler ambulans için üyelerimizden ücret almıyorduk, üye olmayanlardan da sadece yakıt ücreti alıyorduk. Tasfiye işlemini yapacağız ama sorumlu bizler değiliz. Sağlık Bakanlığı'nda, Çine'de odalarınki de dahil olmak üzere 4 tane ambulans göründüğünü, biz tasfiyeleri gerçekleştirdikten sonra Çine’ye yeni bir 112 Acil Servis aracının getirilebilmesinin mümkün olabileceğini de belirtiler, öyle olursa Çine’de 3 ambulans hizmet vermiş olacak. Aydın’da bütün odalardan ve sivil toplum örgütlerinde bu şartlara uymayanların ambulanslarını iptal ettiler.  Ambulanslarla hayat kurtarmak için kullanılmasında, Çine’ye faydalı olmaktı ama bu durumdan hepimiz çok üzgünüz” şeklinde ifade etti.

Halkımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz, artık bu hizmeti veremeyeceğimiz için üzgünüz diyen Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, “Metin Uyar’ında dile getirdiği gibi araçlarımızı tasfiye etmek durumundayız. Ambulanslarımızın uygunluk belgeleri Sağlık Bakanlığı tarafından iptal edildi. Yönetmeliğe göre araçların yenilenmesi, doktor, hemşire, sağlık personeli gibi maliyetlerin altından kalkamayacağız. Biz bu ambulansları çalıştırırsak Sağlık Bakanlığı denetimlerinde hastane giriş çıkışlarında cezai işlemlere maruz kalmamak için tasfiye etmek zorundayız” dedi.





Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 22:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472