banner488

KOZ-BİR 2. Olağan Genel Kurul Kongresi Yapıldı

KOZ-BİR 2. Olağan Genel Kurul Kongresi Yapıldı
banner269
Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin Olağan Genel Kurulu Kongresinde Cavit Yetiştirici güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Karpuzlu Belediyesi Düğün Salonu’nda, Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin(KOZ-BİR) 2. Olağan Genel Kurulu Kongresi mevcut Başkan Cavit Yetiştirici tek liste ile girdi. Cavit Yetiştirici kongrede güven tazeleyerek 2. dönem başkanlığa yeniden seçildi. Kongrede divan kurulunun oluşturulmasının ardından, Birliğin faaliyet, gelir gider ve tahmini bütçesi ile ilgili raporlar okundu ve delegelerin oy birliği ile kabul gördü.

KOZ-BİR Olağan Genel Kurulu Kongresi’nde, divan başkanı Necip Saraç, başkan yardımcısı Cevat Üstün, oy ayırımcısı Şerafettin Kunduz ve katip üye Erdal Yıldız oy birliği ile seçildi. Genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongreye, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Necip Saraç, Karpuzlu Belediye Başkan vekili Müsamettin Ayaz, Ziraat Bankası Karpuzlu Şube Müdürü Vasfi Demir, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının başkanı Musa Kaçan, birlik üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“Yılmadık, Yorulmadık, Karpuzlu için Çalışıyoruz”

2011 yılında başlatmış olduğumuz Organik tarım çalışmaları 2013 yılında 634 üyenin destek almasıyla fiilen başlamıştır. Devlet desteğini yeterli görmediğimiz zeytin üreticilerinin ürettiği ürünü daha iyi değerlendirmek düşüncesiyle Organik zeytin ve zeytinyağı entegre tesisi kurmak ve bu kurulan tesisle Karpuzlu zeytinlerinin ve zeytinyağlarının daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini, bu çalışmanın Ziraat Odası çatısı altında yürütülemeyeceği kanaatine varılarak bunun bir birlik çatısı altında yürütülmesi düşündük. Türkiye’ de ilk Organik Zeytin Üreticileri Birliğini kurduk. Tabi bu işler kolay olmadı. Karpuzluda bu enerji var fakat yeterli potansiyel yoktu. Onun için Karpuzlunun ufkunu açalım istedik ve bu amacımızı 2013 yılında 36 kurucu üye ile kurduk ve faaliyete fiilen başlamış olduk. Yoğun bir şekilde üye kayıtları yaparak 2014 yılında 821 üye, 2015 yılında bin 32 üye, 2016 yılında bin 80 üyeye ulaştık. Bu arada da Organik entegre tesisi kurma çalışmaları için ekibimizle beraber kolları sıvayarak çalışmalarımızı hızla sürdürdük. Kurulacak olan tesisin Karpuzlu- Aydın karayolu üzerinde olmasını istedik. Çünkü kuracak olduğumuz tesisin reklam ve tanıtımı çok önemliydi. Onun için Gölcük Mahallesinde Anayola sıfır olan 3 bin436 metrekarelik tarlayı 35 bin liraya üreticilerimiz Kamil Özkan’ dan satın aldık. Kısmen zeytin ve zeytinyağı entegre tesisinin ilk adımını atmış olduk. Ancak bu çalışma sandığımızdan çok çok zor çıktı. Arazinin birinci derece tarım arazisi olması bizi gerçekten çok uğraştırdı. Ama yılmadık, yorulmadık. Bütün prosedürleri tamamladıktan ve Karpuzlu Belediye Başkanlığı’ ndan uygun belgesini aldıktan sonra proje aşamasına geldik. Bu arada Tarım İl Müdürlüğü ile sürekli temas halindeydik. Bu bedeli Organik Zeytin Üreticileri Birliği olarak ödeyemezdik. Kırsal Kalkınma Destek Fonuyla anca zar zor başarabilirdik ve destekleme genelgesi yayınlandıktan sonra proje çalışmalarına başladık. Mimar Burak Abayhan ve bu işlemlerin takibi için tarım danışmanımız Arzu Alşahin ile işlemleri hazırlattık. Çok uzun bir maraton yürüyüşü sonunda Proje, İl Değerlendirme Komisyonunda kabul gördükten sonra Bakanlığın onayına sunduk. Proje bedeli 2 milyon 200 bin liraydı. Bir milyon 500 bin lirası ile birinci kademe sıkım tesisini bu sene hitam buldurmak hedefimizdir. 2. Ek proje ile şişeleme ve paketleme tesisimizi önümüzdeki yılda tamamlayarak entegre tesisimizi kurmuş olacağız. Göreceksiniz bu tesis Karpuzlunun teminatı ve siz değerli üreticilerimizin öz malı olacaktır” şeklinde konuştu.

“Birileri Rahatsız Oluyor”

Yetiştirici, Karpuzlu’nun geleceği için, üreticinin kazanması için çalıştıklarını ve bu çalışmaları sonuçlanmaya başladığı için bazılarının rahatsız olduğunu söyledi. Yetiştirici sözlerine şöyle devam etti; “Hızla büyüyen birlik faaliyetinin önünün kesilmesi gerekirdi. 48 bindönüm arazi bin 80 tane birlik üyesini oluşturmak kolay değildi ve kurulacak olan entegre tesisi birilerini rahatsız ediyordu. Bu ekibin önünü kesmeye kendi güçleri yetmeyecekti. Bunu gayet iyi biliyorlardı. Cavit Yetiştirici’ nin Ziraat Odasındaki çalışma ve başarısı göz önündeydi. Bizim yolumuzu ve hızımızı kesmek için bir ekibe ihtiyaçları vardı. Çok emek sarf ettiğimiz ve Ege Bögesi’nde tek olan, parmakla gösterilecek şekle getirdiğimiz Ziraat Odasını buldular. Tek hedefleri Cavit Yetiştirici’ ydi bunların. Ne yaptılar biliyor musunuz? Bana 1 yıl disiplin cezası verdiler. Amaçları; 1 yıl Ziraat Odasından uzaklaştırdıkları an ben ÇKS işlemleri yaptıramayacağım. Dolayısıyla ÇKS yaptırmayanlar organik işlemler yaptıramazlar. Fiilen organik tarım işlemi yaptıramayanlar Organik Birliğinde temsilci olamazlar. Bizim elimizi bağlayıp gölete atıvereceklerdi. Tabi biz bu tezgaha gelmedik. Bölge İdare Mahkemesi’nde dava açtık ve davayı kazandık. Bunu da başaramadılar. Uzun bir şeytani programdan sonra  “Biz de organik işlem yapalım, aidat almayalım, herkes bize gelir, birlik de kendiliğinden kapanır ve fabrika gündemden kalkar” çalışma bu, düşünce bu. Bunların yaptıkları işler bundan ibaret. Dolayısıyla başaramadılar. Mahcup oldular. Bu günden itibaren Ziraat Odası bu işlerden elini çeksinler, asli görevine dönsünler. Bundan sonra da Hasan Aydoğdu’ da kendisini kullandırmasın. Başkasının aldığı aidata bakacaklarına kendi aldıkları aidatlara baksınlar” dedi.

Yapılan açık oylama sonrasında Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici başkanlığındaki yeni yönetim oy birliği ile kabul edildi.

Yeni yönetimi oluşturan isimler şunları: Cavit Yetiştirici, Yılmaz Bakkal, Hasan Güvenç, Yalçın Kunduz ve Avni Avcı, Denetim Kurulu; Mustafa Ünlü, Bilal Günay ve Yüksel Yıldız, Merkez Birliği Delegesi;  Cavit Yetiştirici seçildi.















Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2017, 13:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472