banner480

Muhtarlar, AYDEM Yetkilileriyle Toplantı Yaptı

Muhtarlar, AYDEM Yetkilileriyle Toplantı Yaptı
banner269
Çine Kaymakamlığı, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı ve Çine Muhtarlar Derneği’nin birlikte tertip ettiği toplantıda muhtarlar, mahallelerindeki elektrik hizmetleri ile ilgili pek çok konuda bilgi sahibi oldu.

Toplantıya Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, AYDEM Çine Şube Müdürü Fatih Ersoy, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, AK Parti Çine İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Tosun, Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan ve muhtarlar katıldı. Toplantının verimli geçtiğini ifade eden Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz, toplantının tertip edilmesini sağlayan Çine Kaymakamı Özkan Demir ve AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun’a teşekkür etti.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Çine Kaymakamı Özkan Demir, “AYDEM elektrik dağıtımı ile ilgili konu ve soruları birebir görüşebilmek için bu toplantıyı düzenledik. Sahada çok çeşitli sorunlar ve konular var, bu konularda AYDEM Aydın Bölge Müdürü ve yetkilileri yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verecekler. Sorunlarımıza da paylaşma imkanı bulacağız. İleride de bu toplantılarımızı tekrar gerçekleştireceğiz. Tüm katılanlara teşekkür ederim” dedi.

Çine Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda önce AYDEM Elektrik Dağıtım Şirket Bölge Müdürü Yakup Önder ile bir araya gelen Çineli muhtarlar, mahallelerindeki arızalar ve yatırım programları hakkında bilgi aldı. Yapılan toplantıda muhtarlar yaklaşık 1970 yıllarından kalan direklerinin değişmemesi konusunda şikayetçi olurken; özellikle tarımsal sulamalarda sayaç okumalarının hasat sonunda yapılmasını, yağmur yağdığında mahallelerinde elektrik kesintisi olduğunu, jeneratörle ne zamana kadar cemiyet yemekleri yapmaya devam edecekleri konusunda yardımcı olmalarını talep ettiler. AYDEM Bölge Müdürü Yakup Önder muhtarların taleplerini yetkililere ileteceğini belirtti.

AYDEM Elektrik Dağıtım Şirket Bölge Müdürü Yakup Önder, muhtarlara 7/24 kendisine ulaşabilmeleri için kendi numarasını vererek 0 530 100 35 14 numaradan, istediği zaman tüm vatandaşların elektrik sorununu kendisine bildirebileceğini söyledi.

Yatırımlar doğru yerlere yapılıyor

AYDEM Elektrik Dağıtım Şirket Bölge Müdürü Yakup Önder, ayrılan ödeneğin doğru yerlere harcandığını, arızaların oranlarındaki düşüşlerden nokta atışı yapıldığını göstermekte olduğunu söyledi. Arıza ve bakımla ilgili öncelikle bilgi veren Yakup Önder, “Çine’de 2015 yılında alçak gerilim tabir ettiğimiz arıza sayısı bin 901’den 2016 yılında bu bin 727 ye düşmüş. Yaklaşık yüzde 9,5’luk daha az arızamız meydana gelmiş. Trafodan (orta gerilim arızalarında) önceki arızalarımızda da 233’den 183’e düşmüş, yüzde 22 civarında ciddi bir düşüş söz konusu olmuştur. Çine’de, 2 vardiyalı, sepetli 2 aracımız ve vardiyasız bir de 4x2 aracımız çalışıyor. Toplamda üç araçta 14 kişi arıza ekibi olarak çalışıyor. 2017 yılında bu arıza ekiplerine 1 tane daha araç tahsis edip 24 saat hizmet vermeyi düşünüyoruz. Çine’de 273 tanesi direkli trafo, 64 tanesi de bina tipi olmak üzere toplamda 334 tane trafo ve binamız mevcut, 149 tane özel trafo var. Çine’de SCADA/DMS’yi (Uzaktan Kontrol ve İzleme Sistemi / Dağıtım Yönetim Sistemi) ile arıza meydana geldiğinde vatandaşlar bize arızayı bildirmeden bizlere bildiri gönderen 3 adet istasyonumuz mevcut bulunmakta. Bunu da 5 ilave istasyon kurarak 8’e yükseltmeyi planlıyoruz” diye konuştu.  

AYDEM, 10 Mahallede çalışma yapacak

AYDEM Elektrik Dağıtım Şirket Bölge Yatırım İşleri Yöneticisi Halil Yorgalı, 2015 yılında enerji şebekeleri 4 mahallede, 2016 yılında 11 mahallede yenilendiğini söyledi. 2017 yılında Çine için toplam 5 milyon 38 bin lira finansman bütçesinin ayrıldığını belirten Yorgalı, “Aydın ilinin yüzde 12 gibi bir rakamını Çine için ayırdık. 2017 yılında Çine’nin Evciler, Hacıpaşalar, Sarnıç, Topçam, Çatak, İbrahimkavağı, Kargı, Elderesi, Bahçearası ve Alabayır mahallelerinde hat yenileme çalışmaları yapılacak. Yaklaşık 10 mahallemizde hizmetlerimiz devam edecek. Enerji nakil hatlarında 2 milyon lira bir enerji nakil hattı söz konusu bu da 40 kilometre civarında enerji hattının yenilenmesi demek. Toplamda 2017 yılında Çine’ye enerji hatlarının yatırım finansmanı da 5 milyon 38 bin lira olacak” ifadelerini kullandı.

“Kullanılmayan yerde yatan direkler kaldırılmalı”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer AYDEM’in Çine’nin mahallelerinde ve merkezde elektrik kablolarının yer altına alma çalışmaları ve direklerin değişimi konusunda yapılan çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkürlerini iletti. Başkan Dinçer, “Çine içinden geçen elektrik direkleri değişti bundan memnunuz ancak Otogardan başlayıp Sanayi Sitesine kadar giden yoldaki orta refüjdeki direklerin kaldırılarak elektrik kablolarının yer altına alınmasını ve bazı yerlerde kullanılmayan yerde yatan elektrik direklerinin de kaldırılması konusunda çalışma yapılmasını istiyorum” dedi.  







 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 03:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472