banner488

Meclis Üyesi Demir’'den, Meclise Cemevi Önergesi

Meclis Üyesi Demir’'den, Meclise Cemevi Önergesi
banner496

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir, Yeniköy’de yapılmakta olan Cemevi inşaatı ile ilgili meclise önerge sundu. Demir, “Seçim öncesi Belediye biz yapıyoruz diye temel attığı Cemevi inşaatında problem nedir?” dedi.

Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir meclise sunduğu önergede Yeniköy Mahallesi’nde seçim öncesi vaat edilerek yapımına başlayan Cemevi’nin ilerlememesin sebeplerini ve belediye olarak bütçeden bir ödenek ayırdık mı? diye sordu.

Belediye’de Cemevi için ödenek yok

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “ Cemevi inşaatı hayırsever iş adamları ve kişilerin yapmış olduğu yardımlarla yapıyoruz. Bu yüzden biraz inşaatın ilerlemişi ağır gidiyor. Şu anda sıvası ve ince işleri kaldı inşaatın. Cemevi dini ibadethane olarak sayılmadığı için belediye olarak bütçemizden ödenek yapamıyoruz. Belediye kanunlarında paramızı kullana bileceğiz yerler var. Okullarda, dini ibadethanelerde bütçe ayırabiliyoruz. Ama Cemevleri dini bir ibadethane olarak görünmediğinden dolayı harcamıyoruz. Biz sadece Belediye olarak öncüyüz. Gelen vatandaşlarımıza söylüyoruz şunlara ihtiyacımız var, onlarda malzeme olarak bağışta bulunuyorlar. Bazı belediyeler meclis kararı alarak Cemevlerini dini ibadethane kabul ettiler. Belediye olarak Cemevi hakkında resmi olarak destek olabilir miyiz bunu araştıralım üzerinde çalışalım" şeklinde konuştu.

“Destek Vermeye Hazırım”

Muhammet Demir, "Deve güreşine bağışta bulunabiliyoruz, Cemevine maddi olarak bir destekte bulunamıyor muyuz? Dini ibadethane olarak kabul edilmese bile çevre düzenlemesi adı altında yapılabilir. Seçimden önce Cemevini belediye yapıyor algısı vardı. Cemevini belediye değil hayırsever vatandaşların bağışları ile yapılıyor, bunu bu şekilde öğrenmiş olduk. Belediyenin yapmış olduğu bazı Cemevlerinin olduğunu düşünüyorum. Sizde belediye olarak Cemevi yapacağız demiştiniz. Cemevi inşaatının artık bitirilmesi gerekiyor. Seçim bitti inşaat öylece kaldı. Bunun için biz meclis olarak neler yapabiliriz bir arayış içine girelim. Ben şahsım olarak destek vermeye hazırım”dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2020, 18:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472