banner488

Meclis’te yurt tartışması

Meclis’te yurt tartışması
banner496

Çine Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, meclis üyeleri 6 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Gündemin ilk sırasında yer alan Çine Belediyesi 2022 mali yılı ve izleyen iki yılın gelir-gider bütçesi görüşülerek karara bağlandı. Buna göre, 2022 yılı bütçesi 59 milyon 840 bin lira olarak belirlenirken, 2023 yılı tahmini bütçe olarak 62 milyon 832 bin, 2024 yılı da 65 milyon 963 lira olarak belirlendi.

2022 yılı Çine Belediyesi’nin fiyat tarifelerinin görüşüldüğü gündem maddesi, uzun süreli fikir alışverişinin ardından karara bağlandı. Yine Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından belirlenen belediyeye ait düğün salonlarının fiyat tarifeleri, çok bulundu. Komisyonun, Şeyhler Düğün Salonu için yemek ve akşam eğlence olmak üzere toplam 4 bin 500 lira olarak belirlediği fiyat tarifesi çok bulundu. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, bu konuda kendisinin de eleştiri aldığını belirtirken, meclis üyeleri ile yapılan istişareler sonucu 4 bin lira olarak kararlaştırıldı. Yeni Mahalle Sosyal Tesislerinde yer alan düğün salonu fiyat tarifesi ise, 3 bin liradan 3 bin 500 liraya yükseltildi.

Gündemin 7’nci maddesi olan Çine Belediyesi tarafından Şevketiye Mahallesi Mehmet Yavaş Caddesi No 155’te bulunan taşınmazın öğrenci pansiyonu olarak kullanılmak üzere kiralanması konusu görüşüldü. Bu maddede meclis üyelerine bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Sarılar Kız Öğrenci Yurdu olarak faaliyet gösteren bir yurdumuz. Basından da takip etmişsinizdir. Son zamanlarda öğrencilerin barınma yeri ile ilgili sıkıntıları var. Çine’deki yurt işletmecilerinin hepsine talep götürdük. En uygun fiyat buradan çıktı. Ancak şöyle bir durum var. Talep geldiğinde diğer yurtları da aynı eşit şartlarda kiralamayı düşünüyoruz. Burası 120 kişilik kapasiteli bir yurt. Aylık 9 bin TL kiralamayı düşünüyoruz. Bütün malzemeleriyle kiralıyoruz. Buranın aylık kişi başı kirası bin TL. Bugüne kadar 30 adet öğrenci kayıt yaptırmış. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil bin TL kiralanmış. Sizler bunu kabul ederseniz biz yemek ve kahvaltı işine girmeyi düşünmüyoruz. Sadece içinde bir adet büfe tarzında bir yer açalım. Kalan öğrenciler ekstra ihtiyaçları ücretini ödeyerek temin etsinler. Aylık 500 TL de ücret almayı düşünüyoruz. Burada kalan öğrenciler esnafımızdan yemeğini yiyip kahvaltısını yapsın. Esnafımızın da işi hareketlensin. Bu yeri kiralarken sadece üniversite öğrencisi olarak düşünmeyelim. Uzak mahallerimizde lisede okuyan öğrencilerimiz var. Onlarda bu hizmetten faydalanacak” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Efraim Çayır, “Başkanım neden Sarılar Öğrenci Yurdu. Diğer yurtlardan teklif aldık mı?” diye sordu.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz ise, “Bu şekilde yapacağımıza Çine’den her yıl 250-300 öğrencimiz üniversiteye gidiyor. Bunların en azından 30 öğrencimizin ailesinin durumu olmayabilir. Biz bunları destekleyelim. Hem Çine’mizin evlatları yardımcı olmuş oluruz” dedi.

Dinçer, Çine Belediye olarak burs veremediklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardında Başkan Dinçer maddeyi oylamaya sundu. Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Çine Belediyesi tarafında yurt kiralanmasına karşı çıkarak ‘Red’ oyu verdi. Gündem maddesi Millet İttifakı üyelerinin oy çokluğu ile geçti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472